Σωτήρης Γεωργίου

Η Γερμανία είναι η νέα δύναμη!

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023 - 13:22

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει τον τελικό του Μουντομπάσκετ.

Η Γερμανία είναι η νέα δύναμη!

Γερμανία λοιπόν. Και προσωπικά καμία έκπληξη για μένα. Και γιατί να είναι έκπληξη; Δεν σας τα είχαμε πει και στην εφημερίδα; Ότι είναι απίστευτο πως την είχαν 8ο και 9ο φαβορί την Γερμανία; Ομαδάρα είναι και από πέρσι έδειξε ότι θα είναι στις νέες δυνάμεις. Από πέρσι που την έπνιξε το άγχος σαν οικοδέσποινα και έχασε από τους Ισπανούς που δεν μου άρεσαν και όμως το πήραν.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Και φυσικά φέτος καταποντίστηκαν! Η Γερμανία έχει κάνει καλή δουλειά και ας μην είναι κάτι ιδιαίτερο ο Καναδός Χέρμπερτ στον πάγκο που είχε περάσει χωρίς επιτυχία και από τα μέρη μας και τον Άρη σε δύσκολες όμως οικονομικά εποχές για τον αυτοκράτορα!

Στα σόσιαλ μίντια θα με βρείτε ΕΔΩ

Τα Podcast μου είναι εδώ

Η Γερμανία έδειξε από νωρίς τα δόντια της με τη νίκη της με την Αυστραλία. Μόλις γύρισε και ο Φραντζ Βάγκνερ που τραυματίστηκε,έκανε επίδειξη δύναμης με την 30άρα που έριξε και με 100άρα μάλιστα στην Σλοβενία του Ντόνσιτς, Βέβαια αγχώθηκε στο χιαστί των "8" με την Λετονία που ήταν θρίλερ και κέρδισε 81-79.

Αλλά έκανε το μπαμ νικώντας τις όχι τρομερές βέβαια ΗΠΑ με 113-111 με μπασκετάρα και έχοντας και διαφορές και στον τελικό αν και αγχώθηκε στο τέλος,καθάρισε την Σερβία με την άμυνα αυτή την φορά καθώς δέχθηκε μόλις 10π στην 3η περίοδο και 30 συνολικά στο δεύτερο ημίχρονο! Μια ομάδα με τους τέσσερις ΝΒΑερς ,δηλαδή με τους δύο Βάγκνερ,τον Τάις που στο τελικό πχ είχε μόλις 2π,αλλά πριν στον ημιτελικό εκτέλεσε τις ΗΠΑ με 21π!

Ο Σρέντερ είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας και στον τελικό είχε 28π και ας κάνει πολλές φορές κατάχρηση έχοντας συνέχεια την μπάλα στα χέρια και όλες τις κρίσιμες επιθέσεις. Η Γερμανία έχει και καλούς ρολίστες και παίκτες που κακώς δεν είχαν προκαλέσει το ενδιαφέρον. Όπως ο Λο που φέτος πήγε στο Μιλάνο αλλά είχε 20π στο ντέρμπι με την Αυστραλία ή τον Όμπστ που δεν σου γεμίζει το μάτι αλλά είχε μ.ο 10π και έβαλε 24 με 4τρ στους Αμερικανούς!

Γενικά μια ομάδα καλοδουλεμένη που όταν έπρεπε έπαιζε και άμυνα και με πολύ άρωμα ΝΒΑ. Με τον ηγέτη Σρέντερ,με πολλά ψηλά παιδιά με θητεία στο ΝΒΑ και καλούς ρολίστες και τριποντάκηδες. Με σύγχρονο μπάσκετ,μια ομάδα με ρυθμό που σου αρέσει να βλέπεις. Όχι κάτι τρομερό και δεν έχει Γιάννη,δεν έχει φίρμες,δείχνει κοντά με την Ελλάδα πχ σαν ρόστερ,αλλά παίζει ασύγκριτα καλύτερα από εμάς σε όλα τα επίπεδα και βασικά σύγχρονο μπάσκετ που βάζεις την μπάλα στο καλάθι.

Με τις απουσίες και των άλλων ομάδων δεν ήταν λοιπόν καθόλου έκπληξη η τρομερή της πορεία προς την κορυφή του Παγκοσμίου μπάσκετ!