Ο Αναλυτής

Μουντιάλ 2022: Kροατία - Μαρόκο, ο μικρός τελικός της διοργάνωσης!

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2022 - 10:19

Το προτελευταίο παιχνίδι του Μουντιάλ είναι προ των πυλών, ανάμεσα σε δύο ομάδες που έκαναν την υπέρβαση και έφτασαν μέχρι εδώ. Έγραψαν ιστορία, και μόνο ένα ματς μεταξύ χαμένων δεν είναι! 

Μουντιάλ 2022: Kροατία - Μαρόκο, ο μικρός τελικός της διοργάνωσης!

Οι δύο ομάδες με τη περισσότερη απογοήτευση αυτή τη στιγμή στη διοργάνωση. Έφτασαν τόσο κοντά στο όνειρο αλλά δεν τα κατάφεραν, αποκλείστηκαν αμφότερες από Αργεντινή και Γαλλία και τώρα καλούνται να δώσουν ένα τελευταίο ματς. Ένα ματς που θα κρίνει ποια ομάδα θα κρίνει τον 3ο της διοργάνωσης. Παραμένει όμως ένα ματς Μουντιάλ, και κάθε ματς αυτής της διοργάνωσης κρύβει χαρά, κίνητρο και μια διαφορετική γεύση από τα υπόλοιπα παιχνίδια μέσα στη σεζόν.

Τα xG και xGA των δύο ομάδων

xG

xGA

ΚΡΟΑΤΙΑ

1.26

1.40

ΜΑΡΟΚΟ

1.50

1.15

Όπως βλέπουμε οι δύο ομάδες δεν έχουν πολλές διαφορές αφού τα στατιστικά τους είναι αρκετά κοντά. Εξάλλου και η εικόνα τους στο γήπεδο είναι παρόμοια, εξού και η κοινή τους πορεία μέχρι εδώ. Δύο ομάδες που παίζουν σφιχτά αμυντικά, και σκοράρουν όποτε τους δοθεί η ευκαιρία. Μην ξεχνάμε είναι δύο από τις εκπλήξεις του Μουντιάλ. Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί έναν τέτοιο μικρό τελικό.

Τα τελευταία 5 παιχνίδια τους

Η Κροατία στα τελευταία 5 παιχνίδια της έχει τα εξής στατιστικά. Μέσο όρο 8.4 κόρνερ, 8 κάρτες και AVG γκολ 2.4. Το Μαρόκο είχε μέσο όρο 8.1 κόρνερ, 10 κάρτες και AVG 1.5 .

Τα γκολ των ομάδων

Η Κροατία έχει over 2,5 γκολ στο 40% των παιχνιδιών της ενώ το Μαρόκο μόλις στο 20%. Είπαμε έχουν πρώτα αμυντικές βλέψεις και ότι προκύψει επιθετικά από εκεί και μετά. Στο over 1,5 γκολ έχουν και οι δύο ένα ποσοστό στο 60%.

Τώρα όσων αφορά τα ημίχρονα. Η Κροατία έχει γκολ στο πρώτο ημίχρονο των παιχνιδιών της με ποσοστό 50% (over 0,5). To Μαρόκο έχει με 40%.

Άλλα στατιστικά

- Η Κροατία έχει μέσο όρο κόρνερ 8.2 στα παιχνίδια της, την ώρα που το Μαρόκο έχει 8.1. Και οι δύο ομάδες μαζί συγκεντρώνουν πιθανότητες 60% να φέρουν over 7,5 κόρνερ στο παιχνίδι τους.

- Η Κροατία έχει μέσο όρο 1.2 κάρτες. Το Μαρόκο έχει μόλις 1 κάρτα μέσο όρο στα παιχνίδια του. Δύσκολα μπορεί να ξεφύγει δηλαδή το παιχνίδι στις κάρτες, ειδικά με τον χαρακτήρα που έχει.

- Ο τερματοφύλακας του Μαρόκου, Γιασίν Μπόνο, έχει τα περισσότερα clean sheets. Σε 9 τελευταία παιχνίδια που αγωνίστηκε, κράτησε ανέπαφη την εστία του 7 φορές και δέχθηκε μόλις 3 γκολ. Δηλαδή βλέπει την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του μόλις 0.33 φορές/ ανά ματς!

- Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και στον 6ο όμιλο με τον αγώνα τους να λήγει 0-0. Ο συγκεκριμένος όμιλος χαρακτηρίζεται ως καταραμένος, αφού καμία ομάδα δεν έχει κατακτήσει το τρόπαιο από το συγκεκριμένο γκρουπ στην ιστορία του θεσμού. Και επαληθεύτηκε και σε αυτό το Μουντιάλ.

Προγνωστικά

Οι δύο ομάδες αποτελούν έκπληξη ούτως ή άλλως σε αυτή τη διοργάνωση. Κανείς δεν φανταζόταν πως μπορούσαν να περάσουν τα εμπόδια που είχαν στον δρόμο τους, πόσο μάλλον να φτάσουν στον μικρό τελικό. Αν θα έπρεπε να διαλέξω κάποια από τις δύο, αυτή θα ήταν το Μαρόκο. Έγραψε ιστορία με το κατόρθωμά τους, αφού έγινε η πρώτη αφρικανική ομάδα που φτάνει σε αυτή τη φάση του θεσμού. Είναι άξια συγχαρητηρίων τόσο για το κατόρθωμά του όσο και για την αγωνιστική εικόνα του.

1. Κατάκτηση 3ης θέσης Μαρόκο (2.10)

2. 1ο γκολ μετά το 28’ (2.07)

Για περισσότερα προγνωστικά στη στήλη μου στην εφημερίδα "Το Στοίχημα" στα περίπτερα.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΚΡΟΑΤΙΑ

ΓΑΛΛΙΑ - ΜΑΡΟΚΟ

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr