Ο Αναλυτής

Μουντιάλ 2022: Τι λένε οι αριθμοί για τελικό και νικητή!

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022 - 11:02

Φτάσαμε αισίως στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, και γνωρίζουμε πλέον τις 8 καλύτερες ομάδες του θεσμού.

Μουντιάλ 2022: Τι λένε οι αριθμοί για τελικό και νικητή!

Του Άγγελου Γεώργα

Οι 8 καλύτερες εθνικές ομάδες του κόσμου είναι έτοιμες να διεκδικήσουν τη πρόκρισή τους στα ημιτελικά του θεσμού. Ολλανδία, Αργεντινή, Γαλλία, Αγγλία, Πορτογαλία, Μαρόκο, Κροατία και Βραζιλία είναι μόλις τρία βήματα μακριά από το να σηκώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο στον ουρανό του Κατάρ. Ποια είναι όμως το φαβορί και ποια είναι το αουτσάιντερ;

Mε τη βοήθεια της Opta θα δούμε τις πιθανότητες κατάκτησης της κάθε ομάδας και τις πιθανότητες να φτάσουν στον τελικό!

Το απόλυτο φαβορί της διοργάνωσης είναι από την αρχή γνωστό και δεν έχει αλλάξει προς το παρών. Η Βραζιλία είναι ίσως η πιο ολοκληρωμένη ομάδα και αυτή που μας τρόμαξε λίγο με την εμφάνισή της επί της Κορέας. Το να φτάσει στο τελικό έχει πιθανότητες 45.09%, ενώ το να κατακτήσει το τρόπαιο έχει 28.02%.

Επόμενο φαβορί και ίσως διακαής πόθος του μισού ποδοσφαιρικού πλανήτη είναι η Αργεντινή. Η ομάδα του Μέσι δεν έχει ενθουσιάσει, αλλά είναι αρκετά κυνική και ικανή να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής. Μην ξεχνάμε κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα επί της Βραζιλίας και το Φιναλίσιμα επί της Ιταλίας. Γνωρίζει δηλαδή πλέον τι χρειάζεται για να φτάσει ψηλά. Οι πιθανότητές της στο να φτάσει στον τελικό έχει 29.42%, ενώ το να δούμε το τρόπαιο στην αγκαλιά του Μέσι έχει 16.53%.

Τρίτο φαβορί μια ομάδα που ξέρει καλά τη διαδρομή. Ο λόγος φυσικά για την Γαλλία η οποία κατέκτησε το Μουντιάλ του 2018. Μια ολοκληρωμένη ομάδα σε όλες τις γραμμές και πλέον έμπειρη σε αυτές τις καταστάσεις. Δεν μιλάμε φυσικά καν για τις επιθετικές λύσεις που διαθέτει. Το να φτάσει στον τελικό έχει 31.48%, ενώ στο να κάνει το back to back συγκεντρώνει 14.43%.

Επόμενο φαβορί η ομάδα του Ρονάλντο. Η Πορτογαλία έδειξε τα δόντια της επί της Ελβετίας και δείχνει να μην αστειεύεται. Μπορεί οι σχέσεις με τον Πορτογάλο σούπερ σταρ να τεταμένες στο εσωτερικό της ομάδας, όμως δεν αλλάζει το γεγονός πως όλοι έχουν τον ίδιο σκοπό. Στο να φτάσει στον τελικό έχει 31.95%, ελάχιστα παραπάνω από τη Γαλλία, όμως στο να κατακτήσει το τρόπαιο έχει 13.56%.

Η Αγγλία κανονικά θα έπρεπε να είναι πιο ψηλά στις θέσεις, αλλά έτυχε να πέσει πάνω στο μεγαθήριο που λέγεται Γαλλία. Οι Άγγλοι στο να περάσουν αυτό το υψηλό εμπόδιο και να φτάσουν στον τελικό συγκεντρώνει 27.55% πιθανότητες, ενώ το να είναι οι κατακτητές μαζεύει 13.23%.

Στη συνέχεια βλέπουμε την Ολλανδία. Η ομάδα του Φαν Χααλ έχει ψηλές βλέψεις, αλλά δεν έχει ενθουσιάσει μέχρι στιγμής. Έπεσε και με την Αργεντινή άρα το έργο της δυσκολεύει. Όμως δεν μπορούμε να τη ξεγράψουμε από τώρα. Το να πάει στον τελικό έχει 18.05% πιθανότητες, ενώ το να είναι η νικήτρια της διοργάνωσης έχει 8.71%.

Σειρά παίρνουν τα δύο αουτσάιντερ της διοργάνωσης. Πρώτα μια ομάδα μπαρουτοκαπνισμένη σε τέτοιες καταστάσεις, αφού το 2018 έφτασε μέχρι τον τελικό. Ο λόγος για την Κροατία, η οποία συγκεντρώνει 7.44% για να ξανά κάνει την ίδια διαδρομή. Το να σηκώσει το τρόπαιο έχει μόλις 2.88%.

Τέλος, το Μαρόκο ήρθε για να ταράξει τα νερά. Θέλει να γίνει η πρώτη αφρικανική ομάδα που κάνει το πιο μακρύ ταξίδι στη διοργάνωση. Και ποιος να της στερήσει τα όνειρα; Πέταξε εκτός συνέχειας την Ισπανία. Όπως είπε και ο προπονητής της, για τα όνειρά τους παίζουν. Το να φτάσει στο τελικό θα το δούμε με 9.02%, ενώ να κατακτήσει το τρόπαιο στο 2.63%.

Το ταξίδι των 8 ομάδων που βλέπουν το τρόπαιο πλέον είναι στη μέση του. Προς το προορισμό φαίνεται τόσο κοντινό, αλλά στην πραγματικότητα είναι τόσο μακρινό και θα πρέπει να υπερβάλουν τους εαυτούς τους για να φτάσουν στο τέλος.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τις αποδόσεις των φαβορί στις στοιχηματικές εταιρίες.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr