Ο Παίκτης

Ακλόνητα φαβορί!

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2023 - 00:00

Πολλές οι επιλογές στο πρόγραμμα του Σάββατου και θα… φορτώσω το διπλό της Άρσεναλ στην Αγγλία, τον άσσο της Ουνιόν Σεντ Γκιλουάζ στο Βέλγιο και το διπλό τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία!

Ακλόνητα φαβορί!

Η Άρσεναλ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Άστον Βίλλα για την 24η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και έχει προβάδισμα νίκης με βάση τα παρακάτω δεδομένα. Οι «κανονιέρηδες» ηττήθηκαν μεσοβδόμαδα από την Μάντσεστερ Σίτι με σκορ 3-1 ενός έδρας σε εξ’ αναβολής ματς της 12ης αγωνιστικής και για πρώτη φορά στην φετινή σεζόν απέκτησαν συγκάτοικο στην κορυφή της βαθμολογίας. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα έχει τις καλύτερες εκτός έδρας επιδόσεις στην κατηγορία με 8 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες (20-7 γκολ) και παίζουν εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Η Άστον Βίλλα δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, προέρχεται από δύο σερί ήττες κόντρα σε Λέστερ (2-4) και Μαν. Σίτι (3-1) και απέναντι στην Άρσεναλ δεν έχει καλές αναμνήσεις. Στο περσινό αντίστοιχο ματς στις 19 Μαρτίου 2022, Άστον Βίλλα – Άρσεναλ 0-1 και στο ματς του πρώτου γύρου στις 31 Αυγούστου 2022 Άρσεναλ – Άστον Βίλλα 2-1!

Παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί είναι αυτό της Ουνιόν Σεντ Γκιλουάζ με την Σταντάρ Λιέγης για την 26η αγωνιστική στο Βέλγιο και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να δικαιολογήσω τον άσσο. Η Ουνιόν Σεντ Γκιλουάζ είναι τα τελευταία χρόνια μία από τις κορυφαίες ομάδες της κατηγορίας και φέτος φιγουράρει στην 2η θέση και δείχνει ικανή να διεκδικήσει ακόμη και αυτόν τον τίτλο αφού υπάρχουν και τα πλέι οφ. Η ομάδα του Κάρελ Γκεράερτς είναι πολύ δυνατή στο «Τζόσεφ Μαριενστάντιον» και συγκεκριμένα μετρά 9 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα με 23-8 γκολ ενώ στην αντίπερα όχθη η Σταντάρ χάνει πολύ από την δυναμική της εκτός έδρας με 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες. Η Ουνιόν παραμένει αήττητη στα τελευταία 17 παιχνίδια της από τις 18 Σεπτεμβρίου και μετά με απολογισμό 13 νίκες και 4 ισοπαλίες ενώ η Σταντάρ Λιέγης έχει 2 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες στα 10 πιο πρόσφατα ματς από τις 5/11/22 και μετά. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου Σταντάρ Λιέγης – Ουνιόν Σεντ Γκιλουάζ 2-3 και πέρσι Ουνιόν Σ. Γκ. – Σταντάρ Λιέγης 4-0 και Σταντέρ Λιέγης – Ουνιόν Σεντ Γκιλουάζ 2-3!

Παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί είναι αυτό στην Παμπλόνα ανάμεσα στην Οσασούνα και την Ρεάλ Μαδρίτης και όπου φαβορί φυσικά η «βασίλισσα». Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι δεν έχει περιθώριο αποτυχίας αφού βρίσκεται 8 βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα και αν χάσει βαθμούς, ουσιαστικά θα μείνει εκτός μάχης για τον τίτλο. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα στα τελευταία πέντε παιχνίδια της ενώ η Οσασούνα έχει μία νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες στα τελευταία οκτώ ματς. Η Ρεάλ μετρά εννέα νίκες (2 στο Κύπελλο) και τρεις ισοπαλίες στα τελευταία 12 παιχνίδια της με την Οσασούνα, ανεξαρτήτως έδρας, από τις 9 Ιανουαρίου 2014 και μετά. Στο περσινό αντίστοιχο παιχνίδι στις 20 Απριλίου 2022 Οσασούνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-3. Η Ρεάλ Μαδρίτης «καίγεται» για νίκη και εύκολά ή δύσκολα αναμένεται να τα καταφέρει αφού είναι ανώτερη σε όλα.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Αστον Βίλλα – Άρσεναλ 2 (1,81)

Ουνιόν Σεντ Γκιλουάζ – Σταντάρ Λιέγης 1 (1,52)

Οσασούνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2 (1,75)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr