Ο Αναλυτής

Champions League: Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης, με φαβορί ο τελικός!

Σάββατο, 1 Ιουνίου 2024 - 00:10

Η ώρα του μεγαλύτερου παιχνιδιού των ευρωπαϊκών διοργανώσεων έφτασε! Ο δρόμος μέχρι εδώ ήταν μακρύς και δύσκολος, αλλά οι Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης έφτασαν επάξια και διεκδικούν το τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά! 

Champions League: Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης, με φαβορί ο τελικός!

Έφτασε η ώρα του τρίτου και κορυφαίου ευρωπαϊκού τελικού. Ο τελικός του Champions League. To ζευγάρι κατά το ήμισυ προκαλεί εντύπωση! H Ντόρτμουντ έκανε τρελή πορεία και προς έκπληξη όλων έφτασε ως εδώ. Η Ρεάλ τον γνωρίζει πολύ καλά τον δρόμο προς τον τελικό, καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη, μιας και μιλάμε για την πολυνίκη του θεσμού.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Προϊστορία

Οι δύο ομάδες έχουν παίξει αντιμέτωπες συνολικά δέκα φορές. Υπάρχει ισορροπία στο σετ, αφού τρεις νίκες έχει η Ντόρτμουντ, τέσσερις έχει η Ρεάλ και τρία παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Τα xG των δύο ομάδων

Η Ντόρτμουντ έχει 1.37 xG στη διοργάνωση, ενώ η Ρεάλ έχει 1.74 xG. Η Ντόρτμουντ έχει θετικό πρόσημο σε αυτή την κατηγορία με +0.05 μονάδες, ενώ η Ρεάλ έχει +0.43. Το συν σημαίνει πως σκοράρει παραπάνω από το αναμενόμενο ενώ το μείον πως σκοράρει λιγότερο από το αναμενόμενο αριθμό τερμάτων.

Η γερμανική ομάδα τώρα στα γκολ κατά της έχει αναμενόμενο σύνολο τερμάτων 1.39 xGA, ενώ η ισπανική έχει 0.79 xGA. Θα παίξουν δύο πολύ επιθετικές ομάδες λοιπόν, με μέτριες ανασταλτικές λειτουργίες.

Γκολ που σκοράρουν και γκολ που δέχονται

Η Ντόρτμουντ σκοράρει με μέσο όρο 1.42 γκολ/ματς, ενώ δέχεται 0.75 γκολ/ματς. Η Ρεάλ σκοράρει 2.2 γκολ/ματς και δέχεται 1.25 γκολ/ματς. Δύο πολύ καλές ομάδες επιθετικά.

Άλλα στατιστικά

~ Και οι δύο ομάδες μαζί έχουν μέσο όρο 70% στο over 2.5 γκολ στα παιχνίδια τους.

~ Ο μέσος όρος της Ντόρτμουντ στο goal/goal φτάνει το 60% επίσης.

~ Η Ντόρτμουντ σκόραρε στο 90% των παιχνιδιών της, ενώ η Ρεάλ στο 90%.

~ Η Ντόρτμουντ σκόραρε πρώτος στα 8 από τα 10 παιχνίδια που έδωσε (80%), ενώ η Ρεάλ στα 7 από τα 10 (70%).

~ Η Ρεάλ από το 76' - 90' εμφανίζει γκολ με 20%.

~ Η Ντόρτμουντ έχει μέσο όρο 2.40 οφσάιντ ανά ματς στα παιχνίδια της, ενώ η Ρεάλ έχει 2.80 ανά ματς.

~ Η Ντόρτμουντ κάνει 8.60 φάουλ ανά παιχνίδι, ενώ η Ρεάλ κάνει 9.80.

Εκτίμηση

Ιδιαίτερος τελικός που μετά από χρόνια έχει ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ. Αλλά επειδή μιλάμε για ποδόσφαιρο και έναν μονό αγώνα, τα πάντα είναι ανοιχτά.

1. 2 & Over 1.5(1.88)

2. Ομάδα με τις περισσότερες κάρτες Ντόρτμουντ (2.07)

3. Ρεάλ Μαδρίτης over 5.5κόρνερ (1.83)

4. Γκολ μετά το 75’ (1.90)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr