Νίκος Ζελιαναίος

Σημεία από όλο τον πλανήτη!

Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 13:14

Πολλές οι επιλογές στο σημερινό πρόγραμμα και έχω ξεχωρίσει μια τριάδα από όλα τα σημεία του πλανήτη και συγκεκριμένα από την Φινλανδία, την Πρέμιερ Λιγκ και την Βραζιλία…

Σημεία από όλο τον πλανήτη!

Αρχή με Φινλανδία και την αναμέτρηση Ίλβες – Κουόπιο όπου θα ρισκάρω στο διπλό. Η Κουόπιο διαγράφει πορεία πρωταθλητισμού ενώ η Ίλβες δίνει μάχη για την παραμονή της. Η ομάδα τουΤζάνι Χονκαβάαρα με νίκη στο σημερινό παιχνίδι θα βρεθεί μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας και δεν πρόκειται να χάσει την ευκαιρία. Εξάλλου η Ίλβες δεν έχει σταυρώσει νίκη στα δέκα τελευταία της ματς (έξι ισοπαλίες και τέσσερις ήττες) και μάλιστα έχει τρεις σερί ήττες από Ελσίνκι, Βάασα και Χάκα. Η Κουόπιο μετρά πέντε νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες στα οκτώ πιο πρόσφατα ματς. Η Κουόπιο έχει σημειώσει τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία στα τελευταία πέντε παιχνίδια της με την Ίλβες, εντός και εκτός έδρας από τις 25/07/21 και μετά.

Κάθε μέρα ενισχυμένες αποδόσεις στην Betsson

Συνέχεια με το μεγάλο ντέρμπι της Πρέμιερ Λιγκ Τσέλσι – Λίβερπουλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Η Τσέλσι απογοήτευσε πέρσι και τερμάτισε στην 12η θέση ενώ η Λίβερπουλ πήρε την 5η θέση. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ενισχύθηκε με την απόκτηση του 22χρονου επιθετικού μέσου Ντόμινικ Σζομποσλάι, ο οποίος θεωρείται από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο στην ηλικία του, πήρε τον εξαιρειτκό μέσο Μακ Άλιστερ από την Μπράϊτον και ακόμη τον 21χρονο μέσο Φάμπιο Καρβάλιο από την Λειψία, τον 22χρονο Ολλανδό αμυντικό Σεν φαν ντεν Μπεργκ από την Μάιντζ ενώ κράτησε όλα τα μεγάλα αστέρια της, δηλαδή του Σαλάχ, Νούνιεζ, Ντιόγκο Ζότα, Γκάπκο, Λουίς Ντίαζ, Τιάγκο, Τζόουνς, Άρνολντ, Φαν Ντάικ κλπ. Η Τσέλσι έχει νέο τεχνικό στον πάγκο της τον Μαουρίσιο Ποτσετίνιο και απέκτησε πολύ καλούς παίκτες (Ενκουκού, Ντισασί, Τζάκσον, Ογκοτσούκβου αλλά από την άλλη έχασε τους Χάβερτζ, Μουντ, Κόβασιτς, Πούλισικ, Λόφτους Τσικ. Η Τσέλι θα χρειαστεί χρόνο να δέσει ως ομάδα σε αντίθεση με την Λίβερπουλ, η οποία έχει καλύτερη ομοιογένεια. Στα τελευταία τους φιλικά ματς Τσέλσι – Ντόρτμουντ 1-1 και Λίβερπουλ – Μπάγερν 3-4. Θα ρισκάρω στο διπλό.

Εδώ βρίσκεις μία αποκλειστική προσφορά* χωρίς κατάθεση

Τέλος με την αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής στην Α Βραζιλίας Κορίνθιανς – Κοριτίμπα όπου θα επιλέξω τον άσσο της ομάδας του Βαντερλέι Λουξεμπούργκο. Η Κορίνθιανς έχει καλό ηθικό μετά την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Κόπα Σουνταμερικάνα σε βάρος της Νιούελς Ολντ Μπόις αλλά στο πρωτάθλημα έχει μείνει πίσω από τις προνομιούχες θέσεις και πρέπει να καλύψει το χαμένο έδαφος. Η Κορίνθιανς παραμένει αήττητη στα τελευταία δέκα παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις με επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες. Στην αντίπερα όχθη η Κοριτίμπα απογοητεύει και βρίσκεται στην ουρά της βαθμολογίας ενώ προέρχεται από δύο σερί ήττες στα ματς με Μποταφόγκο (4-1) και Μπραγκαντίνο (0-1). Σημειώστε ότι η Κορίνθιανς μετρά πέντε σερί εντός έδρας νίκες επί της Κοριτίμπα από το 2015 και μετά.

ΠΡΟΤΑΣΗ

ΙΛΒΕΣ – ΚΟΥΟΠΙΟ 2 (1,97)

ΤΣΕΛΣΙ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 2 (2,40)

ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ – ΚΟΡΙΤΙΜΠΑ 1 (1,81)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων μέσα από την ματιά του Νίκου Ζελιαναίου. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr