Ο Αναλυτής

Champions League: Nάπολι - Ρεάλ Μαδρίτης, χτίζουν μομέντουμ και οι δύο!

Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2023 - 19:54

Το ντέρμπι του 3ου ομίλου φιλοξενεί σήμερα η στήλη μας, αφού το Νάπολι - Ρεάλ Μαδρίτης μαγνητίζει όλα τα βλέμματα. 

Champions League: Nάπολι - Ρεάλ Μαδρίτης, χτίζουν μομέντουμ και οι δύο!

Τα δύο φαβορί του ομίλου κοντράρονται απόψε. Ένα παιχνίδι που ίσως κρίνει τη πρωτιά από νωρίς. Νάπολι και Ρεάλ δεν εντυπωσιάζουν μέχρι στιγμής στη σεζόν, παραμένουν αθόρυβες αλλά αποτελεσματικές. Η Νάπολι προσπαθεί να χτίσει σερί το τελευταίο διάστημα, ενώ η Ρεάλ μόλις που κατάφερε να πιάσει κορυφή στο ισπανικό πρωτάθλημα.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Προϊστορία

Η προϊστορία των δύο ομάδων είναι μικρή, οπότε δεν υπάρχει κάτι απτό για να συγκρίνουμε ώστε να παίξει ρόλο. Η Ρεάλ έχει πετύχει 2 νίκες (100%) στις δύο πιο πρόσφατες αναμετρήσεις των δύο ομάδων. Είχαν παίξει το 2017 για τον γύρο των 16 στο Τσάμπιονς Λιγκ ξανά. Τότε η Ρεάλ είχε πάρει τη πρόκριση με δύο νίκες με το ίδιο σκορ (3-1). Μετά θα πρέπει να ανατρέξουμε στο μακρινό 1987 για να δούμε ξανά παιχνίδι των δύο ομάδων. Οπότε και στα δύο ματς σκόραραν και οι δύο ομάδες, και τα δύο έληξαν με over 3.5.

*Επειδή δεν υπάρχουν αρκετά στατιστικά των ομάδων στο Champions League, τα παρακάτω αφορούν στα πρωταθλήματα της εκάστοτε ομάδας στη χώρα τους.

Tα xGoals των δύο ομάδων (υπέρ)

xGoals

Γκολ

Σουτ

Νάπολι

9.42

12

97

Ρεάλ Μαδρίτης

11.47

12

120

Eδώ βλέπουμε πως η Νάπολι σκοράρει σε καλύτερη και πιο συχνή βάση. Έχει καλύτερη συγκομιδή τερμάτων σε αναλογία με τα αναμενόμενα απ’ ότι η Ρεάλ. Επίσης έχει πολύ λιγότερες προσπάθειες σε σουτ. Η Ρεάλ έχει επιχειρήσει τα περισσότερα σουτ σε ανοιχτό παιχνίδι στο πρωτάθλημα, ενώ έχει και το 2ο καλύτερο xG μόνο πίσω από την Μπαρτσελόνα.

Tα xGΑ των δύο ομάδων (κατά)

xGoals

Γκολ

Σουτ

Νάπολι

2.10

3

39

Ρεάλ Μαδρίτης

6.59

6

73

Και οι δύο άμυνες είναι εξίσου καλές, με αυτή της Ρεάλ να είναι καλύτερη στη κόψη του ξυραφιού. Η Νάπολι δεν επιτρέπει πολλά σουτ στους αντιπάλους της, οπότε μένει να δούμε πως θα σταθεί απέναντι σε μία ομάδα που επιχειρεί αρκετά.

Γκολ που σκοράρουν

Αν και είμαστε πολύ νωρίς στη σεζόν και τα νούμερα δεν είναι τόσο αντιπροσωπευτικά ας ρίξουμε μια ματιά. Η Νάπολι σκοράρει 2.3 γκολ/ανά ματς στα εντός έδρας παιχνίδια της. Η Ρεάλ σκοράρει 1.8 γκολ/ανά ματς στα εκτός έδρας. Με αυτά τα νούμερα αναμένεται ένα πολύ ανοιχτό παιχνίδι.

Γκολ που δέχονται

Η Νάπολι εντός έδρας δέχεται 0.8 γκολ/ανά ματς, ενώ η Ρεάλ όταν αγωνίζεται εκτός δέχεται 0.9 γκολ/ανά ματς. Είπαμε και πιο πάνω πως είναι δύο ομάδες που προσέχουν αμυντικά και είναι αρκετά κοντά. Δεν περιμένουμε μεγάλες διαφορές.

Άλλα στατιστικά

~ Και οι δύο ομάδες μαζί έχουν over 2.5 γκολ στα παιχνίδια τους με ποσοστό 65%. Στο over 1.5 γκολ φτάνει το 85%.

~ Η Νάπολι σκόραρε στο 90% των παιχνιδιών της, ενώ η Ρεάλ σε όλα (100%).

~ Η Νάπολι κερδίζει τα πρώτα και τα δεύτερα ημίχρονα των παιχνιδιών της με 60%! Η Ρεάλ κερδίζει τα δεύτερα ημίχρονά της με 70%.

~ Στα τελευταία 10 παιχνίδια και οι δύο ομάδες σκόραραν πρώτες μόλις στα μισά (50%).

~ Από το 76’- 90’ η Νάπολι σκοράρει με 28%.

~ Η Νάπολι έχει 7 σουτ στην εστία/ανά ματς. Η Ρεάλ έχει 8.3 σουτ/ανά ματς.

~ Η Νάπολι έχει 4 οφσάιντ ανά ματς ενώ η Ρεάλ έχει 3.50. Καλό ειδικό για τα συνολικά οφσάιντ αλλά και τα ομαδικά κάθε ομάδας.

~ Και οι δύο ομάδες αρέσκονται σε παιχνίδι κατοχής, αφού το ποσοστό τους κυμαίνεται από 57% ως 59%.

~ Και οι δύο ομάδες διαπράττουν περίπου 10 φάουλ ανά παιχνίδι.

~ Η Νάπολι έχει μόλις μία ήττα στα 8 φετινά παιχνίδια που έχει δώσει. Η Ρεάλ επίσης έχει μία μόλις ήττα σε 9 παιχνίδια και όλα τα άλλα νίκες.

Νάπολι πιθανή ενδεκάδα:
Meret-Di Lorenzo, Ostigard, Natan, Olivera-Anguissa, Lobotka, Zielinski-Politano, Osimhen, Kvaratskhelia

Ρεάλ Μαδρίτης πιθανή ενδεκάδα:
Kepa-Carvajal, Rudiger, Nacho, F Garcia-Camavinga, Tchouameni, Valverde-Bellingham, Rodrygo, Vinicius

Εκτιμήσεις

1. Νάπολι κόρνερ over 4.5 (1.78)

2. Γκολ μετά το 74’ (1.85)

3.Σκορ οποιαδήποτε στιγμή 1-1 (2.18)

4.Γκολ και στα δύο ημίχρονα (1.65)

5. Ημίχρονο με τα περισσότερα γκολ (2ο) (1.93)

Θα με βρείτε στο Facebook ΕΔΩ και στο Instagram ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr