Σωτήρης Γεωργίου

Η ακτινογραφία του ΝΒΑ!

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 - 15:32

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει την πρεμιέρα στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Η ακτινογραφία του ΝΒΑ!

Πρεμιέρα στο ΝΒΑ λοιπόν σήμερα. Και πρεμιέρα στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου που όμως στην κανονική περίοδο είναι πιο χαλαρό αφού όπως λένε και οι προπονητές όλα τα λεφτά είναι η ποστ σίζον. Εκεί που παίζουν και άμυνα κοινώς! Η εποχή των Big-3 μάλλον έχει περάσει μετά και το σοκ πέρσι των Λέικερς που απέτυχαν πλήρως και τελικά έδιωξαν τον Γουέστμπρουκ.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Στοιχηματικά θα τα λέμε και εδώ αλλά θέλει προσοχή και τα έχουμε πει ειδικά με τα μεγάλα σκορ και τις ανατροπές και τα 1.20 χαλάνε εύκολα. Ψωμάκι έχει στο λάιβ όμως. Και σε ένα ΝΒΑ που οι ισορροπίες αλλάζουν αφού δεν μετρά ποιος έχει λεφτά καθώς έχουμε Σάλαρι Καπ. Και έτσι ομάδες από μικρές πόλεις όπως το Μιλγουόκι και πέρσι το Ντένβερ, πήραν τον τίτλο! Από ελληνικής πλευράς συμμετοχή έχουμε μόνο με Γιάννη και Θανάση στους Μπακς ενώ οι Ευρωπαίοι κυριαρχούν πια στο ΝΒΑ!

Πάμε στα φαβορί όμως. Η Ανατολή έχει δυναμώσει τα τελευταία χρόνια πολύ αλλά έχει και ερωτηματικά. Οι Μπακς του Γιάννη που ανανέωσε σήμερα για άλλα τρία χρόνια με 186εκ(!),πήραν τον σκόρερ σταρ Λίλαρντ από το Πόρτλαντ και για πρώτη φορά θα έχουν δίπλα στον Έλληνα άσο έναν ηγέτη. Πάντως έχουν ένα θέμα στο πάγκο αλλά πάνε για τίτλο και είναι φαβορί μαζί με τους Σέλτικς που πήραν Χολιντέι και Πορζίνγκις. Και έμειναν Μπράουν και Τέιτουμ.

Η Φιλαδέλφεια είναι το τρίτο φαβορί και καθώς στο πάγκο έφερε τον Νικ Νερς από το Τορόντο που το είχε οδηγήσει στον τίτλο. Αλλά έχει θέματα με τον Χάρντεν που θέλει να φύγει, κάτι που ακούστηκε και για τον κορυφαίο της σέντερ και του ΝΒΑ Εμπίντ ενώ είναι μια ομάδα σοφτ για το επίπεδο αυτό. Το Κλίβελαντ με την καυτή περιφέρεια αουτσάιντερ. Το Μαϊάμι έφτασε στον τελικό πέρσι από τα πλέι ιν και είναι πανέμπειρο αλλά δεν πήρε τελικά τον Λίλαρντ ή έναν σταρ που έψαχνε. Ανάλογα δεν πήρε και η Ν.Υόρκη που όμως κάνει καλή δουλειά και είναι φαβορί και για εξάδα.

Στις ανερχόμενες ομάδες από τους μικρούς το Ορλάντο που μαστίζονταν από τραυματισμούς, αλλά και η Ιντιάνα με το ελκυστικό της μπάσκετ. Και φυσικά η κλασική μεσαία Ατλάντα με το καλό της μπάσκετ και την εκρηκτική της περιφέρεια. Σε φάση ανανέωσης Ντιτρόιτ, Μπρούκλιν, Ουάσιγκτον, Τορόντο και Σάρλοτ που έφυγε ο ιδιοκτήτης Μάικλ Τζόρνταν! Ερωτηματικό το Σικάγο που ίσως πάει σε ανταλλαγές μεσούσης αν και έχει καλό ρόστερ αλλά πέρσι ήταν πολύ σοφτ και απέτυχε. Ή θα πάει ψηλά ή πολύ χαμηλά!

Στα σόσιαλ μίντια θα με βρείτε ΕΔΩ

Εδώ θα βρείτε το Podcast μου

Στην Δύση το Ντένβερ είναι ίδιο πάνω κάτω με πέρσι και στα φαβορί για τίτλο μαζί με τους Σανς των Μπούκερ-Ντουράντ. Οι Λέικερς των Λεμπρόν-Ντέιβις γερασμένη αλλά πανέμπειρη ομάδα και έχει βάλει καλούς ρολίστες. Το Γκόλντεν Στέιτ κλασικό αλλά με πρόβλημα στους ψηλούς θέλει τετράδα αρχικά, ενώ πήρε και τον Κρις Πολ. Ερωτηματικό το Μέμφις που εντυπωσιάζει στην ρεγκιουλαρ σίζον αλλά αποτυγχάνει στα πλέι οφ. Και έχει και το θέμα με την τιμωρία του σταρ του Μοράντ.

Η μεσαία Μινεσότα θα δει και φέτος αν βγει που δεν βγήκε πέρσι το πείραμα με τους δίδυμους πύργους(Τάουνς-Γκομπέρ). Το Σακραμέντο που απέκτησε και τον Βεζένκοφ ήταν πέρσι η μεγάλη έκπληξη με την 3η θέση και θέλει τετράδα. Οι Κλιπερς αν είναι υγιείς οι Λέοναρντ-Τζορτζ έχοντας και τον Γουεστμπρουκ, θέλει τετράδα. Ερωτηματικό το σοφτ Ντάλας των Ντόντσιτς-Ίβινγκ που έχει πάντα θέμα στην φροντ λάιν και πέρσι έμεινε και εκτός πλέι οφ!

Στις νεανικές και καλές ομάδες η σοφτ πάντως Ν.Ορλεάνη που όμως είχε πολλούς τραυματισμούς πέρσι και η ανερχόμενη Οκλαχόμα με στόχο τα πλέι οφ.. Στις εξελίξιμες ομάδες η Γιούτα με τον 35χρονο Χάρντι στο πάγκο και τον τρομερό φινλανδό Μαρκάνεν! Καλύτερο από πέρσι το τελευταίο Χιούστον που πήρε στο πάγκο τον Ουντόκα που είχε φτιάξει τους Σέλτικς και θα εξελιχθεί. Το Σαν Αντόνιο του κορυφαίου προπονητή Πόποβιτς έχει ενδιαφέρον καθώς έχει αποκτήσει το παιδί θαύμα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, τον γάλλο Γουεμπανιάμα. Το Πόρτλαντ που έφυγε μετά από χρόνια ο Λίλαρντ μπαίνει σε φάση νέου χτισίματος!