Στράτος Διακουμόπουλος

Γκολ και Καλλιθέα

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 - 14:33

Τα γκολ στην Αίγυπτο και η διπλή ευκαιρία της Καλλιθέας αποτελούν τα σημεία που θα μας στείλουν ξανά στο ταμείο

Γκολ και Καλλιθέα

Για το πρωτάθλημα της Αιγύπτου η Ελ Μαχαλά υποδέχεται την Ταλαέα Ελ Γκάις. Η Ελ Μαχαλά είναι μια παράκτια μεγαλούπολη στο Δέλτα του Νείλου και στον πάγκο της βρίσκεται φέτος ο γνώριμος μας Νίκκι Παπαβασιλείου. Έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά στη σεζόν, μετρώντας τέσσερις νίκες σε πέντε ματς, ενώ η μοναδική ήττα της καταγράφηκε με 2-0 από την πανίσχυρη πρωτοπόρο Αλ Αχλί. Οι «γαλάζιοι» δημιουργούν ευκαιρίες, έχουν άνεση στο σκοράρισμα, αλλά παρουσιάζονται περισσότερο ευάλωτοι στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού. H Ελ Γκάις είναι μια ομάδα μεσαίου βεληνεκούς, την περασμένη σεζόν κατετάγη στην πέμπτη θέση, αλλά φέτος ξεκίνησε υποτονικά στη σεζόν. Δύο νίκες σε πέντε παιχνίδια ο απολογισμός των «κοκκινόμαυρων» που πληρώνουν τις αδυναμίες τους στην άμυνα. Διαθέτουν επίσης ποιότητα στην επιθετική γραμμή. Τα τέσσερα από τα πέντε πρώτα ματς στη σεζόν εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και over. Και το σημερινό ματς αναμένεται αν εξελιχθεί σε φεστιβάλ τερμάτων!

Για την φάση των 16 του κυπέλλου, η Λαμία υποδέχεται την Καλλιθέα. Η Λαμία ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος με απογοητευτικό τρόπο. Επτά ματς δίχως νίκη, μόνο τρεις κερδισμένοι πόντοι σε αυτό το διάστημα και υποχώρηση προς τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης. Για να βάλει μια τάξη ανέλαβε ο έμπειρος κόουτς Σάββας Παντελίδης που δούλεψε στη διακοπή του πρωταθλήματος. Τα πρώτα δείγματα γραφής είναι αρνητικά σε φιλικά ματς, όπου οι κυανόλευκοι μέτρησαν μία ισοπαλία με τον Λεβαδειακό (0-0) και μία ήττα με 3-1 από τον Βόλο. Η Καλλιθέα έκανε φέτος επένδυση για να διεκδικήσει την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα και παράλληλα να φθάσει όσο πιο μακριά γίνεται στο κύπελλο. Το ξεκίνημα της σεζόν ήταν υποτονικό και στα πλαίσια αυτά έγινε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, με τον Λεωνίδα Βώκολο να αποχωρεί και τον Γιώργο Σίμο να αναλαμβάνει τα ηνία και έκανε επανεκκίνηση με δύο μαζεμένες νίκες. Όλοι οι βασικοί παίκτες της Καλλιθέας είναι διαθέσιμοι. Ο κόουτς Σίμος αναμένεται να χρησιμοποιήσει το καλύτερο δυνατό σχήμα. Πιο έτοιμη η Καλλιθέα σε συνεχή δράση, ενώ η Λαμία συμπλήρωσε ένα μήνα δίχως επίσημα παιχνίδια. Αξίζει η διπλή ευκαιρία των φιλοξενούμενων!

ΠΡΟΤΑΣΗ

Ελ Μαχαλά-Ταλαέα Ελ Γκάις Γκολ-γκολ 2,00

Λαμία-Καλλιθέα Χ2 1,95

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων μέσα από την ματιά του Στράτου Διακουμόπουλου. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr