Σωτήρης Γεωργίου

Iστορικές ομάδες στην Α1 αλλά και ερωτηματικά

Κυριακή, 28 Μαΐου 2023 - 15:56

Μαρούσι και Τρίτωνας πήραν τα ματς του Φάιναλ Φορ στα Λιόσια και μαζί και το εισιτήριο της ανόδου στα μεγάλα σαλόνια. Πολλά τα ερωτηματικά όμως για την διοργάνωση

Iστορικές ομάδες στην Α1 αλλά και ερωτηματικά

Το Μαρούσι και ο Τρίτωνας επιστρέφουν στα μεγάλα σαλόνια της Α1 και της Basket League καθώς κέρδισαν τις δύο μάχες στο Φάιναλ Φορ στα Λιόσια για την Α2. Σε μια χρονιά με εκπλήξεις που ομάδες φαβορί όπως ο Ηρακλής δεν έφτασαν καν στην τελική φάση. Και εδώ είναι το πρώτο ερώτημα που το έθεσα και επώνυμα ασφαλώς. Αν μια ομάδα κάνει 30 νίκες και είναι αήττητη και προχωρήσει αήττητη και στα πλέι οφ και πάει στο Φάιναλ Φορ και χάσει ένα ματς γιατί της έτυχαν πχ δύο τραυματισμοί τι γίνεται; Χάνει από ένα ματς μια άνοδο. Αδικο δεν είναι αυτό; Θεωρώ λάθος το Φάιναλ Φορ όπως για μένα και τα πλέι οφ στην Α2 δεν έχουν σοβαρό ενδιαφέρον.

Στα σόσιαλ μίντια θα με βρείτε ΕΔΩ

Διπλή προσφορά* δωρεάν για όλους στο Pamestoixima.gr!

Οι επιστροφές και τα πολλά ερωτηματικά για πολλά θέματα

Κατά τα άλλα βέβαια είχαμε δύο ενδιαφέροντα παιχνίδια. Το Μαρούσι μετά από 11 χρόνια επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια και έχει τον κόσμο του και στήριξη και από την τοπική κοινωνία μαθαίνω. Σε μια Basket League ή Α1 όπως την λέω εγώ που θα έχει του χρόνου 13 ομάδες. Άλλο τρομερό και αυτό! Εδώ είναι θέμα του ΕΣΑΚΕ. Γιατί 13 ομάδες κύριοι; Για να ξαναγίνουν 12 του χρόνου; Ομολογώ ότι είναι απίστευτα πράγματα για μένα τουλάχιστον όλα αυτά. Ερασιτεχνισμοί και πειράματα που δεν χωράνε στο μπασκετ. Αγωνιστικά πάντως το Μαρούσι νομίζω θα παίξει κανονικά καθώς θα βρει τα χρήματα που χρειάζονται και που δεν βρήκε πρόσφατα το Ψυχικό που ανέβηκε αλλά δεν αγωνίστηκε! Φέτος έλεγαν στο Ψυχικό ότι θα παίξουν αλλά ο Τρίτωνας πήρε το μεταξύ τους θρίλερ. Και μετά από δεκαετίες μια ακόμα ιστορική ομάδα της Αθήνας επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια.

Novibet και www.tostoixima.gr δημιούργησαν προσφορά* χωρίς κατάθεση μόνο για λίγες μέρες!

Η Νανσί και εμείς ...

Το ερώτημα και εδώ είναι αν έχει τα χρήματα αλλά και τις υποδομές που χρειάζονται ή αν τελικά θα δοθεί μια θέση με wild card που περιμένει παρεμπιπτόντως ο ιστορικότατος αλλά νεοφώτιστος του χρόνου στην Α 2 Πανιώνιος! Που όμως είναι έτοιμος για το άλμα από ..καραμπόλα. Εκτός αυτού τόσα χρόνια λέγαμε για το μπάσκετ που με τις πολλές μικρές ομάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είχε γίνει σαν.. τοπικό και η επαρχία που είχε κόσμο απουσίαζε. Και πολλές ομάδες δεν είχαν καν 200 άτομα στα γήπεδα όταν στην Γαλλία η νεοφώτιστη Νανσί είχε φέτος μ.ο 5.900 θεατές! Τρομερό! Συγχαρητήρια συνεπώς σε Μαρούσι και Τρίτωνα για την άνοδο και να δούμε αν θα αγωνιστούν κανονικά πλέον.