Αποστόλης Λαϊάκης

Με βάση το κίνητρο!

Σάββατο, 21 Μαΐου 2022 - 08:10

Τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα φτάνουν στο τέλος τους και σε αρκετές περιπτώσεις το κίνητρο παίζει το σημαντικότερο ρόλο για την επιλογή σημείων.

Με βάση το κίνητρο!

Στο Σαμπιονά της Γαλλίας, για την τελευταία αγωνιστική, η Ναντ φιλοξενεί την Σεντ Ετιέν. Οι γηπεδούχοι είναι βαθμολογικά αδιάφοροι αλλά παράλληλα και ικανοποιημένοι για την σεζόν που «κλείνει», καθώς κατέκτησαν το κύπελλο και έχουν κερδίσει ένα εισιτήριο για τα ευρωπαϊκά κύπελλα της επόμενης περιόδου.

Η Σεντ Ετιέν παλεύει για να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό, και να πάει σε μπαράζ σωτηρίας μέσω της 18ης θέσης. «Τελικός» λοιπόν για τους «στεφανουά» το ματς με την Ναντ και σε μια ευνοϊκή συγκυρία καθώς η Μετς (που ισοβαθμεί η Σεντ Ετιέν) έχει τελευταία αγωνιστική να αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια Παρί Σ.Ζ. εκτός έδρας. Σε άκρως προκλητικές τιμές το διπλό λόγω κινήτρου.

Στο καμπιονάτο της Ιταλίας, η Φιορεντίνα υποδέχεται την Γιουβέντους σε ένα ντέρμπι με αντιπαλότητα (που αυξήθηκε με την μεταγραφή του Βλάχοβιτς τον Ιανουάριο). Η Φιορεντίνα χρειάζεται νίκη για να αισθανθεί σιγουριά για ευρωπαϊκό εισιτήριο και έχει αποδείξει ότι εντός μεταμορφώνεται προς το καλύτερο (το έκανε με την Ρόμα, πρόσφατα με 2-0). Βέβαια ήρθε απότομη προσγείωση με το 4-1 που ηττήθηκε από την Σαμπντόρια αλλά αντιμετωπίζει μια Γιουβέντους χωρίς στόχους.

Στην «μεγάλη κυρία» τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τις μεταγραφές που πρέπει να γίνουν, την αποχώρηση Κιελίνι και Ντιμπάλα και ότι άλλο εκτός του αγωνιστικού. Ρίσκο λοιπόν στον άσο.

Ναντ-Σεντ Ετιέν 2 (2.42)

Φιορεντίνα-Γιουβέντους 1 (1.92)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων μέσα από την ματιά του Αποστόλη Λαϊάκη. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr