Σωτήρης Γεωργίου

Και όμως, κάναμε τόσα σωστά!

Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2023 - 13:55

Ο Σωτήρης Γεωργίου στέκεται στα άψογα νούμερα της Εθνικής μας στο Μουντομπάσκετ -δεδομένων των απουσιών- και τα οποία τελικά δεν έφτασαν!

Και όμως, κάναμε τόσα σωστά!

Ενα γαμώτο πλανάται πάνω από την πορεία της Εθνικής μας στο Μουντομπάσκετ. Καθώς όλοι πλέον συμφωνούμε ότι αν δεν ήταν τόσες οι απουσίες και αν είχαμε έστω τους Μήτογλου και Κώστα Αντετοκούνμπο θα ήταν ίσως και διαφορετικό το αποτέλεσμα. Η ομάδα μας μην ξεχνάμε ότι πήγε στην Μανίλα με πολλά αρνητικά δεδομένα, αλλά ανταπεξήλθε καθώς έγινε καλή διαχείριση. Αν και στα ματς με την Λιθουανία και το Μαυροβούνιο (αδιάφορη αναμέτρηση) είχαμε πρόβλημα στο σκορ, η ομάδα είχε μ.ο 78π στο τουρνουά και στα πρώτα κρίσιμα σκοράρισε που έπρεπε να κερδίσουμε, 90 και 83π αντίστοιχα με Ιορδανία και Ν. Ζηλανδία.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Στα σόσιαλ μίντια θα με βρείτε ΕΔΩ

Αρα δεν κολλήσαμε όπως φοβόμασταν καθώς παίξαμε ένα μπάσκετ που θύμιζε Ολυμπιακό με καλή κυκλοφορία της μπάλας και τρανζίσιον από την άμυνα. Επίσης αν και ξέρουμε το πρόβλημα στο σουτ και στο τρίποντο, πήγαμε εξαιρετικά με 9.6 εύστοχα στα 29,6 Κοινώς χαμηλά στο 32%, αλλά βάζαμε σχεδόν 10 τρίποντα το ματς χωρίς τον καλύτερο σουτέρ Ντόρσεϊ και με τόσες απουσίες. Δεν το λες και άσχημα. Ακόμα και στις βολές βελτιωθήκαμε μετά τις 8 χαμένες σε κάθε ματς στην αρχή, ενώ χωρίς ψηλούς ουσιαστικά παίρναμε 12 επιθετικά ριμπάουντ το παιχνίδι.

Αυτό δείχνει και αποδεικνύει ότι τα παιδιά τα έδωσαν όλα και έκαναν υπέρβαση. Καθώς μην ξεχνάμε ότι στο "5" έπαιζε ο παντελώς άπειρος Χατζηδάκης και εξ ανάγκης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο που από 3άρι βρέθηκε να μαρκάρει τον θηριώδη Βαλανσιούνας! Ακόμα και τα λάθη μας δεν ήταν πολλά με 10 μ.ο το παιχνίδι που επίσης δείχνει πόσο καλή δουλειά έγινε και από το προπονητικό τιμ αλλά και στην διάρκεια του ματς και φυσικά από τους παίκτες. Εδώ έπαιξε ρόλο σημαντικό ότι η περιφέρεια είχε τρομερή ομοιογένεια ακριβώς επειδή ήταν ερυθρόλευκοι οι τρεις βασικοί αλλά και ο Λούντζης που πολλές φορές ξεκίναγε πενταδάτος!

ΕΔΩ θα βρείτε το Podcast μου

Η πίκρα είναι ειδικά για το παιχνίδι τελικό με την Λιθουανία που είχαμε ένα τρομερό πρώτο μέρος και γενικά είχαμε εξαιρετικά νούμερα για 30'. Συνολικά όμως αν και οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, η ομάδα μας πήγε εξαιρετικά για τα δεδομένα της σε όλους τους τομείς με μισή και χειρότερα ομάδα. Και χωρίς ψηλούς και παιχνίδι στο ποστ καθώς ο Παπαγιάννης πέραν ότι ήταν αρνητικός γενικά, δεν έχει καθόλου παιχνίδι που να θυμίζει ψηλό και έτσι βλέπαμε ότι είπαμε στο "5" και στο "4" μόνιμο τον Παπαπέτρου!