Τι είδαμε από Ρεάλ και Μπάρτσα!
Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει το πρώτο Κλάσικο της Ισπανίας και βγάζει τα πρώτα συμπεράσματα εν όψει Ευρωλίγκα.
Εχουν ξεκινήσει λοιπόν τα φιλικά παιχνίδια και είναι ευκαιρία να έχουμε μια πρώτη εικόνα εν όψει και της Ευρωλίγκα που μας απασχολεί ιδιαιτέρως. Και έτσι είχαμε στο Σούπερ Καπ Ισπανίας, το πρώτο Κλάσικο της χρονιάς με Ρεάλ και Μπάρτσα στην Μούρθια στον ημιτελικό της διοργάνωσης που ήταν πρώιμος τελικός.
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
Η Ρεάλ νίκησε εύκολα 90-80 δείχνοντας πανέτοιμη και λογικά όμως καθώς δεν έχει αλλάξει προπονητή και η πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει ίδιο κορμό με πέρσι. Όπως είχαμε πει αφού έμεινε ο Ταβάρες και αποκτήθηκε ο Καμπάτσο αντί του Γκος, η βασίλισσα θα είναι πανίσχυρη.
Και πράγματι η Ρεάλ νίκησε καθαρά με εξαιρετικό μπάσκετ και δείχνοντας πανέτοιμη αν και είχε και αυτή όπως και η Μπάρτσα διεθνείς στο Μουντομπάσκετ. Η βασίλισσα έβγαλε 90π με όλους τους τρόπους παιχνιδιού και με χαμηλά σχήματα για πολύ ώρα με τον Ντεκ στο "4" για παράδειγμα. Και έβαλε 90π χωρίς να έχει πολύ τρίποντο αφού δεν σούταρε πολύ με μόλις 6/20.
Υπερπλήρης ομάδα και φρεσκαρίστηκε με Καμπάτσο και από πίσω τους γερόλυκους Σέρχι και Γιουλ στον άσο. Στο "2-3" ουσιαστικά Αμπάλντε,Κοσέρ και Ρούντι. Πολλοί περιφερειακοί με πολλές θέσεις και αρκετοί γηρασμένοι παίκτες, Αλλά τρομερή εμπειρία και ο Καμπάτσο φρεσκάρισε και έφερε και ποιότητα. Στο 3-4 οι Χεζόνια, Μούσα(που έκανε παιχνιδάρα με 24π)-Ντεκ που παίζουν και στις δύο θέσεις και έχουν όλους τους τρόπους επίθεσης. Ο Γιαμπουσέλε που δεν μου αρέσει στο "4" αλλά δίνει όγκο όταν θέλει κάτι τέτοιο ο Τσου Ματέο. Στα σέντερ ο θηριώδης Ταβάρες και ο εξαιρετικός ειδικά για μπακ απ Πουαριέ.
Στα σόσιαλ μίντια θα με βρείτε ΕΔΩ
Εδώ θα βρείτε το Podcast μου
Πάμε στην Μπαρτσελόνα. Ο Γκριμάου στον πάγκο αν και παλιός παίκτης της ομάδας και στα τμήματα υποδομών, είναι σαφώς άπειρος. Αν και είχε 57% και με τρομερά νούμερα με 13/23τρ(!),έχασε και εύκολα καθώς είχε πρόβλημα με την φροντ λάιν της Ρεάλ. Και ας έχει η ίδια Βέσελι και Γουίλι Ερναγκόμεζ που είχε 0/6δ! Στην ουσία ο Λαπροβίτολα θα είναι πάλι βαρόμετρο και είχε 27π και ο Σατοράνσκι με τον Γιοκουμπάιτις που έχει εξελιχθεί είναι στον άσο Και μάλιστα δεν έπαιξαν μαζί αλλά μοιράστηκαν την θέση και στο "2" αποκλειστικά έπαιζε ο κοντύτερος Λαπροβίτολα.
O Τζάμπαρι Πάρκερ που ακούσαμε τόσα ερχόμενος από το ΝΒΑ, είχαμε πει ότι δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι είναι σε καλή κατάσταση με τραυματισμούς κτλ και ήταν αποκαρδιωτικός-για την κλάση του-με 4π σε 14' Οι Ισπανοί διεθνείς όπως ο Μπριζουέλα (29χρ) τίποτα. Ο πρώτος δύσκολα θα βρει καν χρόνο στον άσο και ο Πάρα που είναι 23χρ δύσκολα επίσης θα βρει χρόνο στην φροντ λάιν.
Φυσικά υπάρχουν οι έμπειροι Κάλινιτς και Αρμπίνες. Μάλλον ο Γκριμάου θα βάζει στο "5" αποκλειστικά τον Βέσελι και θα μοιράζεται τον χρόνο με τον Γ.Ερναγκόμεζ. Στο "4"είναι και ο Ντα Σίλβα που όμως δεν έχει την εξέλιξη που περιμέναμε. Πολλοί παίκτες που παίζουν σε δύο θέσεις αλλά λείπει ο κλασικός σκόρερ εκτός αν έχουν τον Λαπροβίτολα μόνο γι αυτό. Και στο "4" αν ο Πάρκερ δεν βγει που δεν τον πιστεύω, θα έχει θεματάκια. Θέλει πολύ χρόνο για να βρει χημεία και φιλοσοφία με τόσα νέα πρόσωπα και μπερδεμένες πολλές θέσεις.