Σωτήρης Γεωργίου

Ο Ιτούδης και τα σενάρια για την Εθνική

Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:44

Ο Σωτήρης Γεωργίου στέκεται στα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν για τον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ.

Ο Ιτούδης και τα σενάρια για την Εθνική

Χαμός και με τον Ιτούδη λοιπόν και μπερδεμένα τα πράγματα επί της ουσίας. Καταρχάς να τα δούμε λίγο με την σειρά. Είναι επιτυχημένος ο Έλληνας τεχνικός στον πάγκο της Εθνικής ή όχι; Πέρσι για μένα όχι δεν ήταν, καθώς δεν είναι ότι χάσαμε στο κρίσιμο χιαστί με την οικοδέσποινα πάντως Γερμανία στο Ευρωμπάσκετ, αλλά χάσαμε πανεύκολα και με κακές επιλογές από τον κόουτς.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Και με πλήρη σύνθεση με το καλύτερο ρόστερ των τελευταίων τουλάχιστον χρόνων. Μάλιστα πέρσι είχα θέσει και ζήτημα αν πρέπει να παραμείνει. Φέτος όμως δεν τον λες αποτυχημένο καθώς δεν λες αποτυχημένη την πορεία της ομάδας μας. Η Ελλάδα πήγε με σύνθεση ανάγκης στο Μουντομπάσκετ και έτσι η πρόκριση στην 2η φάση δεν ήταν σίγουρη καν. Η ομάδα πήγε στην 2η φάση που δεν πήγε καν η Γαλλία και πάλεψε για 30' με την Λιθουανία που μην ξεχνάμε νίκησε και τις ΗΠΑ!

Τα κουκιά όπως γράψαμε δεν έβγαιναν απλά. Η Εθνική μας μάλιστα έπαιξε σωστό μπάσκετ με καλή διαχείριση από τον Ιτούδη που έδωσε βαρύτητα στην επιθετική άμυνα και στην επίθεση παρά το χρόνιο πρόβλημα μας και τις απουσίες, δεν ήμασταν τόσο κακοί. Όπως και στο τρίποντο που με σωστό μπάσκετ και καλή κυκλοφορία της μπάλας, βρήκαμε σχεδόν 10τρ ανά ματς! Πήραμε και επιθετικά ριμπάουντ, παλέψαμε, είχαμε καλό κλίμα. Συνεπώς επιτυχημένος φέτος ο Ιτούδης.

Στα σόσιαλ μίντια θα με βρείτε ΕΔΩ

ΕΔΩ θα βρείτε το Podcast μου

Ποια θα είναι η συνέχεια; Δεν ξέρω. Καθώς η διοίκηση της ΕΟΚ πήρε την ευθύνη της αποτυχίας πάνω της και με ξάφνιασε καθώς στην ουσία δεν είχαμε κάποια αποτυχία. Εκτός αν ο πήχης ήταν πράγματι τόσο ψηλά. Και δεν ξέρω αν υπήρχε κάπως έτσι έμμεση αναφορά και στον Ιτούδη. Δεν γνωρίζω. Φήμες ήδη λένε ότι αν και έχει συμβόλαιο ο Ιτούδης, δεν θα συνεχίσει. Και δεν είναι δύσκολο καθώς έχει και ομάδα με πανάκριβο συμβόλαιο στην Ευρωλίγκα και την Τουρκία.

Το ερώτημα είναι τι έχει στο μυαλό του ο ίδιος ο Λιόλιος. Αν πάντως φύγει ο Ιτούδης υπάρχουν δύο ονόματα. Το πρώτο είναι αυτό του Βασίλη Σπανούλη που μπορεί να έχει μια εξέλιξη τύπου Παναγιώτη Γιαννάκη και να συσπειρώσει την ομάδα μας. Και δεν θα έχει πρόβλημα το Περιστέρι φυσικά και δεν ξέρω αν ο Βασίλης μετά έχει όρεξη να τα αναλάβει όλα καθώς δεν θέλει να φύγει και από την Ελλάδα. Θα έχει όμως και προτάσεις από την Ευρωλίγκα.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες μου ήταν βασικός στόχος πριν έρθει τελικά ο Ιτούδης σαν όνομα. Στο τραπέζι υπάρχει πάντα και το όνομα του έμπειρου και χωρίς ομάδα από πέρσι Γιάννη Σφαιρόπουλου. Που μάλλον δεν θα έλεγε όχι καθώς οι πόρτες στην Ευρωλίγκα δύσκολα ανοίγουν και πλέον δεν έχει την πίεση που θα έφερνε από την εποχή που ήταν στον Ολυμπιακό καθώς ήδη έχουν περάσει κάποια χρόνια! Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν από τις αποφάσεις του ίδιου του προέδρου της ΕΟΚ Λιόλιου.