Ο Παίκτης

Άρχισαν τα… όργανα!

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 - 15:12

Τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του Μουντιάλ εξελίχθηκαν φυσιολογικά με τα φαβορί να νικούν αλλά στο πέμπτο στη σειρά παιχνίδι, η Σαουδική Αραβία νίκησε 2-1 την Αργεντινή, στην μεγαλύτερη έκπληξη της διοργάνωσης μέχρι στιγμής…

Άρχισαν τα… όργανα!

Εκουαδόρ, Ολλανδία και Αγγλία ξεκίνησαν με νίκες στο Μουντιάλ του Κατάρ και επιβεβαίωσαν τον χαρακτήρα του φαβορί ενώ φυσιολογική ήταν και η ισοπαλία στο ΗΠΑ – Ουαλία. Στο 5ο στη σειρά ματς του Μουντιάλ ανάμεσα σε Αργεντινή και Σαουδική Αραβία σημειώθηκε η πρώτη βόμβα μεγατόνων καθώς η παρέα του Λιονέλ Μέσι… κατάφερε να ηττηθεί με σκορ 2-1 από την ομάδα της Ασίας και έστειλε στον… κουβά τον περισσότερο κόσμο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Αργεντινή ήταν αήττητη για 35 σερί ματς πριν το παιχνίδι με την Σαουδική Αραβία! Η Αργεντινή παραμένει ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου αλλά πλέον ανακατεύεται αρκετά η… τράπουλα όσον αφορά τις διασταυρώσεις στα νοκ άουτ ματς αν και ακόμη είναι νωρίς.

Το σίγουρο είναι ότι θα ακολουθήσουν και άλλες εκπλήξεις. Αυτό είναι βέβαιο και άλλωστε το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα επειδή δίνει την ευκαιρία στον αδύναμο να νικήσει τον δυνατό.

Στα παιχνίδια της Τρίτης θα ρισκάρω στην ισοπαλία στο Μεξικό – Πολωνία για τον 3ο όμιλο. Η ήττα της Αργεντινής περιπλέκει την κατάσταση στον όμιλο. Τόσο το Μεξικό όσο και η Πολωνία είναι ομάδα της ίδιας δυναμικής και εκτιμώ ότι το πιο πιθανό αποτέλεσμα θα είναι η ισοπαλία. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 4 φορές και έχουν σημειώσει από 1 νίκη εκατέρωθεν και 2 ισοπαλίες!

Η Γαλλία αντιμετωπίζει την Αυστραλία και εύκολα ή δύσκολα θα ξεκινήσει με νίκη την υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησε το 2018 στην Ρωσία. Οι «τρικολόρ» έχουν πολλές απουσίες (Πογκμπά, Μπενζεμά, Κιμπεμπέ, Καντέ, Ενκουκού) αλλά το ρόστερ παραμένει πανίσχυρο και ο Κιλιάν Εμπαμπέ αποτελεί εχέγγυο επιτυχίας. Προτείνω να σκοράρει οποτεδήποτε ο σέντερ φορ της Παρί Σεν Ζερμέν.

Στα παιχνίδια της Τετάρτης αξίζει το ρίσκο στο διπλό της Κροατίας επί του Μαρόκο καθώς προσφέρεται σε τιμή άνω του 2,00! Η φιναλίστ στο Μουντιάλ του 2018 είναι «γερασμένη» αλλά είναι ανώτερη από το Μαρόκο και πολύ πιο έμπειρη. Προτείνω νίκη της Κροατίας και Under.

Συνέχεια με το παιχνίδι Γερμανία – Ιαπωνία. Η Γερμανία με 4 παγκόσμια Κύπελλα στην κατοχή της είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί και η Ιαπωνία δύσκολα θα της αντισταθεί. Με την μισή Μπάγερν Μονάχου και με παίκτες που αγωνίζονται στις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη στις τάξεις της είναι ικανή για μεγάλα πράγματα. Προτείνω 1 ημίχρονο και 1 τελικό για τα «πάντσερ»!

Το Βέλγιο αντιμετωπίζει τον Καναδά στον 7ο όμιλο και εύκολα ή δύσκολα θα επιβεβαιώσει τον άσσο. Στο προηγούμενο Μουντιάλ πήρε την 3η θέση και έχει τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει και στα γήπεδα του Κατάρ. Η απουσία του Λουκάκου στα δύο πρώτα ματς είναι ένα πρόβλημα αλλά ο Ρομπέρτο Μαρτίνεζ έχει γεμάτο το… οπλοστάσιό του με παίκτες πρώτης γραμμής. Προτείνω νίκη για το Βέλγιο.

Την Πέμπτη η Ελβετία αντιμετωπίζει το Καμερούν και μπορεί να επιβεβαιώσει τον άσσο ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και για την Ουρουγουάη κόντρα στη Νότιο Κορέα. Η παρέα των Καβάνι και Σουάρεζ είναι ικανή για μεγάλα πράγματα και θα ξεκινήσει με νίκη. Η Ελβετία του Μουράτ Γιακίν διαθέτει εξαιρετικό ρόστερ με τους Εμπολό, Σεφέροβιτς, Τσάκα, Ζακάρια, Φερνάντες, Σόου, Ροντρίγκεζ, Οκαφόρ, Βάργκας κλπ. και το Καμερούν δεν έχει την αίγλη των προηγούμενων διοργανώσεων.

Τέλος με τα παιχνίδια Πορτογαλία – Γκάνα (8ος όμιλος) και Βραζιλία – Σερβία (7ος όμιλος). Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος και το Κριστιάνο Ρονάλντο θα πάρει τη νίκη εύκολα ή δύσκολά ενώ στο Βραζιλία – Σερβία εκτιμώ ότι η «σελεσάο» θα δυσκολευτεί απέναντι στην σκληροτράχηλη ομάδα του Ντράγκαν Στοϊκοβιτς. Προτείνω Over!

ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Παρακάτω παραθέτω τις εκτιμήσεις μου για τα μακροχρόνια ειδικά στοιχήματα της διοργάνωσης.

ΝΙΚΗΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: ΒΡΑΖΙΛΙΑ

ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ: ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ: ΑΓΓΛΙΑ

ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ: ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΓΚΟΛ: ΑΓΓΛΙΑ

ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΓΚΟΛ: ΚΑΤΑΡ

ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΓΚΟΛ: ΙΡΑΝ

ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΓΚΟΛ: ΓΑΛΛΙΑ

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ: ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΜΠΕ

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr