Ο Αναλυτής

Μουντιάλ 2022: Αγγλία - Γαλλία, ευρωπαϊκό ντέρμπι!

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022 - 10:03

Μεγάλο ντέρμπι και έναν πρόωρο τελικό έχουμε σήμερα, με Αγγλία και Γαλλία να κοντράρονται για ένα εισιτήριο στα ημιτελικά. 

Μουντιάλ 2022: Αγγλία - Γαλλία, ευρωπαϊκό ντέρμπι!

Αγγλία και Γαλλία ξεπέρασαν ανώδυνα τα εμπόδια των Σενεγάλη και Πολωνία αντίστοιχα, και πλέον καλούνται να ξεπεράσουν ένα ακόμη εμπόδιο. Το σημερινό εμπόδιο είναι υψηλό και για τις δύο, αφού είναι εκ των φαβορί για το τρόπαιο. Η νικήτρια θα παίξει με τον νικητή του ζευγαριού της Πορτογαλία-Μαρόκου. Άκρως ενδιαφέρον ματς που τραβάει όλα τα ποδοσφαιρικά βλέμματα. Πάμε να δούμε εμείς τι μπορούμε να παίξουμε και να συνδυάσουμε. Η στήλη μας σήμερα τα έχει όλα, αλλά οι επιλογές και οι τελικές αποφάσεις είναι δικές σας!

Γκολ που σκοράρουν

Η Αγγλία τα 4 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής έχει μέσο όρο 3 γκολ/ανά παιχνίδι. Η Γαλλία έχει 2.25 γκολ/ανά παιχνίδι. Βλέπουμε δύο πολύ επιθετικές ομάδες, εξάλλου η ποιότητά τους μεσοεπιθετικά ξεχειλίζει.

Γκολ που δέχονται

Η Αγγλία μέχρι στιγμής έχει δεχθεί μόλις 2 τέρματα με μέσο όρο 0.5 γκολ/ανά ματς. Οι Γάλλοι φαίνονται αρκετά απρόσεκτοι και έχουν 1 γκολ/ανά ματς, αφού και στα 4 παιχνίδια που έδωσαν έχουν δεχθεί από 1 τέρμα.

Τα xG των δύο ομάδων υπέρ

Η Αγγλία έχει 1.82 xG ενώ η Γαλλία έχει 2.13 xG. Σκοράρουν αρκετά και δημιουργούν πολλές φάσεις και οι δύο ομάδες. Τα expected goals σε κάθε τους παιχνίδι είναι τουλάχιστον τα δύο γκολ. Σήμερα ίσως αλλάξει αυτό και να οδηγηθούν λίγο περισσότερο στη τακτική.

Τα xGΑ των δύο ομάδων κατά

Τώρα στα expected goals against, κινούνται στα ίδια επίπεδα. Η Αγγλία έχει 1.16 xGA ενώ η Γαλλία έχει 1 xGA. Η Γαλλία εξάλλου έχει φτάσει σε αυτά τα νούμερα στο Μουντιάλ. Η άμυνά της δείχνει ασταθής και δέχεται γκολ.

Οver παιχνιδιών και ημιχρόνων των δύο ομάδων

Η Αγγλία έχει over 1,5 γκολ στο 60% των παιχνιδιών της ενώ over 2,5 στο 50%. AVG έχει 2.8 γκολ. Η Γαλλία έχει over 1,5 στο 80% των παιχνιδιών της ενώ over 2,5 στο 40%. AVG έχει 2.5 γκολ.

Τώρα στα ημίχρονα των δύο ομάδων, η Αγγλία έχει over 0.5 γκολ στο 30% των παιχνιδιών της. Η Γαλλία έχει υψηλότερο ποσοστό που φτάνει το 50%.

Τα κόρνερ των δύο ομάδων

Η Αγγλία έχει μέσο όρο κόρνερ 8 ανά παιχνίδι, ενώ η Γαλλία έχει 10.8 το οποίο είναι και το 2 καλύτερο ποσοστό από τις 32 ομάδες που συμμετείχαν σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τα τελευταία 5 παιχνίδια τους οι δύο ομάδες είχαν τα εξής στατιστικά:

Aγγλία: 7.8 κόρνερ / 0 κάρτες / AVG 4


Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr