Ο Αναλυτής

Champions League: Μάντσεστερ Σίτι - Ίντερ, η ώρα του μεγάλου τελικού!

Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023 - 10:01

Διαβάστε όλες τις ειδικές επαγγελματικές λεπτομέρειες όπου η Σίτι φυσικά πάει ως φαβορί στον τελικό, ενώ η Ίντερ μοιάζει επικίνδυνη παρά τη ταμπέλα του αουτσάιντερ

Champions League: Μάντσεστερ Σίτι - Ίντερ, η ώρα του μεγάλου τελικού!

Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ στον μεγάλο τελικό του Champions League. Όλα πια θα κριθούν στην Κωνσταντινούπολη. Η Σίτι φυσικά πάει ως φαβορί εκεί, ενώ η Ίντερ μοιάζει επικίνδυνη παρά τη ταμπέλα του αουτσάιντερ που κουβαλάει όλη τη σεζόν.

Μάντσεστερ Σίτι - Ίντερ με ενισχυμένες αποδόσεις και 0% γκανιότα* στη Νοvibet

Προϊστορία

Οι δύο ομάδες δεν έχουν προϊστορία και θα αναμετρηθούν πρώτη φορά στη διοργάνωση. Η Ίντερ μετράει 3 Champions League στη κατοχή της, με το πιο πρόσφατο τη σεζόν 2009-2010. Τα άλλα δύο ήταν πριν πολλά χρόνια, με δύο συνεχόμενες κατακτήσεις. Το 1963-1964 και το 1964-1965. Έχει επίσης στη κατοχή της και 3 κύπελλα UEFA. Έχει παίξει συνολικά σε 5 τελικούς και έχει κερδίσει όπως είπαμε τους 3 (σε Champions League).

Η Σίτι από την άλλη έχει μόλις ένα Κύπελλο Κυπελλούχων που κατέκτησε το μακρινό 1969-1970. Έκτοτε έπαιξε μόλις σε έναν ευρωπαϊκό τελικό το 2021 και ηττήθηκε από την Τσέλσι. Αυτός είναι μόλις ο 2ος της μεγάλος ευρωπαϊκός τελικός. Και θέλει να σηκώσει για πρώτη φορά τη κούπα με τα μεγάλα αυτιά.

Τα xG των δύο ομάδων

Η Ίντερ έχει 1.58 xG στη διοργάνωση, ενώ η Σίτι έχει 2.31 xG. Η Ίντερ έχει μηδενικό +/- σε αυτή την κατηγορία με 0.00 μονάδες, ενώ η Σίτι έχει +0.27. Το συν σημαίνει πως σκοράρει παραπάνω από το αναμενόμενο ενώ το μείον πως σκοράρει λιγότερο από το αναμενόμενο αριθμό τερμάτων. Για τη Σίτι δεν υπήρχε αμφιβολία, ενώ η Ίντερ δείχνει ότι κινείται στα αναμενόμενα.

Η ιταλική ομάδα τώρα στα γκολ κατά της έχει αναμενόμενο σύνολο τερμάτων 1.69 xGA, ενώ η Σίτι έχει 1.02 xGA. Η Ίντερ είναι πιο ευάλωτη αμυντικά και δεν συγκρίνεται με την υπεροχή της Σίτι.

Στην Betsson θα βρείτε μία σούπερ προσφορά* για τον τελικό

Γκολ που σκοράρουν και γκολ που δέχονται

Η Ίντερ σκοράρει με μέσο όρο 1.58 γκολ/ματς, ενώ δέχεται 0.83 γκολ/ματς. Η Σίτι σκοράρει 2.58 γκολ/ματς εντός έδρας και δέχεται 0.42 γκολ/ματς. Επιθετικά η Σίτι κινείται σε υψηλά επίπεδα στη διοργάνωση. Σκοράρει ένα γκολ παραπάνω από την αντίπαλό της. Μεγάλο νούμερο για οποιαδήποτε αντίπαλο. Η Ίντερ θα πρέπει να καταθέσει υπερπροσπάθεια για να τα καταφέρει να τη περιορίσει.

Άλλα σταστιστικά

~ Και οι δύο ομάδες έχουν μέσο όρο 80% στα παιχνίδια τους με over 1.5 γκολ.

~ Η Ίντερ κερδίζει με 70% τα πρώτα ημίχρονα των παιχνιδιών της.

~ Η Σίτι από το 31' ως το 40' παρουσιάζει γκολ με 28% στα παιχνίδια της. Επίσης οι δύο ομάδες δέχονται με πολύ υψηλά ποσοστά γκολ στο τελευταίο τέταρτο των παιχνιδιών τους. Η Σίτι συγκεκριμένα με 33% και η Ίντερ με 44%!

~ Οι δύο ομάδες έχουν ίδιο μέσο όρο στα οφσάιντ με περίπου 2.90 ανά ματς.

~ Η Ίντερ κάνει περισσότερα φάουλ από την Σίτι, με μέσο όρο περίπου 12 φάουλ ανά ματς. Η Σίτι κάνει περίπου 9 ανά ματς.

~ Η Σίτι έχει μέσο όρο 94% κατοχή.

~ Διαιτητής του αγώνα είναι ο Szymon Marciniak. Ο Πολωνός ρέφερι έχει μέσο όρο 4.34 κάρτες ανά ματς. Επίσης έχει 0.48 πέναλτι ανά ματς και 2.66 γκολ ανά ματς.

Σίτι-Ίντερ με διπλή προσφορά* στο Pamestoixima.gr!

Εκτίμηση

H Σίτι δείχνει έτοιμη, διαβασμένη και εξοπλισμένη με όλα τα εφόδια για να κατακτήσει αυτό το τρόπαιο. Ένα τρόπαιο που αποτελεί διακαή πόθο της ομάδας. Η Ίντερ έχει εμπειρία και είναι σκληρό καρύδι, αλλά δύσκολα θα μπορέσει να τα βάλει με την ομάδα του Πεπ.

1. Νo goal (1.83)

2. 1 & over 1.5 (1.70)

3. Ομάδα με τις περισσότερες κάρτες Ίντερ (1.60)

4. Γκολ μετά το 28’ (2.12)

5. Γκολ μετά το 75’ (1.90)

Ειδικά στοιχήματα

1. Ίντερ συνολικά φάουλ Over 12.5 (1.60)

2. Σίτι συνολικά οφσάιντ Over 1.5 (2.65)

3. Σίτι κατοχή μπάλας Over 63.5% (2.25)

4. Ντε Μπρόινε να σκοράρει (4.00)

Τον Αναλυτή θα τον βρείτε και στο νέο του κανάλι στο Telegram, όπως στο Ιnstgram και Facebook.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr