Στράτος Διακουμόπουλος

Με Ιωνικό και γκολ!

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 - 13:21

Η νίκη του Ιωνικού στη Σούπερ Λίγκα και τα γκολ στην Γένοβα αποτελούν τα σημεία που θα μας στείλουν ξανά στο ταμείο

Με Ιωνικό και γκολ!

Για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, ο Ιωνικός υποδέχεται τον Βόλο. Ο Ιωνικός έδωσε την μάχη στο Περιστέρι αλλά δεν μπόρεσε να αντέξει αγωνιζόμενος με παίκτη λιγότερο από το 2’ κόντρα στον Ατρόμητο! Το πρόβλημα για την ομάδα της Νίκαιας γενικότερα είναι πως δεν σκοράρει και αυτός είναι ο λόγος που μετρά μόνο έναν πόντο στα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια, όπου πέτυχε συνολικά ένα γκολ. Ο κόουτς Δημήτρης Σπανός ζητά λιγότερο άγχος από τους παίκτες. Δεν υπολογίζεται ο κεντρικός μέσος Τσίμπσα που εκτίει ποινή. Στον κατήφορο δίχως φρένα εξακολουθεί να κατρακυλά ο Βόλος. Νέα εντός έδρας συντριβή από την πρωταθλητή Ολυμπιακό, συμπλήρωσε πέντε μας δίχως νίκη και χωρίς να βάλει έστω ένα γκολ. Μεσοβδόμαδα ηττήθηκε και από τον Παναθηναϊκό στο κύπελλο με 2-0 στο Πανθεσσαλικό και αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Οριακά παραμένει στην ζώνη των πλέι οφ αλλά ο ανταγωνισμός πλησιάζει. Δεν αντικαταστάθηκαν επάξια οι βασικοί παίκτες που αποχώρησαν. Ο κόουτς Κώστας Μπράτσος συνιστά ηρεμία, οι στόχοι ήταν ούτως ή άλλως χαμηλοί φέτος. Ο Ιωνικός καίγεται για νίκη και μπορεί να την πάρει κόντρα στον ντεφορμέ και κουρασμένο Βόλο.

Για το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της Ιταλίας, η Τζένοα υποδέχεται την Βενέτσια. Η Τζένοα διαθέτει μακράν το καλύτερο ρόστερ της Β' Ιταλίας, ωστόσο το ξεκίνημα στη σεζόν ήταν προβληματικό. Η διοίκηση έκανε υπομονή με τον Γερμανό τεχνικό Άλεξ Μπλέσιν, τον οποίο απέλυσε στις 6 Δεκεμβρίου. Όλα είναι καλύτερα με τον Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο στον πάγκο, οι «γκριφόνι» έκλεισαν το 2022 με 3-1-0 και η λογική υπαγορεύει ότι η διεκδίκηση της ανόδου τους βρίσκει σε καλή θέση. Την περασμένη Πέμπτη έπαιζε εκτός με τη Ρόμα για τους «16» του Κυπέλλου, όπου ηττήθηκαν 1-0. Η Βενέτσια άρχισε τη σεζόν με μοναδικό γνώμονα την άμεση επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία, ωστόσο η πραγματικότητα αποδεικνύεται πολύ διαφορετική. Η διοίκηση προσπάθησε να σταματήσει τον κατήφορο προβαίνοντας σε αλλαγή προπονητή τον Νοέμβριο και η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση βελτιώθηκε, όπως μαρτυρά το 3-2-1 στα τελευταία έξι. Πρώτο μέλημα είναι να ξεκολλήσει από την τελευταία πεντάδα, έχει το ρόστερ για να το πράξει. Καλή στη φιλική ήττα (2-1) από τη Λεβερκούζεν. Δύο ποιοτικές και βελτιωμένες ομάδες αναμετρώνται στην Γένοβα. Τα γκολ διπλασιάζουν το ποντάρισμά μας.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Ιωνικός-Βόλος 1(2,75)

Τζένοα-Βενέτσια Γκολ-γκολ (2,00)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων μέσα από την ματιά του Στράτου Διακουμόπουλου. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr