Σωτήρης Γεωργίου

Η αλλαγή και ο δρόμος για την τετράδα!

Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2024 - 18:37

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει το Βαλένθια-Ολυμπιακός εμβαθύνοντας κλασικά..

Η  αλλαγή και ο δρόμος για την τετράδα!


Ο Ολυμπιακός πήρε μπρος. Όσοι με διαβάζουν ή με ακούνε στα Podcast μου δεν έχουν παράπονο. Είχαν καταλάβει τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να βρει το δρόμο του και στην ουσία ήταν τυχερός όπως είπα μέσα στην ατυχία του με τους τραυματισμούς των σέντερ του πρόσφατα καθώς προχώρησε στην απόκτηση του Ράιτ. Ο Ολυμπιακός πάλι στηρίζεται στην άμυνα αλλά έγινε πιο συγχρονος στην επίθεση για να φτάνει στους 80π! Δεν βρήκε τον σκόρερ ή τον ηγέτη,δεν σημαίνει ότι δεν θα κολλάει στην επίθεση,αλλά η βελτίωσή του είναι δεδομένη και θα τον βοηθήσει στους στόχους του. Και αρχίζω από αυτό. Έλεγα άλλο καλή άμυνα απλά και άλλο καλή επιθετική άμυνα που καταγράφεται από αλλοιώσεις και βασικά κλεψίματα.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Ο Ολυμπιακός έχει ανεβάσει τις επιδόσεις του και είχε 9 κλ στην Βαλένθια και άρα ανοιχτό γήπεδο,τρανζίσιον και εύκολα καλάθια. Κεφάλαιο 2. Ο Ολυμπιακός ήταν βαρύς και ...ασήκωτος με το δίδυμο πύργων ή τον Σίκμα στο 4. Στατικός και προβλέψιμος σε υπερβολικό βαθμό και μηδέν κίνηση χωρίς την μπάλα. Κάπως έτσι κόλλαγε πολύ. Η απόκτηση του Μόουζες Ράιτ έφερε αθλητικότητα που δεν είχε στο 5 καθόλου,έκρηξη,κίνηση,ταχύτητα. Ναι γύρισε και ο Φαλ που έχει και την δημιουργία από μέσα προς τα έξω αλλά έπαιξε 16'. Στα άλλα αγωνίστηκε ο Ράιτ. Ο Πετρούσεφ στο 4 ή και όταν ανεβαίνει στο 5-δεν χρειάστηκε χθες-φέρνει κίνηση και σουτ,στοιχεία που δεν είχε καθόλου ο Σίκμα.

Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έγινε γρήγορος και κινητικός και σύγχρονος. Και απειλεί ποικιλοτρόπως στην ρακέτα. Οταν έχεις βαριά κορμιά στο παρκέ θες σουτέρ ολκής ή ντράιβερ ολκής που δεν έχει ο Ολυμπιακός.Τώρα έχει κίνηση,έφτιαξε η κυκλοφορία της μπάλας και βγαίνουν καλύτερα σουτ. Μάλιστα στην Βαλένθια ο Ολυμπιακός έβαλε σχεδόν 80π με μόλις 5/20τρ και από το +1 πήγε στο +15 με μόλις 1/9τρ στο β΄μέρος! Και αυτό καθώς έτρεξε με την επιθετική άμυνα και έγινε σύγχρονος στην φροντ λάιν με τον Ράιτ στο 5 βασικά και ο Αμερικανός με τον Πετρούσεφ είχαν 19π! Σαφώς η άμυνα ήταν το κλειδί καθώς δέχθηκε 9π σε ισάριθμα λεπτά στην 3η περ και το +1 έγινε +15 με ένα 5-19 και έκανε περίπατο έχοντας δεχθεί μόλις 21π σε 19' στο β' ! Κάπως έτσι με την επίθεση που ρολάρει κέρδισε και άνετα ειδάλλως θα είχαμε θρίλερ. Σημαντικό διπλό μετά το Μόναχο καθώς έφτιαξε η ψυχολογία για τα καλά,ο κόσμος αποκτά πίστη πάλι και πάει πανέτοιμος στην Κρήτη. Δύο διπλά στα ματς του 50-50 και σε μια περίοδο αμφισβήτησης και προβληματισμού.

Ο Ολυμπιακός βγήκε πιο δυνατός και φουλάρει πλέον για εξάδα και τετράδα μετά την διακοπή. Ακόμα βρήκε την ηρεμία του και το νέο του πλάνο και τώρα έχει βάθος με ουσία. Σημαντικό ότι έβαλε από κάτω για τα καλά την Βαλένθια που αν τον κέρδιζε θα την είχε και αυτή αντίπαλο για πλέι οφ αφού θα ήταν μαζί και η ισπανική ομάδα θα είχε την ισοβαθμία. Σημαντικό ότι πήρε καλού κακού και τη διαφορά από το -7 του ΣΕΦ και έκανε επιτέλους ...σεφτέ με τους Ισπανούς γενικά φέτος(απολογισμός 1-7). Αγωνιστικά ο Γουόκαπ τρομερή δουλειά στην άμυνα στον Τζόουνς και ας κουράστηκε στο τέλος.Ακόμα ο Κάνααν σημαντικός γιατί είχε 16π με μόλις 1τρ. Σημαντικό το μόλις 12 λάθη απέναντι σε μια σκληρή ομάδα και τα 10 επιθ ριμπ. Οσο για τις απουσίες της Βαλένθια στο 5,δεν ήταν και τέλος του κόσμου...Είπαμε...Εξαιρετικός και ο Γκος στην 2η περ ειδικά αλλά και ο Μακίσικ. Και όλα αυτά με το Πίτερς χαμηλά(9π) και τους Παπ-Λάρι μόλις με 3π

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.