Ο Αναλυτής

Champions League: Λειψία - Μάντσεστερ Σίτι, ψάχνουν αντίδραση οι Σίτιζενς!

Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023 - 09:51

Η Σίτι θα προσπαθήσει να βρει αντίδραση ύστερα από τις δύο συνεχόμενες ήττες που έχει, όμως απέναντί της θα βρει μια εξαιρετική Λειψία. 

Champions League: Λειψία - Μάντσεστερ Σίτι, ψάχνουν αντίδραση οι Σίτιζενς!

Αν και μικρή η ιστορία της Λειψίας στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έχει καταφέρει ουκ ολίγες φορές να πέσει πάνω στη Μάντσεστερ Σίτι. Αυτή θα είναι η 5η μεταξύ τους αναμέτρηση τα τελευταία τρία χρόνια.

Προϊστορία

Όπως είπαμε οι δύο ομάδες έχουν 4 αναμετρήσεις στο παρελθόν. Δύο νίκες έχει η Σίτι, ενώ μία έχει η Λειψία καθώς και μία ισοπαλία. Τα 4/4 ματς έληξαν over 1.5 (100%), τα 3/4 over 2.5 (75%) και τα 2/4 over 3.5 (50%). Και παραλίγο το απόλυτο στα γκολ εκατέρωθεν, αφού 3/4 έληξαν goal/goal (75%).

*Επειδή δεν υπάρχουν στατιστικά των ομάδων στο Champions League, τα παρακάτω στατιστικά αφορούν στα πρωταθλήματα της εκάστοτε ομάδας στη χώρα τους.

Tα xGoals των δύο ομάδων (υπέρ)

xGoals

Γκολ

Σουτ

Λειψία

5.30

12

54

Μαν. Σίτι

10.75

12

91

Οργιάζει η Λειψία επιθετικά, αφού τα νούμερα της ξεπερνούν κάθε φαντασία. Σε ανοιχτό παιχνίδι είναι πολύ επικίνδυνη και στο πρωτάθλημα έχει σκοράρει ήδη 12 γκολ, την ώρα που τα αναμενόμενά της είναι περίπου 5. Η Σίτι είναι η κλασσική που γνωρίζουμε, σταθερή στο σκοράρισμα και στις επιθετικές της λειτουργίες.

Tα xGΑ των δύο ομάδων (κατά)

xGoals

Γκολ

Σουτ

Λειψία

4.86

4

44

Μαν. Σίτι

3.35

3

31

Πολύ καλές αμυντικά και οι δύο ομάδες. Έχουν δεχθεί τέρματα κάτω των αναμενόμενων. Μάλιστα η Σίτι δέχθηκε τα πρώτα της δύο στον προηγούμενο αγώνα απέναντι στη Γουλβς, όπου και ηττήθηκε, για πρώτη φορά φέτος. Και τα σουτ που έχει δεχθεί είναι τα λιγότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Γκολ που σκοράρουν

Η Λειψία σκοράρει 2.6 γκολ/ανά ματς στα εντός έδρας παιχνίδια της. Η Σίτι σκοράρει 2.1 γκολ/ανά ματς στα εκτός έδρας. Δύσκολα θα βρούμε ομάδες στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή να έχουν τέτοια ποσοστά μέσα-έξω. Πολύ επιθετικές ομάδες με ευχέρεια στο σκοράρισμα.

Γκολ που δέχονται

Η Λειψία εντός έδρας δέχεται 1.1 γκολ/ανά ματς, ενώ η Σίτι όταν αγωνίζεται εκτός δέχεται 0.8 γκολ/ανά ματς. Η Λειψία δεδομένου ότι παίζει εντός έδρας, δείχνει λίγο επιρρεπής στο γκολ. Ίσως η Σίτι το εκμεταλλευτεί αυτό.

Άλλα στατιστικά

~ Και οι δύο ομάδες μαζί έχουν over 2.5 γκολ στα παιχνίδια τους με ποσοστό 75%. Στο over 1.5 γκολ φτάνει το 85%.

~ Η Λειψία σκόραρε στο 100% των παιχνιδιών της, ενώ η Σίτι στο 90%.

~ Η Λειψία δεν έχει κάποιο αγαπημένο ημίχρονο, αφού σε όλα ανταπεξέρχεται το ίδιο. Η Σίτι κερδίζει τα δεύτερα ημίχρονά της με 60%.

~ Στα τελευταία 10 παιχνίδια η Σίτι σκόραρε πρώτη μόλις στα μισά (50%). Η Λειψία σκόραρε στα 7/10 (70%).

~ Από το 61’- 75’ η Λειψία σκοράρει με 32%.

~ Η Λειψία έχει 6.80 σουτ στην εστία/ανά ματς. Η Σίτι έχει 8..78 σουτ/ανά ματς.

~ Η Λειψία έχει 3.78 οφσάιντ ανά ματς ενώ η Σίτι έχει 2.50.

~ Το ποσοστό κατοχής της Σίτι σε γενικό μέσο όρο φτάνει το 69%.

~ Και οι δύο ομάδες διαπράττουν κάτω από 10 φάουλ ανά παιχνίδι.

Όλα τα ματς του Champions League με ενισχυμένη απόδοση στο τελικό αποτέλεσμα

Εκτιμήσεις

1.Goal/goal & over 2.5 (1.85)

2.Γκολ και στα δύο ημίχρονα (1.53)

3.2ο ημίχρονο αποτέλεσμα Σίτι (1.95)

4.Γκολ μετά το 76’ (1.87)

Θα με βρείτε στο Facebook ΕΔΩ και στο Instagram ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr