Σωτήρης Γεωργίου

Τα κλειδιά για νίκες των ελληνικών ομάδων στο Φ4!

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024 - 06:02

Ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει πριν τα μεγάλα ματς του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα.

Τα κλειδιά για νίκες των ελληνικών ομάδων στο Φ4!

Η μεγάλη ώρα είναι τώρα λοιπόν. Το Φάιναλ Φορ είναι εδώ και μακάρι να έχουμε και ελληνικό τελικό αν και δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος, για πρώτη φορά στην ιστορία. Όμως όλα ανοιχτά είναι καθώς έχουμε την παρουσία των πραγματικά 4 καλύτερων ομάδων φέτος. Και σε ένα Φ4 όλοι έχουν πράγματι από 25% πάνω κάτω καθώς είναι και θέμα μέρας. Το καλό είναι ότι η παράδοση λέει ότι ο πρώτος στην κανονική περίοδο δεν το σηκώνει ποτέ! Αλλά από την άλλη και οι παραδόσεις για να σπάνε είναι και έτσι δεν έσπασαν αυτήν του 5ου ματς και ο Ολυμπιακός και η Φενέρ στα πλέι οφ φέτος; Κάτι ακόμα. Επιτυχία και για τους δύο ότι είναι εδώ. Ο ΠΑΟ μετά από 12 χρόνια λογικά με την μεγάλη επένδυση που έκανε και ο Ολυμπιακός για 3η συνεχόμενη χρονιά και μετά από περιπετειώδη σεζόν με αστοχίες και τραυματισμούς. Και δείτε πόσα μεγάλα ονόματα και πανάκριβα είναι εκτός Φ4 και ακόμα και πλέι οφ!

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Ο ΠΑΟ με την Φενέρ. Δύσκολο ματς καθώς η Φενέρ των Καλάθη, Ντόρσεϊ και Παπαγιάννη που άλλαξε προπονητή μεσούσης με τον Σάρας στην θέση Ιτούδη, παίζει πολύ καλά και έχει φόρμα. Παίζουν και οι 12 και σουτάρουν όλοι από μακριά και σκοράρει 12τρ το ματς Ο ΠΑΟ πρέπει να παίξει άμυνα που είναι το κλειδί και δεν είναι εύκολο με τα ψηλά σχήματα της Φενέρ ειδικά στο 2-3 που η ελληνική ομάδα πολύ ώρα έχει στο 3 τον χαμηλό σχετικά Γκριγκόνις. Επίσης ο ΠΑΟ δεν ήταν σε καλή φόρμα ενεργειακά. Θα είναι; Αν δεν είναι και με το μικρό του βάθος σε σχέση με την Φενέρ και μόνο με τον Λεσόρτ στο 5, υπάρχει θέμα. Ομως έχει τρομερή ποιότητα σε 5-6 παίκτες και τον Ναν τον κορυφαίο σκόρερ της Ευρώπης που δεν έχει αντίβαρο η τουρκική ομάδα. Επίσης δεν μου αρέσει ότι ο Σάρας έχει μεταλλαχθεί προς το καλύτερο και όχι απλά δεν φωνάζει στους παίκτες του αλλά τους δίνει και ελευθερίες.

Πάμε στο Ρεάλ-Ολυμπιακός που έχουμε το ριμέικ του περσινού τελικού. Η Ρεάλ είναι η πρωταθλήτρια, η πληρέστερη και ακριβότερη ομάδα, έχει την καλύτερη επίθεση(90π),ήταν με περίπατο 1η. Αλλά έχει θεματάκια καθώς δεν τα έχει βρει με τους περισσότερους παίκτες της για τις ανανεώσεις και ίσως την επηρεάσει αυτό; Θα δείξει. Μπορεί και όχι γιατί οι παίκτες τα ξεχνάνε πολλές φορές αυτά όταν κρίνονται τίτλοι. Ο Ολυμπιακός είναι η πιο φορμαρισμένη και σκληρή ομάδα, με την καλύτερη άμυνα αλλά και πρόβλημα στο σκορ. Αλλά και πολλά κορμιά πια για τον Ταβάρες που δεν θα έχει πια πρόβλημα. Και το άγχος θα το έχει η Ρεάλ και όχι ο Ολυμπιακός. Η Ρεάλ έχει ύψη και μπορεί να κρύψει το γήπεδο στο 2-4 με Μούσα-Χεζόνια (θέλει σαφώς πολύ προσοχή στο τρίποντο και των δύο) και Γιαμπουσέλε και πάλι καλά που λείπει και ο Ντεκ. Ο Μούσα θυμίζω είχε βάλει 5τρ στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός μπορεί να την κατεβάσει στους 75π αλλά πρέπει να βάλει και δεν είμαι σίγουρος. Θέλει επιθετική άμυνα για κλεψίματα, να βάλει τις βολές που είχε μόλις 65% στην σειρά με την Μπάρτσα και να έχει πάνω από 35% και 8+ στο τρίποντο. Κλειδιά Κάνααν-Πίτερς και να είναι ο Γουόκαπ ο γνωστός Γουόκαπ που ήταν μέτριος με την Μπάρτσα άδειος ενεργειακά.

Ακούστε ΕΔΩ το podcast για το FINAL FOUR!

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.