Σωτήρης Γεωργίου

Σοκ και δέος στην Βοστώνη!

Τρίτη, 30 Μαΐου 2023 - 14:42

Η Βοστώνη δεν έγραψε τελικά ιστορία αν και άγγιξε την ανατροπή θαύμα με τους Μαιάμι Χιτ που τελικά πάνε δίκαια τελικό με το Ντένβερ του Τζόκιτς.

Σοκ και δέος στην Βοστώνη!

Ονειρο ήταν και πάει τελικά για τους θρυλικούς Μπόστον Σέλτικς η επική ιστορική ανατροπή στην σειρά με το Μαιάμι. Τελικά οι Χιτ με μια τρομακτική εμφάνιση μέσα στην Βοστώνη καθάρισαν την... μπουγάδα και με το τρίτο τους διπλό στο γήπεδο αυτό στην σειρά αυτή(!) πήραν την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό με 4-3! Εκεί που περιμένει το Ντένβερ του Τζόκιτς. Την ίδια ώρα οι Χιτ γράφουν την δική τους ιστορία καθώς έρχονται από τα πλέι ιν και έπαιζαν πάντα με μειονέκτημα έδρας στα πλέι οφ αποκλείοντας διαδοχικά με το εκκωφαντικό 4-1 τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη με το καλύτερο ρεκόρ(!), την Ν. Υόρκη με 4-2 και τώρα τους Σελτικς με 4-3

Το Μαϊάμι ήταν πιο έμπειρο τελικά!

Σε μια σειρά που άρχισαν με το απίστευτο 3-0 με δύο μπρέικ και μια 25άρα στο Μαιάμι, αλλά στην συνέχεια η Βοστώνη έβγαλε αντίδραση! Και έκανε το 3-3 αλλά δεν έγραψε ιστορία με το να γίνει η πρώτη ομάδα που γυρίζει σειρά από 0-3. Το ρεκόρ έμεινε για 151η φορά πια! Η Βοστώνη ήταν φαβορί χθες με τον αέρα και την ψυχολογία από το 3-3 αλλά στο ΝΒΑ οι έδρες δεν παίζουν σχεδόν καθόλου ρόλο. Και οι Χιτ δικαιώθηκαν για την επιλογή τους, για λόγους ψυχολογίας βασικά, να τσεκάρουν εισιτήρια για το πρώτο τελικό στο Ντένβερ! Οι Χιτ έγιναν ακόμα η πρώτη ομάδα σαν Νο8 που φτάνει στους τελικούς μετά το 1999 (Ν.Υόρκη τότε) και φυσικά ο Τζίμι Μπάτλερ αναδείχθηκε MVP.

Στα σόσιαλ μίντια θα με βρείτε ΕΔΩ

Kαι δεν βλέπω και πολύ καλά πλέον τον προπονητή της Βοστώνης Ματσούλα(αν και ήταν υπηρεσιακός ουσιαστικά) σε μια χρονιά που όποια ομάδα με στόχους απέτυχε, απολύθηκε ο κόουτς. Ηταν για το Μαϊάμι και μία εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό 4-3 από τους Σέλτικς στον τελικό της Ανατολής πάλι με πλεονέκτημα για τους Χιτ!

Το άγχος έπνιξε την Βοστώνη

Αν και η Βοστώνη είχε ψυχολογία και έδρα, θύμισε Ευρώπη και πνίγηκε στο άγχος. Τα 2/16τρ στην αρχή όταν το Μαϊάμι αντίστοιχα είχε 7/13 στην αρχή με πρωταγωνιστή τον φόργουορντ Μάρτιν των 9π που είχε ήδη 14 σε 20', ήταν το μήνυμα. Οι Χιτ πήραν διαφορές 15π, η Βοστώνη μείωσε στους 8,αλλά ο Μπάτλερ ήταν καταπληκτικός. Το μόνο που κατάφερε η Βοστώνη ήταν να μειώσει στους 8, αλλά πάλι αγχώθηκε εκεί και οι Χιτ έκαναν περίπατο με την τρομερή τους άμυνα με πολύ ευρωπαϊκό στιλ αλλά και τα τρίποντα τους. Η Βοστώνη έπαιξε πάλι καλή άμυνα καθώς με αυτή ισοφάρισε την σειρά, αλλά προδόθηκε από την επίθεση της και το κακό παιχνίδι της με πολλά σουτ (9/42τρ). Οι Χιτ είχαν 50% με 14/28. Αποκάλυψη ο Μάρτιν με 24π(10ρ). Καταπληκτικός Μπάτλερ(28π), ο σέντερ Αντεμπάγιο 12π,10ρ, 7ας. Και από 2τρ οι ρολίστες Στρας, Βίνσεντ, Ρόμπινσον. Μάλιστα στους τελικούς ίσως προλάβει κάποια ματς και ο Χίρο(20π)! Απογοητευτικός ο Τέιτουμ για τους Σέλτικς με 14π ενώ φάνηκε και το πρόβλημα στο σέντερ που λείπει η ποιότητα. Η ομάδα με την καλύτερη επίθεση στην Ανατολή στην κανονική περίοδο με 119π, έμεινε στους 84!