Σωτήρης Γεωργίου

Τα 12 χρόνια, ο Ναν και η...καλή Μακάμπι!

Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024 - 21:39

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει το ΠΑΟ-Μακάμπι και την σειρά γενικότερα και όχι μόνο

Τα 12 χρόνια, ο Ναν και η...καλή Μακάμπι!
* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα


Ο ΠΑΟ επιστρέφει μετά από 12 χρόνια λοιπόν σε Φ4. Σημαντικό και καλό και για το ελληνικό μπάσκετ ασφαλώς. Λογική εξέλιξη βέβαια σε σχέση με τα περασμένα χρόνια που δεν είχε στόχους και φέτος έχοντας εκτοξεύσει το μπάτζετ και φέρνοντας μεγάλο προπονητή επιτέλους. Ο Αταμάν απορρόφησε στην αρχή της χρονιάς τους κραδασμούς γιατί είναι όνομα. Άσχετα αν δεν τα πήγε καλά στην σειρά με την Μακάμπι στα πλέι οφ και ας πέρασε στο Φ4. . Η κίνηση βεβαίως που άλλαξε τα παντα και το είχαμε πει από τότε,ήταν η έλλευση Ναν. Απλά πράγματα. Αν δεν είχε έρθει ο Ναν,για μένα ο ΠΑΟ δεν θα ήταν ούτε στην οκτάδα σήμερα.

Κατά τα άλλα στην σειρά με την Μακάμπι ο ΠΑΟ ήταν κακός και κατάφερε να περάσει επειδή ακριβώς βρήκε την Μακάμπι! Την πιο αδύνατη ομάδα των πλέι οφ ξεκάθαρα. Ακόμα και από την Μπασκόνια. Καθώς έχει το μισό μπάτζετ του ΠΑΟ και είναι ταλαιπωρημένη καθότι ξενιτεμένη και χωρίς έδρα σε ουδέτερο και χωρίς κόσμιο. Οι πράσινοι βρέθηκαν στο χειρότερο μουντ της χρονιάς στο πιο κρίσιμο σημείο και έκαναν τα εύκολα ...πολύ δύσκολα,αλλά σώθηκαν. Με όποιο άλλο αντίπαλο θα είχαν χαιρετήσει..! Το καλό για τον ΠΑΟ πάντως είναι ότι λογικά θα έχει πάλι φόρμα στο Φ4!

Ακόμα και χθες ο ΠΑΟ πάλι με 20000 κόσμο και με την αντιπαλό του χωρίς τον κορυφαίο της σκόρερ (Μπάλτγουιν),κατάφερε να χάνει στην αρχή και ουσιαστικά και στο ημίχρονο(41-41)!
Και για 5ο ματς στα 5! Και καθάρισε μόλις έπαιξε άμυνα στο β΄μέρος (31π η Μακάνπι και 1/11σ ο κομβικός Κόλσον)που έσκασε η Μακάμπι που ήταν αξιόμαχη και έκανε σπουδαία δουλειά ειδικά φέτος ο Κάτας και πρέπει να το πούμε. Κλειδί στην σειρά ο Παπαπέτρου που δείχνει αναγεννημένος ακόμα και επιθετικά. Σπουδαία δουλειά για τους πράσινους τώρα που λογικά είναι ντεφορμέ ο Μήτογλου. Βοήθησε πολύ αμυντικά ο Χουάντσο και έβαλε και τα 11 ποντάκια του!


Τραγικό το 3/14β του Λεσόρτ (!) και πρόβλημα για τον ΠΑΟ ότι δεν έχει ανάσες ο Γάλλος. Αν τραυματιστεί ο Λεσορτ τα πραματα θα είναι πολύ δύσκολα για τυς πράσινους καθώς παίζει μόνος του κυριολεκτικά στο 5. Μεγάλη δουλειά τα 19 επιθ ριμπ του ΠΑΟ! Δείγμα διάθεσης και πάθους.
Σημαντική η συμβολή Καλαιτζάκη με την άμυνα στον Μπράουν. Θέλει να βάλει στο παιχνίδι της ομάδας του τέτοιους ρόλους ο Αταμάν που άφησε πάλι εκτός κακώς τον Βιλντόζα. Ο ΠΑΟ θα χαρεί την επιστροφή του στην ελίτ και ότι βγει πια! Ο ΠΑΟ με 1-2 προσθήκες του χρονου καθιερώνεται στην ελίτ μετά την ανανέωση Ναν που είναι πολύ σημαντική. Σπουδαία είδηση. Θεωρώ ξεκάθαρα την Μονακό και όχι την Φενέρ σαν πιο βατό αντίπαλο στο Φ4.


Τέλος επιτελους ολοι σταματήστε να μιλατε για την διαιτησια σε καθε ματς που χάνει η ομάδα σας. . Καθώς οπως ειδατε και η Μακάμπι λεει για τις 35-10 βολές. Φυσικά δεν ασχολόυμαι με την διαιτησία και δεν έχασε εξ αυτής η Μακάμπι ,όπως δεν έχασε και από αυτήν ο ΠΑΟ εκτός που φώναζε. Με την ίδια λογική πρέπει να φωνάζει και η Μακάμπι. Απλα το παρεθεσα για όσους βγάζουν τις ομάδες τους αδικημένες όταν χάνουν! Ασχοληθείται,όλοι σε όλες τις ομάδες.μόνο με το μπάσκετ!

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.