Στράτος Διακουμόπουλος

Με Σφαξιέν και Ομόνοια

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023 - 12:47

Οι νίκες της Σφαξιέν στην Τυνησία και της Ομόνοιας στην Κύπρο αποτελούν τα σημεία που θα μας στείλουν ξανά στο ταμείο

Με Σφαξιέν και Ομόνοια

Για το πρωτάθλημα της Τυνησίας, η Σφαξιέν υποδέχεται την Ταταουίν. Η Σφαξιέν είναι μια παραδοσιακή δύναμη της χώρας, με πολλούς τίτλους στο ενεργητικό της, αλλά τα τελευταία χρόνια αρκείται σε πρωταγωνιστική πορεία δίχως κούπες στο ενεργητικό της. Έτσι κυλά και η φετινή σεζόν όπου δίνει την μάχη για να πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα της κατάταξης και να πάρει μέρος στα πλέι οφ τίτλου. Βρίσκεται έναν βαθμό κάτω από την τέταρτη Μπιζερτέν και δύο από τη σημερινή της αντίπαλο, ενώ απομένουν τέσσερα ματς για το φινάλε της περιόδου. Κρατά χαμηλά τον ρυθμό στα παιχνίδια της και τα έντεκα τελευταία παιχνίδια εξελίχθηκαν σε Under. Η Τατατουίν είναι μια ομάδα μεσαίας δυναμικής που παλεύει για να κάνει την υπέρβαση. Βρίσκεται οριακά στη ζώνη των πλέι οφ, μετρώντας δύο νίκες στα οκτώ πιο πρόσφατα ματς. Και να μείνει εκτός δεν θα… χαθεί ο κόσμος για μια ομάδα που ξεκίνησε την σεζόν με στόχο την άνετη παραμονή στην κατηγορία. Και αυτή στηρίζεται στην άμυνά της. Τα έξι πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε Under. Και σήμερα αναμένουμε κλειστό παιχνίδι, όπου όμως θα μιλήσει η ποιότητα και η φανέλα της Σφαξιέν. Διπλασιάζει το ποντάρισμα μας ο πιθανός άσος!

Για το πρωτάθλημα της Κύπρου, η Ανόρθωση υποδέχεται την Ομόνοια. Δεν βρίσκει το κουράγιο να αγωνιστεί η Ανόρθωση για να βελτιώσει την θέση της στην κατάταξη. Η ομάδα από την Αμμόχωστο έχει πετάξει προ πολλού λευκή πετσέτα, περιμένει απλά να τελειώσει η εφιαλτική σεζόν. Και κόντρα στην Δόξα πραγματοποίησε υποτονική εμφάνιση, αρκέστηκε στην ισοπαλία. Μόνο μία νίκη στα εννιά πιο πρόσφατα ματς. Τα οκτώ εξ’ αυτών εξελίχθηκαν σε No Goal. Νοκ άουτ ο αριστερός μπακ Κίκο, οι κεντρικοί μέσοι Αρτυματάς, Χρυσοστόμου, ο εξτρέμ Γουαρίς και ο στράικερ Νινγκά. Η Ομόνοια έδωσε μάχη κόντρα στην Πάφο όπου πήρε τον πόντο. Με έναν βαθμό σε δύο ματς ωστόσο επί της ουσίας εγκατέλειψε τις ελπίδες για διεκδίκηση του τίτλου, καλείται τουλάχιστον να διασφαλίσει θέση στα πλέι οφ. Κρατούν συνήθως χαμηλά τον ρυθμό στα παιχνίδια τους οι πράσινοι. Τα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε No Goal και Under. Ο Βέλγος κόουτς Γιανίκ Φερέρα δεν υπολογίζει στον εξτρέμ Μπάκκερ και τον στράικερ Χούπερ. Ίσως ντεμπουτάρει ο εξτρέμ Σραντί. Σε καλύτερη κατάσταση η Ομόνοια, πληρώνει εξαιρετικά το διπλό!

ΠΡΟΤΑΣΗ

Σφαξιέν-Τατατουίν 1 (1,90)

Ανόρθωση-Ομόνοια 2 (2,55)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων μέσα από την ματιά του Στράτου Διακουμόπουλου. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr