Ο Αναλυτής

Jude Bellingham: Ο νέος σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης

Τρίτη, 29 Αυγούστου 2023 - 10:32

Ο νεαρός Άγγλος έφτασε στη Ρεάλ Μαδρίτης με μεγάλες περγαμηνές, που δείχνει να τις επιβεβαιώνει σιγά σιγά. Θα μπορέσει να γίνει ο νέος ηγέτης της βασίλισσας;

Jude Bellingham: Ο νέος σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης

Του Άγγελου Γεώργα

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

O Mπέλιγχαμ αποτελεί το νέο μεγάλο πρότζεκτ της Ρεάλ Μαδρίτης. Η μεγάλη μεταγραφή για τον Άγγλο ποδοσφαιριστή ήρθε. Η μεταπήδηση από τη Ντόρτμουντ στη Ρεάλ Μαδρίτης έγινε επιτυχώς, δείχνοντας από το ξεκίνημα πως ήταν έτοιμος ήδη για αυτό. Το ερώτημα πλέον είναι ένα, θα μπορέσει να γίνει ο επόμενος ηγέτης της ομάδας;

Σούπερ τριπλή προσφορά στο Pamestoixima.gr

Ο Έντι Τέρζιτς σε κάθε συνέντευξη τύπου που έδινε δεν έχανε την ευκαιρία να εκθειάζει τον ποδοσφαιριστή του. Μερικά από τα λόγια του ήταν, πως ο Mπέλιγχαμ είναι ο γηραιότερος 19χρονος του κόσμου. Και πραγματικά ήταν ένα πολύ εύστοχο σχόλιο, αφού συχνά το παιχνίδι του μέσου μας κάνει να ξεχνάμε την ηλικία του. Με κάτι λιγότερο από 100 εμφανίσεις στη Bundesliga, ο Άγγλος μέσος εξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή στη θέση του.

Έτσι ανάγκασε τη Ρεάλ Μαδρίτης να βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη και να προχωρήσει στην απόκτησή του. Έγινε η 3η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου για τις ηλικίες των under 20. Βρίσκεται πίσω από Εμπαπέ (180 εκατ.) και Ζοάο Φέλιξ (127 εκατ.). Ο ίδιος κόστισε 103 εκατ. ευρώ.

Το ξεκίνημα στη Μπέρμιγχαμ

Ο Mπέλιγχαμ ξεκίνησε σε ηλικία 7 ετών όταν και γράφτηκε στις ακαδημίες της Μπέρμιγχαμ (θα πάρει και αυτή χρήματα από τη μεταγραφή του). Ο ίδιος δεν άργησε να δείξει το ταλέντο του στον αγγλικό σύλλογο. Σε ηλικία 15 ετών έπαιξε στην U23 του συλλόγου! Σε ηλικία 16 ετών και 38 ημερών, έγινε ο νεότερος παίκτης που εμφανίστηκε ποτέ στη μεγάλη ομάδα. Κατέρριψε έτσι το ρεκόρ του Τρέβορ Φράνσις που κρατούσε 49 ολόκληρα χρόνια. Τη σεζόν 2019-2020 μπήκε στα βαθιά για την αγγλική ομάδα, πραγματοποιώντας συνολικά 41 εμφανίσεις, έχοντας 4 γκολ και 2 ασίστ. Ήταν προφανές πως ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής θα εξελισσόταν σε κάτι μεγάλο.

To άλμα στη Νόρτμουντ και τα ρεκόρ

Εν συνεχεία έκανε το μεγάλο βήμα στη γερμανική ομάδα, εκεί όπου η εξέλιξή του θα ήταν καλπάζουσα. Τα ρεκόρ τον ακολούθησαν και εκεί. Ήταν γραφτό του εξάλλου. Έγινε ο νεότερος σκόρερ στο γερμανικό κύπελλο. Έγινε ο νεότερος 'Αγγλος που ξεκίνησε βασικός σε αγώνα Champions League. Τέλος έγινε ο νεότερος 'Αγγλος που σκόραρε σε νοκ άουτ παιχνίδι σε παιχνίδι Champions League.

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

Φυσικά μέσα από όλα αυτά ήρθε και η διεθνής αναγνώριση με την εθνική ομάδα. Έσπασε το ρεκόρ του Μάικλ Όουεν συμμετέχοντας με την εθνική σε ένα μεγάλο τουρνουά πριν ακόμα κλείσει τα 18 του χρόνια! Ο Όουεν το είχε κάνει στην ηλικία των 18 χρονών και 183 ημερών.

Ο νεότερος αρχηγός

Μαζί με τον Ρόις και τον Ματς Χούμελς, ο Mπέλιγχαμ έγινε ο τρίτος αρχηγός της Ντόρτμουντ το καλοκαίρι του 2022, δείχνοντας έτσι πόσο σημαντικός είναι για τον σύλλογο. Ο μέσος ήταν αρχηγός της ομάδας σε μερικές περιπτώσεις τη σεζόν 2022-23 σε ηλικία μόλις 19 ετών, καθιστώντας τον τον νεότερο αρχηγό στην Bundesliga από τότε που ξεκίνησε η συλλογή δεδομένων το 1995.

Ο ρόλος και η ποιότητα του Mπέλιγχαμ

Ο Mπέλιγχαμ είναι ένας από τους πιο καλοσχηματισμένους χαφ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους ρόλους της μεσαίας γραμμής. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει ως 6άρι, ως σύγχρονο 8άρι box to box, ακόμα και ως δεκάρι.

Ένα στατιστικό πραγματικά που συνοψίζει το προφίλ του Mπέλιγχαμ ως μέσου που κάνει τα πάντα, είναι το παρακάτω. Σε όλες τις διοργανώσεις το 2022-23, ο Bellingham συμμετείχε σε 221 διαφορετικές ενέργειες ανοιχτού παιχνιδιού που οδήγησαν σε ένα σουτ της Ντόρτμουντ. Παραδόξως, ο Mπέλιγχαμ ήταν στην κορυφή της κατηγορίας των σουτ (76) μαζί με τον Donyell Malen. Επίσης είχε 104 συμμετοχές στο build up της ομάδας που κατέληξε σε σουτ, δείχνοντας πώς είναι αναπόσπαστο μέρος στην ανάπτυξη του παιχνιδιού αλλά και πολύ ικανός στο να βρίσκεται ο ίδιος σε σημείο βολής.

Ο Mπέλιγχαμ ως αμυντικός μέσος

Ο Mπέλιγχαμ έχει προσφέρει μια σταθερή και μαχητική παρουσία στη βάση της μεσαίας γραμμής της Ντόρτμουντ, εξουδετερώνοντας τις επιθέσεις της αντίπαλης ομάδας προτού τεθούν σε πλήρη ροή. Ο Άγγλος έκανε περισσότερα τάκλιν από οποιονδήποτε άλλο παίκτη της Ντόρτμουντ στην Μπουντεσλίγκα το 2022-23 (76), ενώ τα 35 κοψίματά του ήταν μόλις ένα πίσω από τον Ραφαέλ Γκερέιρο, ο οποίος έκανε τα περισσότερα.Μέσα από αυτόν τον ρόλο ο Άγγλος μέσος έδειξε την ωριμότητά του στο παιχνίδι. Μόνο ο Κίμιχ (38) και ο Κόλο Μουανί (32) κέρδισαν την κατοχή στο τελευταίο τρίτο περισσότερες φορές από τον Mπέλιγχαμ στην Bundesliga (31) και κυριάρχησε επίσης στο μεσαίο τρίτο του γηπέδου για την Ντόρτμουντ.

Ο Mπέλιγχαμ ως μέσος box to box

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του Mπέλιγχαμ είναι η ικανότητά του να μετατρέπει την άμυνα σε επίθεση με τα τρεξίματά του. Διαθέτει πολύ καλό κουβάλημα της μπάλας και δύσκολα χάνει τη κατοχή της. Κανένας παίκτης δεν ολοκλήρωσε περισσότερες ντρίμπλες από αυτόν στην Bundesliga αυτή τη σεζόν (88) και τα γρήγορα πόδια του σε συνδυασμό με την ικανότητα στη ντρίπλα που έχει, τον κάνουν έναν πολύ δύσκολα αντιμετωπίσιμο παίκτη. Ο Mπέλιγχαμ συμπλήρωσε 9,99 προοδευτικά κουβαλήματα της μπάλας ανά 90 λεπτά και προχώρησε την μπάλα 105,6 μέτρα προς το αντίπαλο μισό του γηπέδου με μεταφορές ανά 90 λεπτά στο πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν, αμφότερα τα υψηλότερα ποσοστά οποιουδήποτε μέσου στην κατηγορία. Ο παρακάτω χάρτης δείχνει πόσο συχνά δείχνει τις κινήσεις και τα κουβαλήματα που πραγματοποίησε ο Άγγλος.

Επίσης ο Mπέλιγχαμ, ήταν ο 3ος παίκτης στη κατηγορία με τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ στο πρωτάθλημα. Οι αντίπαλοι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να τον σταματήσουν αντικανονικά. Επιπλέον ήταν ο καλύτερος μέσος της Ντόρτμουντ στο κομμάτι των προοδευτικών πασών σε ανοιχτό παιχνίδι. Είχε περίπου 4.5 πάσες ανά παιχνίδι ενώ είχε και 9 μεγάλες μπαλιές με τις 6 από αυτές να είναι επιτυχημένες (ανά 90λεπτά πάντα).

Ο Mπέλιγχαμ ως 10άρι

Ο νεαρός μέσος είχε τόσα πολλά ανεβάσματα, που πολλές φορές ξεπερνούσε και τη θέση των φορ στο γήπεδο. Γινόταν ο ίδιος φορ και έβαζε τον εαυτό του σε θέση βολής στην αντίπαλη περιοχή. Του αρέσει επίσης να βρίσκεται ανάμεσα στα δύο στόπερ, κάτι που του δίνει την ευκαιρία να δημιουργεί ρήγματα. Ο Άγγλος διεθνής επιχείρησε περισσότερα σουτ από οποιονδήποτε άλλο παίκτη της BVB στο πρωτάθλημα το 2022-23 (67). Από τους παίκτες της Ντόρτμουντ, μόνο ο Γκερέιρο (447) έκανε περισσότερες επιτυχημένες πάσες καταλήγοντας στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου στο γερμανικό πρωτάθλημα από τον 19χρονο (443).

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

Ο Γκερέιρο (14) και ο Μπράντ (9) ήταν οι μόνοι που έδωσαν περισσότερες ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις από τον Mπέλιγχαμ (6). Επίσης ο Μπέλιγχαμ δημιούργησε 33 δευτερεύουσες ευκαιρίες για την ομάδα του. Αυτό σημαίνει πως έδωσε την πάσα πριν την ασίστ σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Άρα θα μπορούσε εύκολα να έχει πολλές παραπάνω ασίστ στο παιχνίδι του.

Δημιουργοί μεγάλων ευκαιριών

Κεφάλαιο Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Μπέλιγχαμ με τις εμφανίσεις του τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και σε εθνικό, δεν θα άφηνε ασυγκίνητα τα μεγάλα κλαμπ του παγκόσμιου στερεώματος. Η Ρεάλ Μαδρίτης όπως είπαμε του χτύπησε τη πόρτα και αυτός δεν έχασε την ευκαιρία. Η Ρεάλ έκανε επένδυση για το μέλλον σε ένα νευραλγικό κομμάτι στο χώρο του κέντρου της. Πολύ παίκτες αποχωρούν σιγά σιγά από τη βασίλισσα, με τους Κρος και Μόντριτς να μην αργούν να πάρουν σειρά. Ο Άγγλος από την αρχή έδειξε πως κουμπώνει μια χαρά στα δεδομένα της Ρεάλ. Φυσικά τα παραπάνω νούμερα έφταναν και μόνο για να πείσουν τη Ρεάλ να αγοράσει έναν νέο αστέρα στα 100 εκατομμύρια.

Είναι μια τεράστια κίνηση για έναν τόσο νεαρό παίκτη, αλλά ένα πράγμα φαίνεται ήδη σίγουρο – ο Τζουντ Μπέλιγχαμ θα ταιριάξει σε οποιαδήποτε θέση στη Ρεάλ γίνοντας κορυφαίος, αλλά θα κάνει και τη Ρεάλ Μαδρίτης κορυφαία.

Θα με βρείτε στο Facebook εδώ και στο Instagram εδώ και εδώ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr