Σωτήρης Γεωργίου

Πως έγραψε ιστορία ο μπασκετικός Ολυμπιακός

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2024 - 04:32

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει την σειρά Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός και το τελευτάιο ματς

Πως έγραψε ιστορία ο μπασκετικός Ολυμπιακός


Σας είχα πει ότι βλέπω να περνά ο Ολυμπιακός και μετά το 1-2. Και αυτό καθώς ήταν καλύτερος στην σειρά και είχε πολλές παραμέτρους μαζί του. Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που μόνο αυτός ίσως -μαζί και η Ρεάλ βέβαια αυτή την ώρα-μπορούσε. Να σπάσει και δεύτερη φορά μια έδρα του μεγέθους της Μπαρτσελόνα που είναι πολύ πιο ακριβή από αυτόν και δη και σε 5ο ματς που η ιστορία έλεγε 19/19 η έδρα! Αλλά ο Ολυμπιακός έχει κάνει νόμο το αρνούμαι να χάσω. Πάμε όμως. Περίμενα ότι θα έχει καλή διαιτησία,με την έννοια του όχι κόντρα,καθώς η διοργανώτρια μετά τα όσα έγιναν στο 1-2 δεν θα ήθελε να εκτεθεί. Έβλεπα Ολυμπιακό για πολλούς λόγους. Μακράν η πιο φορμαρισμένη ομάδα τώρα,πλήρης,με σούπερ φροντ λάιν,καλύτερο προπονητή και την κορυφαία άμυνα της Ευρώπης αλλά και τεράστια εμπερία. Και μια ακριβή Μπάρτσα που όμως δεν σε τρομάζει.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα


Και έλεγα αν πάει τσίμα τσίμα όποιος βάλει τα σουτ. Και περίμενα να πάει τσούκου τσούκου λόγω άμυνας. Και στα πέντε ματς ο Ολυμπιακός επέβαλλε το στιλ του.Σκληρή άμυνα και κατεβάζει την Μπάρτσα στους 70-75π. Στο τελευταίο ματς την πήγε 28π κάτω από τον μ.ο της στην έδρα της (87)! Τρομερό. Και την είχε στους 40π σε 30'! Τρομερό. Ένας μέτριος Ολυμπιακός, Αν έλεγες στον Μπαρτζώκα ότι η ομάδα του θα έχει 3/14σ και 6 λάθη στην 1η περίοδο και δύο εύστοχες κατοχές στις πρώτες 17(!) και λίγο μετά 1/12τρ και η Μπάρτσα 7-0 κλεψίματα και 10 επιθετικά ριμπ,όλα αυτά ημίχρονο,δεν θα ...κατέβαινε! Θα έλεγε ότι θα έχανε με 20π! Αμ δε! Οι αριθμοί σας έχω πει δεν λένε πάντα την αλήθεια και η τρομερή άμυνα του Ολυμπιακού (4/26τρ η Μπάρτσα )δεν καταγράφοταν!

Ο Ολυμπιακός έμεινε στο ματς και μόλις προσπερασε γέμισε και άλλο άγχος την Μπάρτσα. Ο Μπαρτζώκας κέρδισε κατά κράτος την μάχη των πάγκων με τον άπειρο Γκριμάου με την κίνηση ματ στο 32'. Στο "4" ο Παπανικολάου και χαμηλό σχήμα με Γουόκαπ-Μακίσικ-Γκος και πύργο τον Μιλουτίνοφ. Για να ανοίξει το γήπεδο και να βρει προυποθέσεις για τα μεγάλα σουτ. Και τις βρήκε με Παπ και Μακίσικ σε ματς των 60π να έχουν 5/10τρ! Χρυσάφι και το 47-45 έγινε αμέσως 49-57! Και αν δεν έχανε 11 βολές ο Ολυμπιακός δεν θα αγχωνόταν. Υπογραφή Μπαρτζώκα,ο Μιλουτίνοφ το κορυφαίο του παιχνίδι στον Ολυμπιακό. Σούπερ ο αρχηγός και το εκρηκτικό πάλι δίδυμο με Γκος-Μακίσικ. Εξαιρετικός και ο Πετρούσεφ. Συμπαθητικός Γουόκαπ. Και όλα αυτά με Κάνααν-Πίτερς,τους καλούς του σουτέρ δηλ να έχουν 0 ακριβώς και το Φαλ επίσης! Τρομερή χρονιά Ολυμπιακού αν σκεφτούμε τι έχει περάσει φέτος και μεγάλη δικαίωση Μπαρτζώκα!

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.