Ο Αναλυτής

Champions League: Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης, παιχνίδι με τα στατιστικά!

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023 - 10:14

Σπουδαίο ματς και ένας πρόωρος τελικός απόψε για το Champions League, με τη Λίβερπουλ να θέλει να πάρει εκδίκηση από τη Βασίλισσα. 

Champions League: Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης, παιχνίδι με τα στατιστικά!

Άλλο ένα συναρπαστικό ζευγάρι σε αυτό τον γύρο, που έχει άρωμα τελικού. Οι Ρεντς δεν είναι σε καλό φεγγάρι, και ίσως η Ευρώπη να αποτελεί την μοναδική διέξοδο στα προβλήματά της. Η Βασίλισσα από την άλλη δείχνει να χάνει το πρωτάθλημα από τη μισητή της αντίπαλο, οπότε η πρόκριση στην αγαπημένη της διοργάνωση είναι μονόδρομος.

Προϊστορία

Σε 6 πιο πρόσφατα παιχνίδια, απόλυτη κυρίαρχος είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. 5 νίκες έχει η Ρεάλ (81%),ένα μόλις έληξε ισόπαλ0 (17%) και χωρίς νίκη είναι η Λίβερπουλ.

Τα 3/6ματς έληξαν με over 1,5 (50%), τα 3/6 έληξαν over 2,5 (50%) και τα 2/6έληξαν over 3,5 (33%). Τέλος, στα 2 από τα 6σκόραραν και οι δύο ομάδες (33%).

Τα xG των δύο ομάδων

Η Λίβερπουλ έχει 2.48 xG στη διοργάνωση, ενώ η Ρεάλ έχει 2.49 xG. Η Λίβερπουλ έχει θετικό πρόσημο σε αυτή την κατηγορία με +0.35 μονάδες, ενώ η Ρεάλ έχει και αυτή θετικό πρόσιμο μόλις +0.01. Το συν σημαίνει πως σκοράρει παραπάνω από το αναμενόμενο ενώ το μείον πως σκοράρει λιγότερο από το αναμενόμενο αριθμό τερμάτων. Εδώ βλέπουμε πως και οι δύο ομάδες δεν έχουν θέμα στο σκοράρισμα. Η Ρεάλ οριακά είναι βέβαια θετική σε αυτή τη κατηγορία.

Η Λίβερπουλ στα γκολ κατά της έχει αναμενόμενο σύνολο τερμάτων 1.14 xGA, ενώ η Ρεάλ έχει 1.33 xGA.

Γκολ που σκοράρουν και γκολ που δέχονται

Η Λίβερπουλ εντός έδρας σκοράρει με μέσο όρο 1.1 γκολ/ματς, ενώ δέχεται 1.4 γκολ/ματς. Φαίνεται το πρόβλημα της Λίβερπουλ εντός έδρας τη φετινή χρονιά. Πολλοί ποδοσφαιριστές, δεν είναι σε φόρμα για την ομάδα του Κλοπ, και αυτό την επηρεάζει σημαντικά. Η Ρεάλ σκοράρει 2.5 γκολ/ματς εκτός έδρας και δέχεται 0.8 γκολ/ματς. Πολύ καλές επιδόσεις για την ομάδα του Αντσελότι.

Άλλα στατιστικά

~ Η Ρεάλ κερδίζει με ποσοστό 80% τα δεύτερα ημίχρονα των παιχνιδιών της.

~ Η Ρεάλ από το 76΄-90΄σκοράρει με ποσοστό 32%, ενώ στο ίδιο διάστημα γενικά έχει γκολ στα παιχνίδια της με 27%.

~ Οι δύο ομάδες μαζί έχουν συνολικό μέσο όρο στα offside 5/ ανά ματς, με τη Λίβερπουλ να έχει τα περισσότερα.

~ Η Ρεάλ έχει μέσο όρο σουτ στην εστία 8.3/ανά ματς.

~ Η Λίβερπουλ στην Ευρώπη κάνει περισσότερα φάουλ απ΄ότι στο πρωτάθλημα. Έχει μέσο όρο 10.78 φάουλ/ανά ματς.

~ Η Λίβερπουλ έχει καλό ποσοστό κατοχής που φτάνει το 54% μέσο όρο. Δεδομένου το ότι παίζει εντός έδρας σήμερα, ίσως κερδίσει στις λεπτομέρειες τη μάχη της κατοχής αφού είναι οριακές οι αποδόσεις.

Εκτίμηση

Σπουδαίο παιχνίδι με δύο ομάδες άκρως ποιοτικές που μπορούν να σκοράρουν με άνεση. Ξέρουν την διοργάνωση καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα, και η τακτική θα παίξει μεγάλο ρόλο στο χορτάρι.

1.2Χ & over 1.5 (2.00)

2. Ρεάλ Μαδρίτης Προσπάθειες στην εστία Over 3,5 (1.65)

3. Xάντικαπ συνολικά offside Λίβερπουλ +0.5 (1.72)

4. Λίβερπουλ συνολικά φάουλ Over 11,5 (1.80)

5. Λίβερπουλ κατοχή μπάλας Over 50,5% (1.90)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr