Νίκος Ζελιαναίος

Νόρτζελαντ, Καραγκουμρούκ και Ράγιο Βαγιεκάνο!

Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2022 - 14:11

Αρκετές οι επιλογές στο πρόγραμμα της Δευτέρας και θα ψάξω την τύχη μου με μια τριάδα και συγκεκριμένα με την Νόρτζελαντ στην Α Δανίας, την Φατίχ Καραγκουμρούκ στην Α Τουρκίας και την Ράγιο Βαγιεκάνο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν!

 

Νόρτζελαντ, Καραγκουμρούκ και Ράγιο Βαγιεκάνο!

Η Νόρτζελαντ αντιμετωπίζει την Ράντερς στο καταληκτικό ματς της 11ης αγωνιστικής στην Α Δανίας και μπορεί να πάρει τους βαθμούς της νίκης με βάση τα παρακάτω δεδομένα. Η ομάδα του Φλέμινγκ Πέντερσεν είναι δυνατή στο Φάρουμ με 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα και παράλληλα διατηρεί πολύ καλή παράδοση κόντρα στην Ράντερς με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία στα τελευταία πέντε εντός έδρας ματς από την σεζόν 2018-19 και μετά. Από την άλλη πλευρά η Ράντερς διαγράφει πορεία πέραν κάθε προσδοκίας. Η ομάδα του Τόμας Τόμασμπεργκ με έξι νίκες και τέσσερις ισοπαλίες φιγουράρει μόνη πρώτη στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Στο τελευταίο της ματς πριν την διακοπή νίκησε 3-2 την Σίλκεμποργκ. Παρόλα αυτά απέναντι στην Νόρτζελαντ απειλείται με την πρώτη της ήττα σε μια έδρα όπου παραδοσιακά συναντά μεγάλες δυσκολίες. Ο άσσος προσφέρεται σε τιμή 2,15 στο εξωτερικό (μέσος όρος) και αξίζει το ρίσκο.

Η Ράγιο Βαγιεκάνο αντιμετωπίζει την Έλτσε στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής στην Α Ισπανίας και είναι το λογικό φαβορί για τη νίκη με βάση τα παρακάτω δεδομένα. Η ομάδα της Μαδρίτης έχει δύο νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες ενώ η Έλτσε παραπαίει και δεν έχει καταφέρει ακόμη να γευτεί την χαρά της επιτυχίας με μία ισοπαλία και πέντε ήττες (2-16 γκολ). Η Βαγιεκάνο διαθέτει καλύτερους παίκτες, έχει το πλεονέκτημα της έδρας και διατηρεί και πολύ καλή παράδοση. Πέρσι στις 17 Οκτωβρίου 2021 Ράγιο Βαγιεκάνο – Έλτσε 2-1 στο πρωτάθλημα και στις 16 Ιανουαρίου 2021 Ράγιο Βαγιεκάνο – Έλτσε 2-0 στο Κύπελλο Ισπανίας. Έδρα, φόρμα και παράδοση με οδηγούν στον άσσο!

Στην Τουρκία η αυλαία της 8ης αγωνιστικής πέφτει στην Πόλη με το τοπικό παιχνίδι Καραγκουμρούκ – Ιστανμπουλσπόρ. Η Καραγκουμρούκ ξεκίνησε άσχημα τη σεζόν, με δύο βαριές ήττες από Αλάνιασπορ (2-4) και Μπεσίκτας (4-1) αλλά έκτοτε παραμένει αήττητη με μία νίκη και τρεις σερί ισοπαλίες, η τελευταία κόντρα στην πανίσχυρη Μπασακσεχίρ. Η δουλειά του Αντρέα Πίρλο αρχίζει να αποδίδει καρπούς και στο τοπικό ντέρμπι της Πόλης με τη νεοφώτιστη Ιστανμπουλσπόρ επιδιώκει την 2η φετινή της νίκη. Μπορίνι και Ντιάν έχουν από 3 γκολ έκαστος. Από την άλλη πλευρά η νεοφώτιστη Ιστανμπουλσπόρ ξεκίνησε άσχημα την παρουσία της στα μεγάλα σαλόνια της Τουρκίας με 3 σερί ήττες αλλά στη συνέχεια βελτιώθηκε και σημείωσε μία νίκη και δύο ισοπαλίες. Στο τελευταίο της ματς πριν την διακοπή πήρε ισοπαλία 2-2 κόντρα στην πανίσχυρη Μπεσίκτας. Αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα στην υπόθεση γκολ (μόλις 4). Ο Κορκμάζ δεν υπολογίζει τους τραυματίες Ρότσα (αρχηγός-μέσος), Εθέμι (επιθετικός) και Οτζούρκ (μέσος). Θα ρισκάρω στον άσσο.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Νόρτζελαντ – Ράντερς 1

Καραγκουμρούκ – Ιστανμπουλσπόρ 1

Βαγιεκάνο – Έλτσε 1

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων μέσα από την ματιά του Νίκου Ζελιαναίου. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr