Ο Αναλυτής

Μουντιάλ 2022: Μαρόκο-Ισπανία, θα μιλήσει η εμπειρία!

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2022 - 10:05

Ένα εξαιρετικό και άκρως ενδιαφέρον ζευγάρι μας έδωσε αυτός ο γύρος, αφού η Ισπανία καλείται να ξεπεράσει το επικίνδυνο Μαρόκο. 

Μουντιάλ 2022: Μαρόκο-Ισπανία, θα μιλήσει η εμπειρία!

Το Μαρόκο πέρασε αήττητο από τον όμιλο, δια πυρός και σιδήρου, ανάμεσα από Βέλγιο, Καναδά και Κροατία. Έδειξα εξαιρετικά δείγματα γραφής και ευελπιστεί σε ανάλογη συνέχεια. Συγκέντρωσε 7 βαθμούς και πέρασε ως πρώτος από τον όμιλο. Η Ισπανία πέρασε χάρη στα γκολ τη τελευταία αγωνιστική, αφού ηττήθηκε με σκορ 2-1 από την Ιαπωνία. Προφανώς η 7άρα την πρώτη αγωνιστική επί της Κόστα Ρίκα έκανε τη δουλειά της και της είχε δώσει ήδη το μισό εισιτήριο. Μάζεψε 4 βαθμούς, όσους και η Γερμανία, αλλά οι Γερμανοί πήγαν σπίτι τους όπως και το 2018 και συνεχίζουν οι παίκτες του Ενρίκε. Πάμε να δούμε τι έκαναν και ποια είναι η εικόνα τους μέχρι στιγμής σε αυτή τη διοργάνωση.

Γκολ που σκοράρουν

Το Μαρόκο σκόραρε 4 γκολ στον όμιλο, με μέσο όρο 1.4 γκολ/ανά παιχνίδι. Η Ισπανία συνολικά σκόραρε 9 γκολ στον όμιλο. Δηλαδή 3 γκολ/ανά παιχνίδι μέσο όρο. Φυσικά όπως είπαμε η 7άρα απέναντι στη Κόστα Ρίκα έκανε τη δουλειά της και την έβγαλε από πολλούς μπελάδες στη συνέχεια.

Γκολ που δέχονται

Το Μαρόκο δέχεται μέσο όρο 0.4 γκολ/ανά παιχνίδι, αφού το μοναδικό τέρμα που δέχθηκε ήταν από τον Καναδά στη νίκη του με 1-2. Η Ισπανία δέχθηκε τρία γκολ, με μέσο όρο 1 γκολ/ανά παιχνίδι. Πιο επιρρεπής η άμυνα των Ισπανών, αλλά δεν πλήρωσαν την ήττα τους από την Ιαπωνία.

Τα xG των δύο ομάδων υπέρ

Το xG προσμετράτε σε ένα σύνολο των τελευταίων αγώνων των δύο ομάδων. Το Μαρόκο έχει 2.07 xG. Πολύ υψηλό ποσοστό για εθνική ομάδα, και ομάδα του βεληνεκές του Μαρόκου. Η Ισπανία έχει πολύ χαμηλότερο με 1.53 xG.

Tα xGΑ των δύο ομάδων κατά

To Mαρόκο έχει 1.13 xGA, ενώ η Ισπανία είναι καλύτερη σε αυτή τη κατηγορία με 0.92 xGA. Αμυντικά είναι πιο μαζεμένη η Ισπανία και λογικό, αφού η ποιότητά της ανεβαίνει κατακόρυφα.

Άλλα στατιστικά

1. Το Μαρόκο και η Ισπανία έχουν 80% over 1,5 γκολ στα παιχνίδια τους. Η Ισπανία έχει συνολικό AVG 2.9 γκολ, ενώ το Μαρόκο έχει 2.3 γκολ.

2. Η Ισπανία έχει 80% over 0.5 γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ το Μαρόκο έχει 50% στα παιχνίδια του. Η Ισπανία έχει AVG 1.5 γκολ στο ημίχρονο, ενώ το Μαρόκο έχει 0.6 γκολ στο ημίχρονο.

3. Το Μαρόκο έχει 8.2 κόρνερ στα παιχνίδια του, ενώ η Ισπανία έχει 8.1 κόρνερ. Παρόλα αυτά δεν έχουν φτάσει σε αυτά τα νούμερα κατά τη διάρκεια των ομίλων στο Μουντιάλ.

Προγνωστικά

Αμφίρροπη μάχη που σίγουρα όμως έχει φαβορί. Η Ισπανία είναι έμπειρη ομάδα με πολύ ποιότητα. Αλλά επειδή διαθέτει ποιότητα το Μαρόκο που συνοδεύεται με άγνοια κινδύνου, το καθιστά πολύ επικίνδυνο. Σίγουρα θα γίνει ωραίο παιχνίδι.

1. 1ο ημίχρονο Ισπανία over 0.5 (1.82)

2. Eύρος γκολ στο 1ο ημίχρονο: 1-2 γκολ (1.65)

3. Under 8.5 κόρνερ (1.87)

Bonus: Βρήκα τελευταία στιγμή μια καλή πρόταση που αξίζει να ρίξετε μια ματιά λόγω απόδοσης.

2/2 & over 1.5 (3.65)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr