Στράτος Διακουμόπουλος

Με Ζάμαλεκ και Βόλο

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 - 02:43

Η νίκη της Ζάμαλεκ και η διπλή ευκαιρία του Βόλου αποτελούν τα σημεία που θα μας στείλουν ξανά στο ταμείο

Με Ζάμαλεκ και Βόλο

Για το πρωτάθλημα της Αιγύπτου, η Αλ Ιτιχάντ υποδέχεται την Ζάμαλεκ. Η Αλ Ιτιχάντ είναι μια μεσαίας δυναμικής ομάδα από την Αλεξάνδρεια, που ξεκίνησε δυναμικά, αλλά στην πορεία υποχωρεί προς τα κυβικά της. Προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ήττες, με πιο πρόσφατη το 2-1 από την ποιοτικά υποδεέστερη Αλ Μάσρι. Η άμυνα αποτελεί το αδύναμο σημείο των «πράσινων» στη φετινή περίοδο. Η Ζάμαλεκ είναι μια από τις δύο υπερδυνάμεις της χώρας, μαζί με την Αλ Αχλί. Βρίσκεται σε δύσκολη χρονική συγκυρία, από τη στιγμή που μετρά μόνο μία νίκη σε τέσσερα ματς και απέχει πέντε βαθμούς από την κορυφή. Θεωρεί πως αδικείται από την διαιτησία, απείλησε με αποχώρηση από το πρωτάθλημα να την σφυρίξουν ξανά όπως στο τελευταίο ματς με την Ελ Ντάκλιε (1-1). Αναμένουμε αντίδραση της μεγάλης ομάδας από το Κάιρο, καθώς και ευνοϊκή αντιμετώπιση τώρα από τον διαιτητή. Πάμε δυνατά με το διπλό, ακόμα και από ημίχρονο!

Σε επαναληπτικό για τους «16» του κυπέλλου, ο Βόλος υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Ο Βόλος δεν πατάει γερά στα πόδια του το τελευταίο διάστημα. Ούτε το 2023 άλλαξε κάτι προς το καλύτερο, όπως φάνηκε και στο τελευταίο ματς όπου έγινε «φύλλο και φτερό» από τον ποιοτικό Ολυμπιακό. Μόλις δύο πόντοι στα πέντε πιο πρόσφατα ματς πρωταθλήματος ο απολογισμός, ενώ φυσικά δεν ελπίζει στο κύπελλο μετά και το αποτέλεσμα του πρώτου ματς (3-0). Το μείζον θέμα για την ομάδα του Κώστα Μπράτσου είναι η αδυναμία στο σκοράρισμα. Και στα πέντε τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλά και στο κύπελλο στην Λεωφόρο δεν έβαλαν οι Θεσσαλοί έστω ένα γκολ! Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ήταν ανταγωνιστικός, έχασε στα σημεία και πλέον καλείται να υπερασπιστεί την πρωτοπορία του, ενώ οι έτεροι μνηστήρες του θρόνου πιέζουν όλο και περισσότερο. Ζητούμενο η αντίδραση με θετικό αποτέλεσμα και για λόγους ψυχολογίας στο Πανθεσσαλικό. Δεδομένη η επιλογή ροτέισον. Έβγαλε κόπωση η ομάδα στο ντέρμπι, χρειάζονται ανάσες κάποιοι εκ των βασικών που παίζουν σερί ματς σε μικρό χρονικό διάστημα, ενώ ακολουθεί απαιτητική αποστολή στα Γιάννινα. Σε Under εξελίχθηκαν τα επτά πιο πρόσφατα ματς πρωταθλήματος. Θα το παλέψει ο Βόλος για να μην χάσει ξανά, κόντρα στον Παναθηναϊκό των πολλών αλλαγών. Αξίζει η διπλή ευκαιρία!

ΠΡΟΤΑΣΗ

Αλ Ιτιχάντ-Ζάμαλεκ 2 (1,90) ή 2/2 (2,90)

Βόλος-Παναθηναϊκός 1Χ (2,35)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων μέσα από την ματιά του Στράτου Διακουμόπουλου. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr