Στράτος Διακουμόπουλος

Με Ζάμαλεκ και γκολ

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 - 13:42

Η άνετη νίκη της Ζάμαλεκ και τα γκολ στο Οράν αποτελούν τα σημεία που θα μας στείλουν ξανά στο ταμείο

Με Ζάμαλεκ και γκολ

Σε αγώνα για τον τέταρτο όμιλο του Πρωταθλήματος Εθνών Αφρικής, που θα διεξαχθεί στην πόλη Οράν της Αλγερίας, η Μαυριτανία αντιμετωπίζει το Μάλι. Η Μαυριτανία μπήκε στον όμιλο ως το αουτσάιντερ, αλλά έκανε καλή εμφάνιση κόντρα στην Ανγκόλα, πήρε τον βαθμό και πλέον μόνο με νίκη επί του Μάλι θα περάσει στους «8» της διοργάνωσης, όπου περιμένει η Σενεγάλη. Ο Γάλλος κόουτς Αμίρ Αμπντού, επί σειρά ετών τεχνικός στις Κόμορες ανέλαβε πριν από έναν χρόνο τα ηνία και στηρίζεται σε παίκτες που αγωνίζονται στην πρωταθλήτρια της χώρας, Νουαντιμπού. Το Μάλι έκανε καλή εμφάνιση επιθετικά κόντρα στην Ανγκόλα, αλλά πλήρωσε τα κενά στην άμυνα (3-3). Πρόκειται, άλλωστε, για μια ομάδα με έλλειψη συνοχής, αφού όπως όλες σε αυτήν την διοργάνωση αποτελείται από παίκτες του εγχώριου πρωταθλήματος και όχι για την «κανονική» εθνική ομάδα. Ακόμα και έτσι έχει ποιότητα σε σχέση με τον ανταγωνισμό και την ευκαιρία να προκριθεί είτε με νίκη, είτε με ισοπαλία με σκορ. Ο σέντερ φορ Μουσά Κονέ που αγωνίζεται στην Σταντ Μαλιέν αποτελεί το βαρύ χαρτί για τους «ελέφαντες». Προπονητής είναι ο Νουχζούν Ντιανέ, μέλος του προπονητικού επιτελείου της «πρώτης» εθνικής ομάδας. Ζωντανές και οι δύο ομάδες για την πρόκριση. Πληρώνει εξαιρετικά το ενδεχόμενο να σκοράρουν αμφότερες.

Για το πρωτάθλημα της Αιγύπτου, η Ελ Μαχάλα υποδέχεται την Ζάμαλεκ. Η Ελ Μαχάλα εδρεύει στην πόλη Κούμπρα στις όχθες του Νείλου, είναι μια ομάδα μεσαίας δυναμικής και πορεύεται στην πρώτη οκτάδα της κατάταξης χάρη στο πολύ καλό ξεκίνημα στη σεζόν. Σταδιακά υποχωρεί στα κυβικά της, εσχάτως μετρά μόνο μία νίκη στα επτά πιο πρόσφατα παιχνίδια. Δεν έχει τοπ εύκολο γκολ, μόνο δύο τέρματα το ενεργητικό σε αυτά τα επτά ματς. Από την άλλη πλευρά η Ζάμαλεκ είναι η μία από τις δύο υπερδυνάμεις στο Αιγυπτιακό ποδόσφαιρο μαζί με την συμπολίτισσα Αλ Αχλί. Έχει θέματα εσχάτως το μεγάλο κλαμπ από το Κάιρο, συμπλήρωσε τέσσερα ματς δίχως νίκη, χάνοντας προ ημερών στο μεγάλο ντέρμπι με την Αλ Αχλί. Πολλά τα παράπονα από την διαιτησία, βρίσκεται σε ανοικτή κόντρα μνε την Ομοσπονδία έχει απειλήσει ακόμα και με αποχώρηση από το πρωτάθλημα ! Πληγωμένο θηρίο η Ζάμαλεκ, ψάχνει κάπου να ξεσπάσει και η ντεφορμέ Ελ Μαχάλα είναι ο ιδανικός αντίπαλος για να πληρώσει τα σπασμένα. Διπλό και διπλό από ημίχρονο.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Μαυριτανία-Μάλι Γκολ-γκολ (2,30)

Ελ Μαχάλα-Ζάμαλεκ 2 (1,85) ή 2/2 (2,75)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων μέσα από την ματιά του Στράτου Διακουμόπουλου. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr