Στράτος Διακουμόπουλος

Με Αλ Αχλί και Ραμπάτ!

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2023 - 14:34

Οι νίκες της Αλ Αχλί στην Αίγυπτο και της Ραμπάτ στο Μαρόκο αποτελούν τα σημεία που θα μας οδηγήσουν ξανά στο ταμείο

Με Αλ Αχλί και Ραμπάτ!

Για το πρωτάθλημα της Αιγύπτου, η ΕΝΠΙ υποδέχεται την Αλ Αχλί. Η ΕΝΠΙ είναι μια μικρομεσαία ομάδα από το Κάιρο που θέλει απλά την παραμονή στην κατηγορία. Προερχόταν από πέντε ματς δίχως νίκη, αλλά στην αναμέτρηση με την Αλ Ιτιχάντ πήρε την εκτός έδρας νίκη με 2-1 που την έβγαλε από την επικίνδυνη ζώνη. Προβληματική η αμυντική λειτουργία, τα τρία από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και over. Η Αλ Αχλί είναι μια από τις δύο υπερδυνάμεις της Αιγύπτου μαζί με την Ζάμαλεκ, της οποίας προηγείται τρεις πόντους στην κατάταξη. Ανέβασε ρυθμούς εσχάτως έπειτα από το υποτονικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και προ ημερών κόντρα στην Πίραμιντς έκανε την καλύτερη εμφάνιση της σεζόν επικρατώντας 3-0 της ποιοτικής Πίραμιντς. Δεν αναμένουμε να πατήσει φρένο σε αυτήν την χρονική συγκυρία. Λογικά θα πάρει… παραμάζωμα και την έτερη συμπολίτισσα, Ένπι. Διπλό από ημίχρονο!

Για το πρωτάθλημα του Μαρόκο, η Σουαλέμ υποδέχεται την ΦΑΡ Ραμπάτ. Η Σουαλέμ που εδρεύει στην ομώνυμη πόλη κοντά στην Καζαμπλάνκα ανέβηκε μόλις πέρσι στην πρώτη κατηγορία και φέτος θέλει απλά να παραμείνει εκεί, μακριά από μπελάδες. Ξεκίνησε με θετικό πρόσημο, αλλά σταδιακά επανέρχεται στα κυβικά της. Τέσσερα ματς δίχως νίκη ο πρόσφατος απολογισμός, δεν πρόκειται να κινδυνεύει, ούτε και να διεκδικήσει κάτι ιδιαίτερο. Από την άλλη πλευρά η ΦΑΡ Ραμπάτ είναι η πρώην ομάδα του στρατού της χώρας και μεγαλύτερη δύναμη στο Μαρόκο στον 21ο αιώνα. Την τελευταία δεκαετία ωστόσο κυριαρχούν οι ομάδες της Καζαμπλάνκα και έτσι το τελευταίο της πρωτάθλημα χρονολογείται το 2013. Με την συμπλήρωση των δέκα χρόνων ανομβρίας η ομάδα της πρωτεύουσας δείχνει έτοιμη για να επιστρέψει στον θρόνο. Με ακριβό ρόστερ, τον Γάλλο Φερνάντο Ντα Κρουζ στον πάγκο και τους Ιβοριανούς Ντιακιτέ και Γκναντού στην επίθεση να κάνουν την διαφορά. Τρεις συνεχόμενες νίκες, με πιο πρόσφατο τον θρίαμβο με 3-0 επί της δεύτερης Βιδάδ Καζαμπλάνκα. Σε διαφορετική τροχιά οι δύο ομάδες. Η ΦΑΡ Ραμπάτ μπορεί να επιβεβαιώσει το διπλό!

ΠΡΟΤΑΣΗ

Ενπι-Αλ Αχλί 2/2 (2,10)

Σουαλέμ-ΦΑΡ Ραμπάτ 2 (1.90)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων μέσα από την ματιά του Στράτου Διακουμόπουλου. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr