Σωτήρης Γεωργίου

Οι ΗΠΑ προσγειώνονται στην πραγματικότητα!

Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:42

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει την νέα αμερικάνικη αποτυχία σε Μουντομπάσκετ!

Οι ΗΠΑ προσγειώνονται στην πραγματικότητα!

Για όσους δεν το έχουν καταλάβει να το πούμε πάλι. Το αμερικάνικο μπάσκετ έχει πρόβλημα παραγωγής καλών παικτών και λίγοι το έχουν καταλάβει και έχουν χτυπήσει καμπανάκι κινδύνου επειδή μάλιστα οι νέοι παίκτες πάνε άμεσα από τα σχολεία κιόλας στο ΝΒΑ ή πολύ πιο γρήγορα από τα κολλέγια.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Κάπως έτσι εκτός από μερικούς που είναι πράγματι σούπερ ταλέντα, έχουμε παίκτες που δεν είναι έτοιμοι και δεν έχουν την ανάλογη εξέλιξη που θα έπρεπε να έχουν. Εκτός αυτού όμως υπάρχει και κάτι ακόμα. Το ΝΒΑ έχει πλέον πολλούς Ευρωπαίους και άλλους ξένους και κυρίως από την Αφρική.

Συνεπώς οι περισσότεροι στο ΝΒΑ δεν είναι καν Αμερικανοί και οι περισσότεροι πρωταγωνιστές στις ομάδες τους είναι πλέον Ευρωπαίοι ή ξένοι. Κοινώς κύριοι, το αμερικάνικο μοντέλο μπάσκετ δεν έχει την παραγωγή παικταράδων που είχε και έχει πρόβλημα και πρέπει να το δει ξεκάθαρα

Στα σόσιαλ μίντια θα με βρείτε ΕΔΩ

Εδώ θα βρείτε το Podcast

Πλέον δεν αρκεί να κατέβουν παίκτες από το ΝΒΑ. Στις παλαιότερες εποχές και με πανίσχυρες τότε ενωμένες τις σημερινές χώρες σαν Σοβιετική Ένωση και Γιουγκοσλαβία, οι Αμερικανοί κυριαρχούσαν συνήθως και με τα κολλέγια. Μετά χρειάστηκε να επιστρατεύουν την Dream Team και πλέον χωρίς αυτήν έχουν τρομακτικό πρόβλημα και δεν είναι πια η δικαιολογία ότι δεν γνωρίζουν καλά τους κανόνες που ισχύουν στα Παγκόσμια κύπελλα σε σχέση με το ΝΒΑ.

Τα δεδομένα έχουν αλλάξει πια και φυσικά πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι αυτές οι ομάδες δεν έχουν καμία χημεία αλλά δεν έχουν και κίνητρα ουσιαστικά καθώς είναι παίκτες που μπορεί να μην είναι όπως αυτοί της Dream Team αλλά λαμβάνουν στις ομάδες τους 20 μύρια και πάνω ο καθένας!

Στην αρχή της διοργάνωσης είχαμε πει και στην εφημερίδα ότι δεν βλέπω φαβορί γκραν τις ΗΠΑ. Και παρά τις πολλές απουσίες των άλλων ομάδων έχασαν από Λιθουανία, Γερμανία και Καναδά και δεν πήραν μετάλλιο για 2ο συνεχόμενο Μουντομπάσκετ μετά και αυτό του 2019.

Πλέον το κατάλαβαν καλά ότι πρέπει να κατεβάζουν Dream Team γιατί η ψαλίδα έκλεισε σε μεγάλο βαθμό! Και εδώ που τα λέμε είναι να γελάς αν σου λένε για τους σούπερ αμυντικούς Τζάκσον και Μπρουκς που τους έκαναν πλάκα όλοι ή αν σου λένε για τον Κέσλερ το μπακ απ στο σέντερ που δεν έπαιζε καλά καλά σε ομάδα με στόχους στην Ευρωλίγκα! Μην πω για κάτι Μπράνσον κ.τ.λ. που παίρνουν 25εκ στο ΝΒΑ. Ακόμα και οι Χαλίμπαρτον και Ίνγκραμ με τις 30άρες σε Ιντιάνα και Ν.Ορλεάνη ήταν σαν παικτάκια της σειράς εδώ. ΗΠΑ έχετε πρόβλημα, μεγάλο πρόβλημα πια!