Σωτήρης Γεωργίου

Να κοιτάμε το δάσος και όχι το δέντρο!

Τρίτη, 23 Μαΐου 2023 - 17:10

Χάθηκε λοιπόν ο τίτλος από τον Ολυμπιακό,αλλά δεν χάθηκε ο κόσμος! Και δεν είναι καθόλου αποτυχία να μην πάρεις τον τίτλο. Πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού στενοχωρήθηκαν, αλλά ο αθλητισμός αυτός είναι.

Να κοιτάμε το δάσος και όχι το δέντρο!

Το είπε και ο Μπαρτζώκας. Αυτό είναι το μπάσκετ. Και η αλήθεια αυτή είναι. Επαιξαν δύο μεγάλες ομάδες και η Ρεάλ για να τα λέμε όλα, έχει πιο βαριά φανέλα από του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός με το αγωνιστικό μεσαίο μπάτζετ των 8εκ πήγε τελικό στην Ευρωλίγκα όταν ομάδες με διπλάσιο μπάτζετ όπως η Φενέρ που την απέκλεισε ο ίδιος, η δις πρωταθλήτρια Εφές, το Μιλάνο, ήταν στον καναπέ!

Κι όμως, ο Ολυμπιακός πέτυχε!

Τεράστια επιτυχία στην τελική να χάνεις στο σουτ από την βασίλισσα Ρεάλ. Όχι αποτυχία, αλλά επιτυχία. Το ελληνικό μπάσκετ σε μια εποχή που δεν έχει καμία σχέση με ότι ξέραμε και με πολλές ομάδες ενισχυμένες και με περισσότερα χρήματα, μόνο φαβορί δεν είναι πια. Αρκεί να δει κανείς που βρίσκεται ο ΠΑΟ. Ο Ολυμπιακός πήγε στο 2ο συνεχόμενο Φάιναλ Φορ και έκανε και ένα βήμα παραπάνω και από μια φάση θα μπορούσε να είναι πρωταθλητής! Παίζουν και οι άλλοι και στην τελική η προσωπικότητα των Γιουλ και Σέρχι είναι τεράστια! Μπορεί να είχαν δημιουργηθεί πολλές προσδοκίες με τις απουσίες της Ρεάλ που όμως έχει άπλετο βάθος!

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην ελίτ και στο πάνω ράφι της, ζέστανε και πάλι τον κόσμο του και πρέπει να κοιτάξει το νταμπλ στην Ελλάδα που αν δεν παίξει καλά δεν θα έρθει όσα προβλήματα και αν έχει ο ΠΑΟ. Δεν είναι ώρα για δάκρυα αλλά για περηφάνια. Είναι ώρα να κοιτά το δάσος και όχι το δέντρο. Εχει ελληνικό κορμό,έχει κορμό, έχει καλό εξαιρετικό προπονητή και Ελληνα, εξαιρετική διοίκηση και κόσμο που έκανε ΣΕΦ ακόμα και το μακρινό και ακριβό Κάουνας! Αλλο πασχίζουν και δεν καταφέρνουν όλο αυτό το κόνσεπτ. Συνεπώς όπως είπε κεφάλια πάνω στον Ολυμπιακό και σωστά!

"Φοβήθηκε" τον Ταβάρες

Αγωνιστικά πήγαμε ταμείο κάνοντας κας άουτ. Δεν ρισκάρεις σε έναν τελικό. Ο Ολυμπιακός έχασε ένα ματς που θα μπορούσε να κερδίσει καθώς η Ρεάλ ήταν καλύτερη στην τακτική. Δεν γίνεται να βάλεις 20τρ και έπαιξε λάθος για μένα φοβούμενος τόσο πολύ τον Ταβάρες που δεν τον έφθειρε και ο θηριώδης σέντερ έβγαλε δεύτερο 35λεπτο άνετα! Έπρεπε να τον σημαδεύει με ντράιβ όπως στο 73-60 στο ΣΕΦ. Η άμυνά του δεν είχε την κλασική ενέργεια και αυτό φάνηκε όταν εξανεμίστηκε άνετα το +12(24-12)δεχόμενος 33π σε 11'. Φοβήθηκε υπερβολικά και στην άμυνα τον Ταβάρες και έφαγε 12τρ από την Ρεάλ. Πολλά.

Κρίμα για τους συγκλονιστικούς Βεζένκοφ και Κάναναν. Λάθος για μένα οι τρεις κοντοί στο χαμηλό σχήμα στην 4η περίοδο. Και το μηδέν συμμετοχή του Πίτερς. Θα μπορούσε να παίξει λίγο σε ψηλό σχήμα μαζί με Σάσα. Ο Γουόκαπ κακός στην άμυνα και άποντος σε όλο το τουρνουά. Λογικά έβγαλε κούραση αλλά στην χειρότερη στιγμή! Και είναι θέμα η… ακαπνία του στην επίθεση! Η έλλειψη της κλασικής του ενέργειας στην άμυνα φάνηκε και στις τελευταίες φάσεις. Που δέχθηκε ένα 7-0 με τους γερόλυκους της Ρεάλ να καθαρίζουν το ματς αλλά και πριν που ο 37άρης (!) Σέρχι είχε 16π!

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.