Σωτήρης Γεωργίου

Γιατί έχασαν και τι γίνεται τώρα!

Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024 - 03:53

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα.

Γιατί έχασαν και τι γίνεται τώρα!

Είχαμε πει το 3ο παιχνίδι είναι πολύ κρίσιμο γιατί διαμορφώνει ψυχολογία. Εχασαν και οι δύο και δικαίως φωνάζουν για την διαιτησία αν και δεν ασχολουμαι με το ζήτημα αυτό όπως ξέρετε. Άλλωστε είχα πει ότι ο Ολυμπιακός θα ήταν προτιμότερο να μην βρει την Μπάρτσα και γι αυτό τον λόγο. Πάμε όμως.
Πάμε τι είδαμε με χρονική σειρά. Ο ΠΑΟ παραμένει σε κακό μομέντουμ και κακός στην σειρά και 3η συνεχόμενη φορά σε ισάριθμα παιχνίδια ξεκινά πολύ άσχημα. Η Μακάμπι μπαίνει με το μαχαίρι στο κόκκαλο. Γιατί; Κακώς επίσης ο ΠΑΟ έβαλε ένταση στην σειρά και την δυναμίτισε. Έπρεπε να πάει ήσυχα στο ουδέτερο Βελιγράδι. Λάθος διαχείριση και Αταμάν ασφαλώς και ειδικά στην πνευματική ετοιμασία με την ομάδα του να μπαινει χαλαρή. Είχαμε πει ότι ο ΠΑΟ αν δεν παίξει άμυνα θα έχει θέμα και αυτό φάνηκε και από ότι έχασε χθες με 13/26τρ.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα


Στα συν βέβαια η σταθερή άνοδος Παπαπέτρου που παίζει πολύ και στο 4 και σκοράρει κιόλας αλλά και η επιστροφή Ναν στις καλές εμφανίσεις. Και ότι παραλίγο να το πάρει το ματς από -18. Αν και με κακή εμφάνιση πάλι. Κάκιστο ξεκίνημα πάλι με -11π στο δεκάλεπτο και την Μακάμπι(χωρίς Μπάλτγουιν )να έχει 9/11δ στην αρχή. Η Μακάμπι είχε μόλις 4 λάθη στο 37' και απλά κλάταρε στο τέλος και πήγε να αυτοκτονήσει με παιδικά λάθη από +18 και 81-70 στο 36' και 64-47 στο 28'. Πάλι κάκιστος αμυντικά ο ΠΑΟ και στο 5 πρόβλημα καθώς έβαλε ο Λεσόρτ 14π αλλά έφαγε 22π από τον Νέμπο με 10/13δ. Ο ΠΑΟ δεν έπαιξε άμυνα εκτός από το τελευταιο τριλεπτο. Τώρα ξύπνησε την Μακάμπι που αν γυρίσει ο Μπάλτγουιν θα είναι αίμα και άμμος το επόμενο! Ο Βιλντόζα έδωσε πάλι βοήθειες με τα 3τρ και πρέπει να παίζει περισσότερο. Σε κακή φόρμα Γκριγκόνις,Γκραντ. Κουρασμενος λογικά ο Μήτογλου και άφαντος κυριολεκτικά όμως χθες ο Σλούκας(0π,3ας!)με τις παγίδες του Κάτας που έπαιξε και ζώνη! Σημαντικά τα 11 επιθ ριμπ του ΠΑΟ και σχετικά μόλις τα 11 της μετρ του είδους Μακάμπι. Που είχε μόλις 6/23τρ. Αλλά 65% στα δίποντα!


Μάχη πια στο επόμενο,σαφώς μπορεί ο ΠΑΟ αν και δεν είναι σε καλό μομέντουμ και έκανε ροντέο κακώς την σειρά με τις εντάσεις που δεν του βγαίνουν σε καλό. Η Μακάμπι συσπειρώνεται και θα έχει μάλλον και τον Μπάλτγουιν. Δεν την πάει καλά την σειρά και είναι τυχερός που βρίσκει την Μακάμπι σε ουδέτερη χώρα με ελάχιστο κόσμο.Και θα έχει και άγχος. Αν πάντως κάνει το 2-2,πέρασε. Ο καλός ΠΑΟ κερδίζει,αυτός που έχουμε δει ως τώρα,μάχη


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Τρομερό ματς σαν τελικός στο ΣΕΦ. Ματσάρα και έπεσαν κορμιά που λέμε στο πιο δυνατό ζευγάρι των πλέι οφ όπως είχαμε πει. Ο Ολυμπιακός άγγιξε τη νίκη με την άμυνα,αλλά η Μπάρτσα έδειξε την κλάση της με τα μεγάλα σουτ στο φινάλε και τις προσωπικότητες. Οταν ο Ολυμπιακός με μια τρομερή άμυνα (6π η Μπάρτσα για 8' στην 4η)πήγε στο 69-63,λες καθάρισε καθώς ήταν σαν ηφαιστειο. Αλλά πολλές λάθος επιλογές στο τέλος στην άμυνα στις περιστροφές και έφαγε 3τρ(!),,ενώ μπορούσε να δώσει και πριν φάουλ ο Ολυμπιακός. Λάθος και οι επιθέσεις με τον Γουόκαπ στο τέλος. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός (χωρις πάλι τελικά τον Παπανικολάου αλλά δεν έχασε από αυτό) ήταν μέσα στο παιχνίδι και το άγγιξε να το πάρει. Πάντως στο τέλος λίγο άδειασε ενεργειακά όπως και ο Πετρούσεφ. Κατέβασε με τρομερούς τους Γκος-Μακίσικ την Μπάρτσα στους 70π πάλι,προστάτεψε την μπάλα αυτή την φορά(9 λαθη σε 45'),αλλά δεν είχε πάλι σουτ και σουτάρισε με 27% στο σπίτι του!
Κλασικά λείπει ο ηγέτης στην επίθεση αλλα αυτή είναι η φιλοσοφία του. Τραγικός Κάνααν(0/5).και του κοστίζει. Πολλά τα 14 επιθετικά της Μπάρτσα. Και πολλά τα 11/25τρ εκτός και ειδικά τα 5/6τρ στην 3η περ. Μετά τα 3/11(α ημ)είχε η Μπάρτσα 8/14τρ. Απαγορευτικό νούμερο και ενώ έχεις παίξει καλή,πολύ καλή άμυνα, αλλά όχι στα σημεία! Και ουσιαστικά το τρομερό δίδυμο του πάγκου κάνει την διαφορά στους ψηλούς με Ράιτ-Πετρούσεφ να έχουν 34π αλλά και απειρία σε κάποια σημεία. Λόγω της τρομερής απόδοσης Ράιτ δεν πήρε λεπτό ο Μιλουτίνοφ! Αναξιοποίητα τα 9 κλ που είναι πολλά για κλειστό ματς!


Ο Ολυμπιακός που έχει τον πιο δύσκολο αντίπαλο,ζει και πεθαίνει στα θρίλερ αφού με την τρομερή άμυνα κατεβάζει την Μπάρτσα στους 70-75π αλλά δεν αρκεί οταν δεν τραβά η επίθεση. Παρόλα αυτά μπορούσε να κερδίσει. Πήγε να κερδίσει μόνο από την άμυνα. Λάθος διαχείριση και των των φάουλ που είχε να δώσει. Τρομερή ζημιά ο Σατοράνσκι με 3τρ με το ύψος του στα χαμηλά σχήματα Ολυμπιακού.
Τζάμπα ήττα που λέμε αλλά σε τέτοιο επίπεδο στις λεπτομέρειες κρίνονται όλα. Αν μπορεί ο Ολυμπιακός; Αν κάνει το 2-2 που νομίζω θα κάνει,μπορεί. Αλλά στα τελευταια ματς η έδρα δεν έχει σπάσει ποτέ και είναι και Μπάρτσα ο αντιπαλός του! Και το αυριανό ματς πάλι στο ΣΕΦ πάλι δύσκολο με την χωρίς άγχος πια Μπάρτσα. Κανονικά στο 5ο ματς η Μπάρτσα αν γίνει το 2-2,φαβορι. Αλλα ο Ολυμπιακός είναι από τις λίγες ομάδες που μπορεί να σπάσει τέτοια παράδοση με την άμυνα αν βάλει και μερικά μεγάλα σουτ

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.