Ο Αναλυτής

Champions League: Ίντερ - Μπενφίκα, με γερές βάσεις οι νερατζούρι!

Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023 - 10:16

Η Ίντερ έβαλε γερές βάσεις μέσα στη Πορτογαλία με 2-0, και πλέον θα κοιτάξει να διασφαλίσει το προβάδισμά της εντός έδρας. Το έργο της φυσικά δεν θα είναι εύκολο, αλλά με εξυπνάδα και τακτική μπορεί να το πετύχει.

Champions League: Ίντερ - Μπενφίκα, με γερές βάσεις οι νερατζούρι!

Η προϊστορία δεν έχει να μας επιδείξει πολλά από αυτό το ζευγάρι. Έχουν ξανά παίξει βέβαια σε προημιτελικά διοργάνωσης, αλλά σε άλλον θεσμό. Έπαιξαν το 2004 για το Κύπελλο UEFA, το σημερινό Europa League δηλαδή, τότε που έπαιζε ο Πανιώνιος ακόμα Ευρώπη! Σε διπλό παιχνίδι, είχε επικρατήσει η Ίντερ με σκορ 4-3 μέσα στην έδρα της, ύστερα το 0-0 του πρώτου στη Πορτογαλία. Το τρίτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στη Πορτογαλία ξανά, και σήμερα μία ομάδα θα πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Champions League. Eκεί όπου την περιμένει η Μίλαν.

Τα xG των δύο ομάδων

Η Ίντερ έχει 1.64 xG στη διοργάνωση, ενώ η Μπενφίκα έχει 1.90 xG. Η Ίντερ έχει αρνητικό πρόσημο σε αυτή την κατηγορία με -0.20 μονάδες, ενώ η Μπενφίκα έχει +0.79. Το συν σημαίνει πως σκοράρει παραπάνω από το αναμενόμενο ενώ το μείον πως σκοράρει λιγότερο από το αναμενόμενο αριθμό τερμάτων. Η Ίντερ εξάλλου δεν φημίζεται για την επιθετικότητά της.

Η Ίντερ τώρα στα γκολ κατά της έχει αναμενόμενο σύνολο τερμάτων 1.85 xGA, ενώ η Μπενφίκα έχει 1.22 xGA.

Boost νίκης στο Pamestoixima.gr: Για όσους θέλουν πιο πολλά!

Γκολ που σκοράρουν και γκολ που δέχονται

Η Ίντερ εκτός έδρας σκοράρει με μέσο όρο 0.7 γκολ/ματς, ενώ δέχεται 0.8 γκολ/ματς. Η Μπενφίκα σκοράρει 2.2 γκολ/ματς εντός έδρας και δέχεται 0.8 γκολ/ματς. Ίδιες αμυντικές επιδόσεις για τις δύο ομάδες, αλλά με την Μπενφίκα να είναι πιο καλή επιθετικά.

Άλλα στατιστικά

~ Η Ίντερ στα περισσότερα παιχνίδια της έχει ισοπαλίες στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό το ποσοστό φτάνει το 70%. Η Μπενφίκα με τη σειρά της κερδίζει περισσότερο στα δεύτερα ημίχρονα. Επίσης με το ποσοστό του 70%.

~ Από το 76' -90' η Ίντερ εμφανίζει γκολ (είτε δέχεται είτε σκοράρει) με το απίστευτο ποσοστό του 53%. Δηλαδή κάτι λιγότερο από τα μισά της γκολ τα σημειώνει στο τελευταίο τέταρτο. Η Μπενφίκα έχει στο ίδιο διάστημα γκολ με 33%.

~ Κατά μέσο όρο η Ίντερ έχει 57% κατοχή. Στο πρώτο παιχνίδι με την Μπενφίκα είχε 43%. Σήμερα το line είναι οριακά κοντά σε αυτό το νούμερο. Με το δεδομένο πως παίζει εντός έδρας, και ίσως χρειαστεί να κρατήσει περισσότερο μπάλα ώστε να μην αφήσει τη Μπενφίκα να κάνει το παιχνίδι της, θα βασιστούμε σε αυτό.

~ Δεδομένου ότι η Μπενφίκα καίγεται για γκολ, θα επιχειρήσει περισσότερα σουτ. Οι 4 προσπάθειες στην εστία δεν είναι απαγορευτικές για μια ομάδα που έχει μέσο όρο 7.5 ανά αγώνα.

~ Στο 62% των αγώνων της Μπενφίκα στο UEFA Champions League της ομάδας αυτή τη σεζόν υπήρξε πέναλτι.

Μια προσφορά χωρίς κατάθεση σε περιμένει στο Pamestoixima.gr!

Εκτίμηση

Η Μπενφίκα καλείται να παίξει όλα για όλα για τη πρόκριση, και αν πιάσει υψηλά στάνταρ μπορεί να σκοράρει. Το θέμα είναι αν αφήσει αμυντικά κενά στα μετόπισθεν και την πατήσει όπως συνέβη στο Ντα Λουζ.

1. Ισοπαλία στο 1ο ημίχρονο (2.12)

2. Ημίχρονο με τα περισσότερα γκολ 2ο (1.98)

3. Γκολ μετά το 72' (1.85)

4. Μπενφίκα προσπάθειες στην εστία Over 3.5 (1.72)

5. Ίντερ κατοχή μπάλας Over 44.5% (1.87)

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr