Ο αυτοκράτορας, ο κόσμος, ο Καστρίτης και η ευκαιρία!
Ο Σωτήρης Γεωργίου καταπιάνεται με το μπαμ του Άρη στο ΟΑΚΑ!
Η εκτιμησή μου για τον Άρη είναι διαχρονική και άλλωστε είχα μεγαλώσει στις χρυσές του εποχές έχοντας πάει σαν φίλαθλος τότε, ανήλικος γαρ και στην Γάνδη με τον πατέρα μου που είχε την περιγραφή του Φάιναλ Φορ. Ο Άρης ήταν και είναι και θα είναι ο αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ καθώς αυτός έβαλε στην σύγχρονη εποχή τον κόσμο στο μπάσκετ σε συλλογικό επίπεδο όταν στο τότε Πρωταθλητριών ερήμωνε και η Αθήνα τις Πέμπτες για τους αγώνες του! Οταν έκλειναν οι πόρτες σε όλα τα γήπεδα της Αθήνας και της Περιφέρειας ώρες πριν για να δουν από κοντά την αρμάδα των Γκάλη, Γιαννάκη και των άλλων παιδιών αλλά και του αείμνηστου Γιάννη Ιωαννίδη! Ο Άρης πέρασε μετά στην εποχή της κρίσης όντας η πιο αδικημένη ομάδα στην Ευρώπη αφού δεν πήρε ένα Πρωταθλητριών που δικαιούταν με την μπασκετάρα του! Μετά ήρθαν τα οικονομικά προβλήματα και η ομάδα βυθίστηκε στην εσωστρέφεια και την μιζέριας.
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
Αυτός όμως που κράτησε την ομάδα κακά τα ψέματα στις χαλεπές εποχές ήταν ο κόσμος του. Ο κόσμος του Άρη είναι μπασκετικός και μακράν ο πιο δυνατός που λέμε στον χώρο. Ακόμα και στον κόβιντ πλήρωναν 5000 άτομα εισιτήριο για να ενισχύσουν την ομάδα τους να σωθεί ενώ δεν πήγαιναν καν γήπεδο λόγω απαγόρευσης! Ο κόσμος του Άρη γέμιζε το Παλέ όταν η ομάδα πάλευε να σωθεί και ενώ σε πολλές περιπτώσεις όταν τα μεγαλεία γίνονται περασμένα,φεύγουν όλοι! Μεγάλη δουλειά ο κόσμος του Άρη που γεμίζει το γήπεδο χρόνια τώρα και ενώ η ομάδα του δεν έχει στόχους σοβαρούς!
Θα πει κανείς τώρα τον θυμήθηκες τον Άρη ρε Γεωργίου; Εγώ όχι και τον μνημονεύω πάντα σαν πρότυπο και χρόνια λέω ότι δυνατό μπάσκετ ελληνικό χωρίς δυνατή Θεσσαλονίκη και Άρη,δεν υπάρχει! Και εδώ τα λέμε πάλι πιο ξεκάθαρα με αφορμή το μπαμ στο ΟΑΚΑ που ειναι ασύλληπτου μεγέθους. Ναι ο Άρης με την βαριά φανέλα έχει κάνει τα τελευταία χρόνια στο Παλέ μεγάλες νίκες. Για να μην ξεχνιόμαστε όσο ήταν το μπάτζετ τα περασμένα χρόνια του Άρη,ήταν εικοσαπλάσιο του ΠΑΟ και ας ήταν αυτός στα έσοδα έξοδα και όχι στα ντουζένια του! Αλλά να κερδίζεις τον ΠΑΟ τον τωρινό με την μεγάλη επένδυση και το 30 φορές μπάτζετ πάνω (!) μέσα στο ΟΑΚΑ είναι άθλος των άθλων! Και δεν υπάρχουν ήταν αδιάφορος. Στην έδρα του έχασε ο ΠΑΟ και είναι βαρύ και γι αυτό ενοχλήθηκε και ο ιδιοκτήτης του που έκανε και επίδειξη fair play και μπράβο του γιατί δίνει ένα άλλο αισιόδοξο στίγμα στον ελληνικό αθλητισμό με τα όσα είπε μετά στα σοσιάλ του. Μάγκας με την καλή την έννοια. Και μην ξεχνάμε και την διαχρονική εκτίμηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον Άρη και αντίστοιχα του κόσμου του Άρη προς το προσωπό του.
Το μπαμ του Άρη στο ΟΑΚΑ(διπλό θα έλεγα καθώς από +15 βρέθηκε στο -8 με 57-49 στο 30'και όμως αντέδρασε εκ νέου με το 62-71 με την άμυνα!) τάραξε τα νερά στον ΠΑΟ που δεν χάνει κάτι βέβαια,αλλά έβαλε μια ωραια πινελιά στην ελληνική λίγκα. Έβγαλε τον κόσμο του Άρη στο αεροδρόμιο την νύχτα όπως στις παλιές καλές εποχές. Και ήταν αυτό που έλειπε χρόνια και για τον ίδιο. Και δεν ήταν τυχαίο. Ο Γιάννης Καστρίτης κάνει τρομερή δουλειά και νομίζω θα ακολουθήσει τη πορεία των Μπαρτζώκα,Σφαιρόπουλου.Μου το έλεγε ο μεγάλος Κώστας Πετρόπουλος πριν λίγους μήνες ότι ήταν ανακαλυψή του κατά κάποιο τρόπο και για το πόσο ψηλά θα φτάσει ο προπονητής του Άρη. Τρομερή δουλειά αλλά και πορεία στο Γιούροκαπ φέτος παλεύοντας με σφεντόνες αν δούμε το μπάτζετ του Άρη. Κάθε μπασκετικός φίλαθλος βλέπει υγεία στον Άρη και το χαίρεται. Αυτή είναι και η ευκαιρία όμως.
Ο Άρης είναι γωνία μαγαζί. Πιο γωνία δεν γίνεται. Είναι η ευκαιρία να μπει ένας επενδυτής με όραμα. Να ρίξει 2-3εκ το χρόνο,όχι πιο πολλά. Να φτιάξει μια ομάδα ο Άρης με μπάτζετ 4-5εκ που θα διεκδικήσει στα ίσα το Γιούροκαπ για να γυρισει στην Ευρωλίγκα. Αν είχε ένα γήπεδο 10.000 θέσεων εύκολα θα είχε μπάτζετ και 10εκ. Ο κόσμος και τώρα αρχίζουμε και το παίρνουμε χαμπάρι και στην Ελλάδα είναι η δύναμη. Η Ευρωλίγκα θα έπρεπε να δώσει και τρίτο εισιτήριο στην Ελλάδα. Δεν ξέρω στο μέλλον τι θα γίνει,αν διευρυνθεί κτλ. Αλλά το Γιούροκαπ είναι διαβατήριο. Ο Άρης με έναν επενδυτή,τον τρομερό του κόσμο και την υποδομή που έχει ήδη φτιάξει ,μπορεί να επιστρέψει μελλοντικά εκεί που ανήκει πραγματικά. Στην Ευρωπαϊκή ελίτ!