Ο Αναλυτής

Κύπελλο Αγγλίας: Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ντέρμπι στον τελικό!

Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023 - 10:05
Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κοντράρονται στον πρώτο τελικό στην ιστορία που φιλοξενεί ένα ντέρμπι του Μάντσεστερ! 
Κύπελλο Αγγλίας: Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ντέρμπι στον τελικό!

Ντέρμπι του Μάντσεστερ έχουμε στον τελικό του FA Cup στην Αγγλία, με τη Σίτι να ψάχνει τη δεύτερη κούπα της χρονιάς, ενώ πηγαίνει ολοταχώς για το ντρεμπλ. Kαι η Γιουνάιτεντ ψάχνει όμως το 2ο τρόπαιο, μετά τη κατάκτηση του Καραμπάο Καπ απέναντι στη Νιουκάστλ. Σπουδαίο και ιστορικό παιχνίδι, αφού πρώτη φορά στην ιστορία του κυπέλλου τίθενται αντιμέτωπες οι δύο αυτές ομάδες.

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

Προϊστορία

Σε 42 ματς που έχουμε στατιστικά, υπάρχει απόλυτη ισορροπία. 19 νίκες έχει η Σίτι (45%), 4 έχουν λήξει ισόπαλα (10%) και 19 νίκες έχει η Γιουνάιτεντ (45%).

Τα 29/42 ματς έληξαν με over 1,5 (69%), τα 22/42 έληξαν over 2,5 (52%) και τα 13/42 έληξαν over 3,5 (31%). Τέλος, στα 21 από τα 42 σκόραραν και οι δύο ομάδες (50%).

Tα xG των δύο ομάδων (υπέρ)

xG

xGA

xGD

xG vs Actual

Μαν. Σίτι

1.67

0.71

+0.96

+1.73

Μαν. Γιουνάιτεντ

2.35

1.35

+1.00

+0.05

O παραπάνω πίνακας δείχνει τα αναμενόμενα γκολ των δύο ομάδων ως προς το σκοράρισμα (xG), τα αναμενόμενα γκολ ως προς τα δεχόμενα γκολ (xGA), τη διαφορά των δύο κατηγοριών μεταξύ τους (xGD =Difference) και τέλος τον αριθμό που προκύπτει από τα αναμενόμενα γκολ ως προς τα πραγματικά γκολ που έχουν επιτευχθεί. Όταν είναι θετικό το πρόσημο, τότε η ομάδα σκοράρει παραπάνω από το αναμενόμενο, ενώ όταν είναι αρνητικό σκοράρει λιγότερο. Εδώ και οι δύο ομάδες σκοράρουν θετικά, αλλά με τη Σίτι να έχει μεγαλύτερο νούμερο, άρα σκοράρει ευκολότερα. Το παράδοξο είναι πως η Γιουνάιτεντ έχει μεγαλύτερο αριθμό αναμενόμενων γκολ στη διοργάνωση αυτή από τη Σίτι.

Σίτι-Γιουνάιτεντ με 0% γκανιότα** στο Pamestoixima.gr

Γκολ που σκοράρουν

Η Σίτι σκοράρει 2.1 γκολ/ματς εντός έδρας. Η Γιουνάιτεντ σκοράρει 1.2 γκολ/ματς κατά μέσο όρο εκτός έδρας. Η μία σκοράρει με τρομερή άνεση στην έδρας της, και η άλλη , σκοράρει λίγο πάνω από ένα γκολ. Δεν είναι κακό αλλά ίσως δεν θα είναι αρκετό.

Γκολ που δέχονται

Η Σίτι δέχεται 0.6 γκολ/ματς στα εντός έδρας παιχνίδια της. Η Γιουνάιτεντ όταν αγωνίζεται εκτός δέχεται 0.9 γκολ/ματς. Δεν είναι και τόση μεγάλη η διαφορά των δύο ομάδων αμυντικά. Φυσικά οι Σίτιζενς είναι καλύτεροι σε αυτό το κομμάτι, αλλά και οι κόκκινοι διάβολοι έχουν βελτιωθεί αισθητά.

(* Τα εντός και τα εκτός νούμερα προκύπτουν λόγο της τυπικής θέσης των Σίτι ως γηπεδούχου και Γιουνάιτεντ ως φιλοξενούμενης.)

Προσφορά χωρίς κατάθεση* και στον τελικό του Champions League

Άλλα στατιστικά

~ Η Σίτι μόνη της έχει μέσο όρο πάνω από 80% στα παιχνίδια της, όπου έχουν σημειωθεί 2 γκολ και πάνω.

~ Η Σίτι σκόραρε στο 90% των παιχνιδιών της ενώ η Γιουνάιτεντ μόλις στο 60%.

~ Η Σίτι κερδίζει τα πρώτα ημίχρονα των παιχνιδιών της με 60%, και τα δεύτερα με 50%.

~ Η Σίτι σκόραρε πρώτη στα 8 από τα 10 παιχνίδια (80%) που έδωσε, ενώ η Γιουνάιτεντ μόλις στα 5 από τα 10 (50%).

~ Και οι δύο ομάδες έχουν ασυνήθιστα μεγάλα νούμερα στα γκολ που δέχονται στο τελευταίο τέταρτο των παιχνιδιών τους. Η Σίτι έχει δεχθεί το 50% των γκολ της, και η Γιουνάιτεντ το 44%.

~ Και οι δύο ομάδες έχουν μέσο όρο πάνω από 7 τελικές στην εστία.

~ Και οι δύο ομάδες μαζί έχουν μέσο όρο 3 οφσάιντ ανά ματς, με τη Γιουνάιτεντ να επικρατεί σε αυτή τη κατηγορία.

~ Η Σίτι διαπράττει 9.44 φάουλ ανά ματς μέσο όρο, και η Γιουνάιτεντ 11 ανά ματς.

~Η Σίτι αναμένεται να έχει τη κυριαρχία στη κατοχή της μπάλας, αφού ο μέσος όρος της ξεπερνάει το 63%.

~ Τα τρία πιο πρόσφατα παιχνίδια τους έληξαν όλα g/g & over 2.5.

~ Oι δύο ομάδες έχουν μόλις 1 ισοπαλία στα πιο πρόσφατα 16 παιχνίδια τους.

Σίτι-Γιουνάιτεντ με 0% γκανιότα** στο Pamestoixima.gr

Προγνωστικά

Θεωρώ τη Σίτι φαβορί σε οποιαδήποτε διοργάνωση λαμβάνει μέρος φέτος και διεκδικεί το τρόπαιο μέχρι τέλους. Σίγουρα έχει και στο μυαλό της το CHL, αλλά κάθε παιχνίδι το βλέπει ξεχωριστά, και αυτό θα κάνει και τώρα. Επίσης θα στηρίξω τον Μαχρέζ, γιατί του πάει η διοργάνωση και είναι πρώτος σκόρερ της Σίτι εδώ με 5 γκολ.

1. 1 & over 1.5 (1.70)

2. Γκολ μετά το 76’ (1.88)

3. Να σκοράρει ο Μαχρέζ (3.60)

4. Μαν. Γιουνάιτεντ Over 3.5 κόρνερ (2.00)

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1:1.54 Χ:4.60 2:5.70

Τον Αναλυτή θα τον βρείτε και στο νέο του κανάλι στο Telegram, όπως στο Ιnstgram και Facebook.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr