Ο Αναλυτής

Μουντιάλ 2022: Αργεντινή - Γαλλία, η ώρα του μεγάλου τελικού!

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022 - 09:45

Η ώρα του μεγάλου τελικού έφτασε! Όλος ο πλανήτης θα είναι καθηλωμένος σήμερα στις 17:00, για να μάθει αν τελικά θα τα καταφέρει ο Μέσι ή αν η Γαλλία κάνει το back to back! 

Μουντιάλ 2022: Αργεντινή - Γαλλία, η ώρα του μεγάλου τελικού!

Τελικός βγαλμένος από τα όνειρα όλων των ποδοσφαιρόφιλων. Δύο εκ των φαβορί εξ αρχής του θεσμού. Επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και έφτασαν μέχρι εδώ επάξια. Η Αργεντινή μετά τον χαμένο τελικό του 2014 επανέρχεται σε μια ακόμη ευκαιρία να σηκώσει το τρόπαιο και να γυρίσει στα χρόνια του Ντιεγκίτο. Από την άλλη, η Γαλλία επιστρέφει σε έναν back to back τελικό, και θέλει να κάνει κάτι που έχουμε να δούμε 60 χρόνια σε Μουντιάλ. Να κατακτήσει δηλαδή δύο συνεχόμενες φορές το χρυσό τρόπαιο.

Τα xG και xGA των δύο ομάδων

xG

xGA

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

2.06

0.69

ΓΑΛΛΙΑ

2.10

1.05

Εδώ βλέπουμε δύο πολύ καλές ομάδες, με επιθετικές αρετές! Εξάλλου ξεχειλίζουν από ποιότητα μεσοεπιθετικά. Η Γαλλία είναι λίγο πιο επιρρεπής αμυντικά όπως δείχνουν τα νούμερα, αλλά και η εικόνα της Αργεντινής ορισμένες φορές αμυντικά δεν πείθει. Και οι δύο όμως κράτησα το μηδέν στους ημιτελικούς.

Τα τελευταία 5 παιχνίδια τους

Η Αργεντινή έχει 7.2 μέσο όρο κόρνερ στα τελευταία 5 παιχνίδια, με 12 κάρτες συνολικά και 2.8 AVG γκολ. Η Γαλλία έχει 9 κόρνερ μέσο όρο, 5 κάρτες και 2.6 AVG γκολ.

Τα γκολ των ομάδων

Η Αργεντινή έχει οβερ 2,5 γκολ στο 80% των παιχνιδιών της, ενώ η Γαλλία έχει μόλις 40%. Πλέον βλέπουμε μια υπερηχητική Γαλλία να παίζει περισσότερο με κυνικότητα και αποτελεσματικότητα. Σε συνδυασμό με το ταλέντο της, έχει βάλει και την εμπειρία στο παιχνίδι της.

Το καλό με αυτές τις ομάδες είναι πως μπορούμε να δούμε γκολ από νωρίς. Η Αργεντινή έχει over 0,5 γκολ στο 80% των πρώτων ημιχρόνων της, ενώ η Γαλλία στο 70%. Σημαντικό να μπει ένα γκολ νωρίς, κυρίως για το θέαμα του παιχνιδιού.

Άλλα στατιστικά

- Η Αργεντινή έχει 7,7 μέσο όρο κόρνερ στα παιχνίδια της, την ώρα που η Γαλλία έχει 10,6. Οι πιθανότητες να δούμε πάνω από 7,5 κόρνερ στο παιχνίδι τους φτάνει το 65% σύμφωνα με τα στατιστικά τους.

- Η Αργεντινή έχει μέσο όρο 1,44 κάρτες στα παιχνίδια της ενώ η Γαλλία έχει 0,8 κάρτες.

- Ο Μέσι στους τελευταίους 12 αγώνες που έχει παίξει έχει σκοράρει 15 γκολ, τα 5 με πέναλτι και έχει 1.45 γκολ ανά 90 λεπτά.

- Ο Εμπαπέ έχει σε 11 παιχνίδια 7 γκολ και μέσο όρο 0.77 γκολ ανά 90 λεπτά.

- Ο Άλβαρεζ έχει τα ίδια παιχνίδια και τα ίδια γκολ με τον Εμπαπέ, αλλά έχει καλύτερο μέσο όρο με 0.9 γκολ/ ανά 90 λεπτά.

- Τη λίστα συμπληρώνει ο Ζιρού, με 5 γκολ σε 7 παιχνίδια με μέσο όρο 0.85 γκολ ανά 90 λεπτά.

- Στους παίκτες με τις περισσότερες ασίστ συγκαταλέγονται Μέσι και Γκριζμάν. Σε 11 παιχνίδια και οι δύο έχουν δώσει 4 ασίστ. Ο Γάλλος αρτίστας έχει καλύτερο μέσο όρο όμως με 0.46 ασίστ ανά 90 λεπτά, ενώ ο Μέσι έχει 0.39 ασίστ ανά 90 λεπτά.

Προγνωστικά

Είναι ένας μεγάλος τελικός υψηλών προδιαγραφών και ανοιχτός προς όλα τα αποτελέσματα. Είναι δύο ομάδες που μπορούν να προσφέρουν θέαμα και γκολ, και πιστεύω θα το κάνουν.

1. Goal/goal (1.98)

2. Draw no bet Αργεντινή (1.90)

3. 1ο ημίχρονο over 0,5 (1.65)

4. Σκορ οποιαδήποτε στιγμή 1-1 (2.55)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr