Σωτήρης Γεωργίου

Δύσκολα αλλά μπορεί να πάει Παρίσι!

Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023 - 13:43

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει τα δεδομένα του ΠροΟλυμπιακού τουρνουά.

Δύσκολα αλλά μπορεί να πάει Παρίσι!

Τελικά το πήραμε το ΠροΟλυμπιακό τουρνουά που θα γίνει αρχές Ιούλη στο ΣΕΦ και είναι καλή είδηση. Αλλά από την άλλη είχαμε και μια δύσκολη κλήρωση. Όχι όμως και απαγορευτική. Ο Βασίλης Σπανούλης που είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας λέει ότι δεν ασχολείται με τους αντιπάλους αλλά κοιτάει την δική μας ομάδα. Το πρώτο ερώτημα και βασικό είναι αν θα έρθει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Νομίζω θα έρθει όπως όλα δείχνουν.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Συνεπώς αν η Ελλάδα είναι πλήρης και με την δύναμη της έδρας μπορεί. Αλλά σαφώς θα έχει δύσκολο έργο. Αφού η κλήρωση στην αρχή φέρνει μια προπόνηση με την Αίγυπτο και ένα ντέρμπι με την Δομινικανή Δημοκρατία που είναι δύσκολη ομάδα με τρεις καλούς ΝΒΑερς (Τάουνς,Χόρφορντ,Ντουάρτε). Και αθλητική και σύγχρονη. Να δούμε βέβαια για όλες τις ομάδες και για εμάς φυσικά τις συνθέσεις. Συνεπώς όλα είναι νωρίς να ειπωθούν αλλά από την άλλη είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος για το Παρίσι και την Ολυμπιάδα του 2024 δεν είναι εύκολος αλλά δύσκολος. Οχι όμως και ανέφικτος να τον διαβείς.

Και σαν γηπεδούχοι έχουμε ελπίδες αν και η παράδοση είναι κατά μας με 1/12 σε προκρίσεις σε αυτά τα τουρνουά που συνήθως μάλιστα ο γηπεδούχος μένει εκτός!

Στα σόσιαλ μίντια θα με βρείτε ΕΔΩ

Εδώ θα βρείτε το Podcast μου

Η Ελλάδα θα κυνηγήσει την πρώτη θέση στο τουρνουά που δίνει και το μοναδικό εισιτήριο αλλά έχει δύσκολους αντιπάλους σε αντίθεση πχ με την οικοδέσποινα σε άλλο τουρνουά Ισπανία. Περνάνε δύο από τους 3 του υποομίλου και άρα και μόνο την Αίγυπτο να κερδίσεις περνάς.

Μετά παίζουμε ημιτελικό νοκ άουτ με Σλοβενία ή Κροατία.Ακόμα και η σοφτ τα τελευταία χρόνια και σε πτώση Κροατία,είναι πάντα επικίνδυνη και αν έρθει πλήρης με Μπογκντάνοβιτς, Ζούμπατς, Σάριτς,Χεζόνια ακόμα πιο δύσκολη. Αλλά εφικτή η νίκη αν είμαστε πλήρεις. Ανάλογα και με την Σλοβενία του σουπερ Ντόντσιτς που όμως δεν έχει πια δίπλα του τον Γκόραν Ντράγκιτς στα ντουζένια του και συνεπώς δεν τρομάζει αλλά είναι πάντα μια καλή ομάδα. Ανάλογα και στον τελικό θα βρούμε μια από αυτές τις ομάδες ή πάλι την Δομ. Δημοκρατία.

Η καλή Εθνική μας με έδρα,πλήρης και με καλό κλίμα μπορεί. Οι αντίπαλοι είναι δύσκολοι και επικίνδυνοι αλλά δεν τρομάζουν και έχουν τρωτά σημεία. Σε μεγάλο βαθμό σαν οικοδεσπότες τα περισσότερα εξαρτώνται από εμάς για την πρόκριση στην Ολυμπιάδα!