Ο Αναλυτής

Champions League: Λειψία - Μάντσεστερ Σίτι, οι γηπεδούχοι μας δίνουν στηρίγματα!

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023 - 10:32

Η εκρηκτική  Λειψία θέλει να βάλει δύσκολα στους Σίτιζενς, και να περάσει στην επόμενη φάση. Η ομάδα του Πεπ θέλει να κάνει την υπέρβαση και να κατακτήσει το τρόπαιο που της λείπει. Θα τα καταφέρει;

Champions League: Λειψία - Μάντσεστερ Σίτι, οι γηπεδούχοι μας δίνουν στηρίγματα!

Προϊστορία

Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες άλλες δύο φορές στο παρελθόν, και έχουν μοιραστεί από μία νίκη. Μάλιστα και τα δύο παιχνίδια έληξαν goal/goal & over 2,5.

Τα xG των δύο ομάδων

Η Λειψία έχει 1.64 xG στη διοργάνωση, ενώ η Σίτι έχει 2.50 xG. Η Λειψία έχει θετικό πρόσημο σε αυτή την κατηγορία με +0.53 μονάδες, ενώ η Σίτι έχει -0.17. Το συν σημαίνει πως σκοράρει παραπάνω από το αναμενόμενο ενώ το μείον πως σκοράρει λιγότερο από το αναμενόμενο αριθμό τερμάτων.

Η Λειψία τώρα στα γκολ κατά της έχει αναμενόμενο σύνολο τερμάτων 1.22 xGA, ενώ η Σίτι έχει 0.78 xGA.

Γκολ που σκοράρουν και γκολ που δέχονται

Η Λειχία εντός έδρας σκοράρει με μέσο όρο 2.8 γκολ/ματς, ενώ δέχεται 0.7 γκολ/ματς. Γενικότερα έχει μια πολύ καλή έδρα, που στα ευρωπαϊκά βράδια της μεταμορφώνεται. Η Σίτι σκοράρει 2 γκολ/ματς εκτός έδρας και δέχεται 1 γκολ/ματς. Άνετη στο σκοράρισμα η Σίτι είτε εντός, είτε εκτός. Αμυντικά βέβαια δεν βγάζει τη σιγουριά που θα έπρεπε, ή αυτή που έβγαζε τις προηγούμενες χρονιές.

Άλλα στατιστικά

~ Και οι δύο ομάδες μαζί έχουν μέσο όρο στα παιχνίδια τους με over 2,5 γκολ 70%.

~ Η Λειψία έχει μέσο όρο κατοχή μπάλας 56%. Τα lines είναι αρκετά κατεβασμένα σήμερα, αφού παίζει φυσικά με τη Σίτι. Ακόμα και απέναντι σε ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπάγερν Μονάχου, η Λειψία έχει καταφέρει να κρατήσει ένα καλό ποσοστό κατοχής μπάλας, και εντός έδρα παρουσιάζεται πιο δυνατή.

~ Η Λειψία υποπίπτει σε φάουλ περίπου 13.43/ανά ματς.

~ Η Λειψία έχει 86% στα over 2,5 offside στα παιχνίδια της.

Εκτίμηση

Η Λειψία μπορεί να φανεί επικίνδυνη και δύσκολο εμπόδιο στα όνειρα των μπλε. Το θέμα είναι η εικόνα της Σίτι πως θα είναι.

1. Goal/goal & over 2.5 (1.98)

2. Λειψία κατοχή μπάλας Over 40.5% (1.87)

3. Λειψία συνολικά φάουλ Over 11,5 (1.75)

4. Λειψία συνολικά οφσάιντ Over 2,5 (2.15)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr