Στράτος Διακουμόπουλος

Με Ράζα και γκολ!

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 - 03:36

Η νίκη της Ράζα Καζαμπμλάνκα στο Μαρόκο και τα γκολ στην Πάφο αποτελούν τα σημεία που θα μας στείλουν ξανά στο ταμείο

Με Ράζα και γκολ!

Για το πρωτάθλημα του Μαρόκο, η Ράζα Καζαμπλάνκα υποδέχεται την Μουλουντιά. Η Ράζα είναι η μία από τις δύο μεγάλες δυνάμεις της Καζαμπλάνκα και της χώρας, μαζί με την Βιδάδ. Στην τρέχουσα σεζόν έχουν μπει ανάμεσά τους και οι δύο ομάδες της πρωτεύουσας Ραμπάτ, η Φους και η ΦΑΡ στο πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα της τελευταίας 20ετίας. Η Ράζα πατάει όλο και πιο γερά στα πόδια της το τελευταίο διάστημα, μετρά τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες στα έξι πιο πρόσφατα ματς, όπου δέθηκε συνολικά μόνο ένα γκολ. Η Μουλουντιά είναι μια μικρομεσαία ομάδα που θέλει απλά την παραμονή στην κατηγορία. Για την ώρα δεν μπορεί να βρει ρυθμό, μετρά τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία στα έξι πιο πρόσφατα ματς. Εκεί όπου νίκησε μόνο την ουραγό Αλ Ιτιχάντ. Δυσκολεύεται πολύ στην άμυνα, κάπως καλύτερη η εικόνα της στα εκτός έδρας ματς όπου αγωνίζεται με λιγότερο άγχος. Στην Καζαμπλάνκα όμως δεν έχει καμία τύχη κόντρα στην ποιοτική Ράζα. Θεωρούμε δεδομένο τον άσο. Αξίζει ο άσος από ημίχρονο!

Για το κύπελλο Κύπρου, σε νοκ άουτ ματς για την φάση των «16», η Πάφος υποδέχεται τον Ακρίτα Χλώρακας. Η Πάφος έχει αφήσει πίσω το εκρηκτικό ξεκίνημα στη σεζόν. Μετρά τρεις νίκες στα οκτώ πιο πρόσφατα ματς, περιορίζεται πλέον στην τρίτη θέση της κατάταξης. Το κύπελλο αποτελεί προοπτική διάκρισης και δεν θα την αφήσουν να πάει χαμένη οι «γαλάζιοι». Βάζει και δέχεται τέρματα με άνεση η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ. Σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ εξελίχθηκαν τα έξι από τα εννιά πιο πρόσφατα ματς. Ο Νορβηγός κόουτς υπολογίζει στον κεντρικό αμυντικό Κβίντα και στον δεξιό μπακ Ικόκο, που εξέτισαν ποινές. Ο Ακρίτας όπως αναμενόταν δίνει μάχη για να κρατηθεί στην κατηγορία στην ιστορική πρώτη συμμετοχή του στα μεγάλα σαλόνια του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Βρίσκεται στην τελευταία θέση, αλλά το παλεύει για να βγει από την δίνη. Το κύπελλο αποτελεί πολυτέλεια, αν και το ματς με την Πάφο έχει χαρακτήρα τοπικού ντέρμπι και δίνει έξτρα κίνητρο στους «πράσινους». Ο Βόσνιος κόουτς Μπρούνο Ακράποβιτς ανέλαβε πρόσφατα τα ηνία, δηλώνει βέβαιος για βελτίωση της εικόνας της ομάδας. Δεν αναμένονται αλλαγές στην ενδεκάδα. Καλύτερη ομάδα η Πάφος λογικά θα προκριθεί, όμως είναι ευάλωτη στα μετόπισθεν. Ουσιαστικά ζητάμε ένα γκολ του Ακρίτα!

ΠΡΟΤΑΣΗ

Ράζα Καζαμπλάνκα-Μουλουντιά 1 (1.50) ή 1/1 (2,25)

Πάφος-Ακρίτας Χλώρακας Γκολ-γκολ (2,45)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων μέσα από την ματιά του Στράτου Διακουμόπουλου. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr