Σωτήρης Γεωργίου

Πετύχαμε τον βασικό στόχο!

Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 - 03:40
Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει την μεγάλη νίκη της Εθνικής μας με την Ν. Ζηλανδία και πως ήρθε αυτή φέρνοντας μας και την πρόκριση στην 2η φάση του Μουντομπάσκετ
Πετύχαμε τον βασικό στόχο!

Η αλήθεια είναι ότι με τόσα προβλήματα που έχει αυτή η Εθνική μας ομάδα, πετύχαμε τον βασικό μας στόχο και όλα πάνε καλά. Να είμαστε σοβαροί και ταπεινοί. Καμία ομαδάρα δεν έχουμε και κανένα σούπερ ταλέντο. Την ίδια ώρα με τόσες και σοβαρές απουσίες, είμαστε στους "16" όταν το φαβορί Γαλλία παίζει για τις θέσεις 17-32 με πλήρη σχεδόν σύνθεση (!) και η 2η στον κόσμο Αργεντινή το 2019 είναι στο καναπέ της! Μαζί της και οι Τουρκία-Κροατία με πολλούς και καλούς παίκτες στο ΝΒΑ. Η μικρή Ελλάδα των τόσων ατυχιών όμως έκανε το καθήκον της και πέρασε και εξασφάλισε και συμμετοχή στα Πρo-Ολυμπιακά. Επιτυχία χωρίς να σημαίνει ότι σκοτώσαμε το... θηρίο αλλά δεν ήθελε και πολύ να γίνει η ζημιά και αρχικά παραλίγο να γίνει!

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Η ομάδα μας είχε δύο πρόσωπα. Αρνητική και κακή στο πρώτο μέρος και χωρίς ποστ παιχνίδι που είναι σοβαρό θέμα και για την συνέχεια, έχασε τα αμυντικά ριμπάουντ, αγχώθηκε, ήταν κάκιστη και στην επίθεση που χρειάστηκε 15 λεπτά να εκτελέσει βολή και βρέθηκε να χάνει με 15π. Τραγική σε άμυνα και επίθεση και πάλι καλά το 32-43ημ. Στο β΄ μέρος όπως έγραψα και στην ζωντανή ανάλυση μου στο σάιτ εδώ, έπρεπε να μπούμε και μπήκαμε με το μαχαίρι στο κόκκαλο. Σκληρή άμυνα και μειώσαμε γρήγορα στους 6π. Μπήκαμε στο ματς και μετά μέτρησε η εμπειρία μας, η φανέλα μας αλλά και το καλύτερο ρόστερ μας. Κλειδί τα 14 επιθετικά ριμπάουντ, η άνοδος επιτέλους του Παπαγιάννη και ο Παπαπέτρου στο "4". Το μπάσκετ Ολυμπιακού στην περιφέρεια έφερε κάποιους αυτοματισμούς(με την ερυθρόλευκη τριάδα με Γουόκαπ-Λαρεντζάκη-Παπανικολάου)και έτσι είχαμε το όχι κακό 11/32τρ. Βγήκαμε και στο τρανζίσιον και σκοράραμε 33π στην 4η περίοδο και συνολικά 83 απέναντι σε μια μέτρια αλλά σκληρή και αθλητική και επικίνδυνη ομάδα. Η ομάδα μας είχε ένα 22-11 στα πρώτα 12' και ένα 45-18 μετά! Σημαντικό και τα μόλις 6 λάθη.

Στα σόσιαλ μίντια θα με βρείτε ΕΔΩ
ΕΔΩ θα βρείτε το Podcast μου

Ταυτόχρονα επιτέλους ελέγξαμε το αμυντικό ριμπάουντ που είχαμε πρόβλημα και περιορίσαμε το τρίποντο της Ν. Ζηλανδίας που έσκασε. Μόνο από τον Ίλι πάθαμε ζημιά αλλά δεν χάνεις από ένα παίκτη. Και είναι σημαντικό ότι γυρίσαμε από -15 στο +10 με τόσα προβλήματα και επίσης ότι σκοράρουμε παρά τα θέματα μας.

Συγκλονιστικός ο Παπαπέτρου που έχω πει πρέπει να παίζει στο 4 πια γενικά και το λέω καιρό. Ηγετικός Λαρεντζάκης με μεγάλα σουτ και άμυνες. Σπουδαίος Γουόκαπ με 10π-9ας παίζοντας όλα το ματς. .Ανέβηκε στο β΄ ο Παπαγιάννης. Και βάλαμε 16/20 βολές που είχαμε πρόβλημα. Καλή διαχείριση φυσικά και από Ιτούδη στο β' μέρος. Προχωράμε. Περισσότερα έχουμε στο Podcast μου!