Στράτος Διακουμόπουλος

Γκολ στην Αφρική

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2022 - 12:51

Τα τελευταία ματς σε αυτό το χρονικό «παράθυρο» για το Κόπα Άφρικα προσφέρονται για γκολ και θέαμα.

Γκολ στην Αφρική

Σε αγώνα για τον πρώτο προκριματικό όμιλο του Κόπα Άφρικα, το Σάο Τομέ αντιμετωπίζει στο Μαρόκο την Νιγηρία. Το Σάο Τομέ και Πρενσίπε είναι νησιωτική ομάδα που διαθέτει χαμηλής ποιότητας ρόστερ, όπως αποτυπώθηκε και στη συντριβή με 5-1 από την Γουινέα Μπισάου.

Η Νιγηρία με τον Πορτογάλο κόουτς Ζοζέ Πεσέιρο να αναλαμβάνει τα ηνία μπαίνει στη μάχη με ένα από τα καλύτερα ρόστερ. Όλοι σχεδόν οι παίκτες αγωνίζονται εκτός των συνόρων οι περισσότεροι στην Ευρώπη. Στην πρεμιέρα κέρδισε πιο εύκολα από ότι δείχνει το 2-1 την Σιέρα Λεόνε. Θα… ξεφύγει το σκορ!

Σε αγώνα για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα η Σιέρα Λεόνε υποδέχεται την Γουινέα Μπισάου. Η Σιέρα Λεόνε ανεβαίνει βήμα-βήμα στην ιεραρχία του Αφρικάνικου ποδοσφαίρου. Ο γεννημένος στην Αγγλία, αλλά υπήκοος Σιέρα Λεόνε, Τζον Κάισλερ παραμένει για τρίτη σεζόν στον πάγκο των «αστεριών». Διαχειρίζεται ποιοτικό ρόστερ με 18 παίκτες να αγωνίζονται εκτός των συνόρων. Στην πρεμιέρα ηττήθηκε από την Νιγηρία 2-1 δείχνοντας καλά στοιχεία.

Η Γουινέα Μπισάου μπήκε με αισιοδοξία στη φετινή διοργάνωση. Κάνει διαρκώς βήματα βελτίωσης, ο κόουτς Μπατσιρού Καντέ παραμένει για πέμπτο χρόνο στον πάγκο. Διαθέτει πληθώρα επιλογών, καθώς όλοι οι παίκτες του ρόστερ αγωνίζονται εκτός συνόρων, οι περισσότεροι εξ’ αυτών στην Ευρώπη. Στην πρεμιέρα διέλυσε 5-1 το Σάο Τομέ και Πρενσίπε. Μπορούν να σκοράρουν αμφότερες!

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ

Σάο Τομέ και Πρενσίπε-Νιγηρία Over 3,5 γκολ 1.85
Σιέρα Λεόνε-Γουινέα Μπισάου Γκολ-γκολ 1.95

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων μέσα από την ματιά του Στράτου Διακουμόπουλου. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr