Σωτήρης Γεωργίου

Η καλύτερη επιλογή ο Σπανούλης

Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023 - 13:19

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει την πρόσληψη του Βασίλη Σπανούλη στην Εθνική Ελλάδος.

Η καλύτερη επιλογή ο Σπανούλης

Νέος προπονητής ο Βασίλης Σπανούλης λοιπόν στην Εθνική μας. Καλή είδηση σαφώς. Έπρεπε για εμένα να έχει γίνει όταν σταμάτησε το μπάσκετ ο Βασίλης και είπε θα γίνω προπονητής. Έστω και με καθυστέρηση καθώς προτιμήθηκε τότε ο έμπειρος Ιτούδης,ο Σπανούλης αναλαμβάνει σε ένα πρότζεκτ που θα θύμιζε αν γινόταν προ διετίας ακριβώς Γιαννάκη. Αλλά και τώρα θυμίζει το πρότζεκτ Γιαννάκη καθώς μιλάμε για legend του ελληνικού και όχι μόνο μπάσκετ που κάνει κλικ στους πάντες.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Η Ελλάδα ψάχνει εδώ και χρόνια ένα καλό προπονητή. Είχε και καλούς προπονητές αλλά όχι ανάλογα αποτελέσματα. Εδώ θα πρέπει να βάλουμε λίγο το κεφάλι κάτω και να δούμε ποιοί πραγματικά είμαστε. Για να μην αρχίσει και η γκρίνια με τον Σπανούλη που δεν είναι μάγος!

Στα σόσιαλ μίντια θα με βρείτε ΕΔΩ

Εδώ θα βρείτε το Podcast μου

Συνεπώς γιατί είναι η καλύτερη επιλογή; Γιατί είναι Ελληνας, τεράστια προσωπικότητα και θα συσπειρώσει τους πάντες γύρω από την Εθνική μας ομάδα φέρνοντας την παλιά αύρα που ήταν τιμή να παιζεις για το εθνόσημο. Αν θα ακολουθήσουν όλοι δεν το ξέρω γιατί όταν κάποιος αθλητές έχει εκατομμύρια ή πίεση από την ομάδα του και πει δεν κατεβαίνω,δεν αλλάζει κάτι επειδη στο πάγκο θα είναι ο Σπανούλης. Ξεκάθαρα.

Πάντως ο Σπανούλης για μένα στα επόμενα χρόνια θα είναι στους κορυφαίους προπονητές της Ευρώπης και στην Ευρωλίγκα. Στην Εθνική μπορεί να είναι όπως ήταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ας έχουν αλλάξει οι εποχές. Να είναι το σύμβολο και να είναι αυτός που θα προωθήσει τα νέα παιδιά. Άλλωστε αν και ο ίδιος διαφώνησε,ο κύκλος αυτής της ομάδας κλείνει την νέα χρονιά που θα έχουμε το ΠροΟλυμπιακό και έχω την αίσθηση ότι εκεί θα πάνε όλοι. Ο ίδιος ο Σπανούλης άφησε παράθυρο ότι μπορεί κάποιος που δεν έρχεται την μια φορά μπορεί να έρθει την άλλη και διαφώνησε στο ότι υπάρχουν ηλικιακά όρια. Το θέμα είναι ότι προσωπικά πιστεύω ότι θα φτιάξει μια ομάδα στον μεθεπόμενο χρόνο με πολλά νέα παιδιά που θα παίζει το πατροπαράδοτο ελληνικό μπάσκετ και θα έχει και το αμερικάνικο στοιχείο με τον Γιάννη που με τις πιεστικές άμυνες που θα παιζουμε θα αξιοποιηθεί δεόντως αν και στην Ευρώπη έχει θέματα.

Νομίζω ότι ο Σπανούλης είναι ο ιδανικός για να φτιάξει την νέα Εθνική μας ομάδα. Αλλά μην περιμένουμε θαύματα και ας του δώσουμε πίστωση χρόνου σκεπτόμενοι επιτέλους ότι δεν είμαστε και καμιά ομαδάρα για να έχουμε τις τρελές απαιτήσεις.