Ο Παίκτης

Νιουκάστλ, Γουέστ Χαμ και Κοπεγχάγη!

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023 - 13:29

Η Κοπεγχάγη στον τελικό του Κυπέλλου Δανίας και η Νιουκάστλ στην Πρέμιερ Λιγκ αξίζουν το ρίσκο στο σημερινό πρόγραμμα ενώ από εκεί και πέρα θα τολμήσω και στο διπλό της Γουέστ Χαμ στο Κόνφερενς Λιγκ.

 

Νιουκάστλ, Γουέστ Χαμ και Κοπεγχάγη!

Κοπεγχάγη και Άαλμποργκ διεκδικούν το 69ο Κύπελλο Δανίας την Πέμπτη 18 Μαΐου (18:00) στο γήπεδο της πρώτης, στο «Πάρκεν» και ο άσσος έχει μεγάλη τύχη με βάση τα παρακάτω δεδομένα. Η Κοπεγχάγη στα ημιτελικά απέκλεισε την Νόρτζελαντ με εκτός έδρας ήττα 3-2 και εντός έδρας νίκη 5-3 ενώ η Άαλμποργκ απέκλεισε την Σίλκεμποργκ με εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 και εντός έδρας νίκη 4-1. Η Κοπεγχάγη το 9ο Κύπελλο της ιστορίας της και πρώτο μετά το 2017 ενώ η Άαλμποργκ διεκδικεί το 4ο Κύπελλο και πρώτο μετά το 2014. Η Κοπεγχάγη έχει πολύ καλό ηθικό μετά την μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Μπρόντμπι με σκορ 3-1 εκτός έδρας την περασμένη Κυριακή, νίκη που σε συνδυασμό με το 1-1 της Νόρτζελαντ επί της Άαρχους, την έφερε μόνη πρώτη στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Η Άαλμποργκ δίνει μάχη για να παραμείνει στην κατηγορία και το Κύπελλο αποτελεί… πολυτέλεια στην παρούσα φάση. Φέτος Άαλμποργκ – Κοπεγχάγχη 1-3 στις 24/07/2023 και Κοπεγχάγη – Άαλμποργκ 1-0 στις 26/02/2023. Γενικότερα η Κοπεγχάγη μετρά έξι νίκες και μία ισοπαλία στα τελευταία επτά ματς με την Άαλμποργκ, εντός και εκτός έδρας, από τις 3/02/21 και μετά.

Άλκμααρ – Γουέστ Χαμ 1:2.60 X:3.55 2:2.70

Ο ημιτελικός του Κόνφερενς Λιγκ Αλκμάαρ – Γουέστ Χαμ στην Ολλανδία την Πέμπτη 18 Μαΐου το βράδυ (22:00) παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για πρώτη φορά στα Κύπελλα Ευρώπης την περασμένη Πέμπτη 11 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και η Γουέστ Χαμ επικράτησε με σκορ 2-1 και μάλιστα με ανατροπή. Η Αλκμάαρ προηγήθηκε 0-1 με γκολ του Ρέϊντερς στο 41΄και η Γουέστ Χαμ έκανε την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο με γκολ που σημείωσαν οι Μπενραχμά (67΄πεναλτι) και Αντόνιο (76΄). Πριν από αυτό το ματς η Γουέστ Χαμ είχε δώσει στο παρελθόν δύο ματς κόντρα σε ομάδα της Ολλανδίας και αυτό συνέβη το μακρινό 1976 στο τότε Κύπελλο Κυπελλούχων ομάδων Ευρώπης. Στις 3 Μαρτίου 1976 Ντε Χάαγκ – Γουέστ Χαμ 4-2 και στις 17 Μαρτίου 1976 Γουέστ Χαμ – Ντε Χάαγκ 3-1. Από την άλλη πλευρά η Αλκμάαρ έχει δώσει 15 ματς κόντρα σε ομάδες της Αγγλίας και έχει αρνητικό πρόσημο με 2 νίκες, 5 ισοπαλίες και 8 ήττες. Τα «σφυριά» υπερέχουν, αγωνίζονται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη και το ρόστερ τους είναι πολύ πιο ποιοτικό από αυτό των Ολλανδών με τους Αντόνιο (6 γκολ), Πακέτα, Μπόουεν, Μπενχραμά, Σούτσεκ, Ράις, Ινγκς να κάνουν την διαφορά. Η Αλκμάαρ των Παυλίδη και Χατζηδιάκου είναι αξιόμαχη αλλά για να προκριθεί θα χρειαστεί αγωνιστική υπέρβαση!

Τέλος με τον άσσο της Νιουκάστλ επί της Μπράϊτον στο εξ’ αναβολής ματς της 25ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Οι «ανθρακωρύχοι» με νίκη θα βρεθούν αγκαλιά με την 4η θέση και την έξοδό τους στο χρυσοφόρο Τσάμπιονς Λιγκ, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε. Η ομάδα του Έντι Χόου είναι πολύ δυνατή στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» με 10 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες και η Μπράϊτον από την άλλη πλευρά έχει 2 ήττες στα 4 τελευταία εκτός έδρας ματς. Στο περσινό αντίστοιχο ματς, Νιουκάστλ – Μπράϊτον 2-1. Καλή τύχη σε ότι και αν επιλέξετε!

ΠΡΟΤΑΣΗ

Κοπεγχάγη – Άαλμποργκ 1 (1,55)

Νιουκάστλ – Μπράϊτον 1 (1,98)

Αλκμάαρ – Γουέστ Χαμ 2 (2,50)

Διπλή προσφορά* δωρεάν για όλους τους νέους παίκτες στο Pamestoixima.gr

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr