Σωτήρης Γεωργίου

Γιατί έχασε και εύκολα ο Ολυμπιακός στην Εφές

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 - 15:32

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει το ματς Ολυμπιακός-Εφές

Γιατί έχασε και εύκολα ο Ολυμπιακός στην Εφές


Πολλοί έδειξαν έκπληξη από την άνετη κιόλας νίκη της Εφές με τον Ολυμπιακό. Μα γιατί; Ντέρμπι δεν ήταν το ματς; Απλά η φόρμα του Ολυμπιακού με τις 6 συνεχόμενες νίκες και η κακη φέτος εικόνα της Εφές,έδειχναν νίκη της ελληνικής ομάδας. Αλλά παίζουν και οι άλλοι και όχι απλά. Η Εφές είναι ακριβότερη ομάδα από τον Ολυμπιακό και οι Λάρκιν-Κλάιμπουρν παίρνουν 6εκ! Για να μην ξεχνιόμαστε. Εκτός αυτού η Εφες καιγόταν πιο πολύ για να μείνει ζωντανή για την 10η θέση και τα πλέι οφ και στα δύο τελευταία ματς στην έδρα της είχε σκοράρει μ.ο 107π! Άρα προς τι η έκπληξη από το 85-72; Καμία έκπληξη. Και η Εφές νίκησε εύκολα γιατί ήταν κακός και ο Ολυμπιακός που κυνηγά την τετράδα πάντα αλλά δεν έχει την κατάσταση στα χέρια του.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Ο Ολυμπιακός φάνηκε άδειος από ενέργεια και κουρασμένος και με λάθος προσέγγιση και χωρίς συγκέντρωση στην άμυνα. Σαφώς χάνει από την κακή άμυνα καθώς η καλύτερη αμυντικά ομάδα της Ευρώπης έφαγε 85π. Αλλά και από την επιθεσή του καθώς κόντρα στην σχεδόν χειρότερη άμυνα (παθητικό 90π η Εφές)έβαλε μετά βίας 70! Και αυτό φάνηκε και από το ότι Κάνααν-Γουόκαπ ήταν άποντοι για 27'(!) αλλά και από το ότι για 4' έμεινε άποντος στο ξεκίνημα της 4ης περ που κρίθηκαν όλα. Καθώς αν και κακός ο Ολυμπιακός στο 29' με την έκρηξη Πίτερς και το ξύπνημα Κάνααν το έφερε στα ίσα από -13 και το 55-42 στο 23' (62-61). Αλλά ένα 0-10 με παιδικά λάθη στην επίθεση με τους παίκτες του να κουντράνε στους αντιπάλους του και να χάνουν μόνοι τις μπάλες,έφερε την καταστροφή και την εύκολη ήττα. Η Εφές είχε 10/14τρ στο πρώτο μέρος και με την λογική αυτή και πολύ άντεξε ο Ολυμπιακός!


Οι ψηλοί της Εφές που βγαινουν στο τρίποντο είχαμε πει αλλάζουν τις ισορροπίες και φάνηκε με το καλημέρα με τα 3/3τρ του Πλάις (των 2.20μ!) και τα 8/9 που είχαν σε ένα σημείο του ματς .Καθοριστικό για αυτό που είπαμε για την ενέργεια ήταν το 5-0 τάπες της Εφές και το 14/27τρ της τουρκικής ομάδας έβγαλε μάτια καθώς οι ψηλοί του Ολυμπιακού είχαν πρόβλημα. Και ειδικά ο Φαλ που είχε 6/6δ αλλά πίσω έχανε τις φάσεις από τα πεντάρια της Εφές που έβγαιναν μακριά. Πάλεψε ο Παπανικολάου,ο Γουόκαπ(10ας,4κλ,1λ μόλις αλλά και 0/5σ).Κακή απόδοση από Γκος,Μακίσικ,Πετρούσεφ,Ράιτ(4 λάθη),Μπραζντέικις (που άρχισε και πεντάδα). Ο Λάρι έπαιξε λίγο.

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.