Στράτος Διακουμόπουλος

Με Ντέρμπι και γκολ!

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023 - 12:10

Η νίκη της Ντέρμπι και τα γκολ στο Πιτέρμπορο αποτελούν τα σημεία που θα μας στείλουν ξανά στο ταμείο

Με Ντέρμπι και γκολ!

Για το πρωτάθλημα της Λιγκ 1 η Ντέρμπι υποδέχεται την Τσέλτεναμ. Πρόκειται για εξ’ αναβολής ματς για την 11η αγωνιστική. Η Ντέρμπι προέρχεται από πολύ κακή εμφάνιση και ήττα από την ιδίων στόχων Μπάρνσλεϊ. Παραμένει πάντως στην ζώνη των πλέι οφ ανόδου που ήταν ο μίνιμουμ στόχος, Χάρη στην εξαιρετική εικόνα στα εντός έδρας παιχνίδια. Στο κάστρο της μετρά έξι νίκες και μία ισοπαλία στα επτά πιο πρόσφατα ματς. Τα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ για τα «κριάρια». Σε πλήρη αποστολή υπολογίζει ο κόουτς Πολ Γουόρν. Η Τσέλτεναμ πασχίζει να κρατηθεί πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά προέρχεται από δύο ήττες με 4-0. Κόντρα σε ανώτερους αντιπάλους αυτά τα αποτελέσματα που πάντως επιβεβαιώνουν πως δεν πατά γερά στα πόδια της σε μια κομβική καμπή της σεζόν και ενώ αντιμετωπίζει επίσης ποιοτικότερο αντίπαλό, στο Ντέρμπι. Μείζον το θέμα στην επίθεση και το σκοράρισμα. Στα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα ματς δεν έβαλε γκολ. Δεν υπολογίζεται ο επιθετικός Κίνα. Μεγάλη η διαφορά ποιότητας, η Ντέρμπι κυριαρχεί στα εντός έδρας ματς και θέλει αν ρεφάρει την πρόσφατη ήττα. Αξίζει το ρίσκο στον άσο από ημίχρονο.

Για το πρωτάθλημα της Λιγκ 1 στην Αγγλία, η Πιτέρμπορο υποδέχεται την Τσάρλτον. Πρόκειται για εξ’ αναβολής ματς στα πλαίσια της 28ης αγωνιστικής. Η Πιτέρμπορο έκανε την καλύτερη εμφάνιση της σεζόν κόντρα στην ισχυρή Πλίμουθ (5-2) και δείχνει να βρίσκει ρυθμό για την τελική αντεπίθεση, ώστε να προλάβει τα πλέι οφ. Είχε προηγηθεί το διπλό στο Μόρκαμ και συνολικά πέντε νίκες στα επτά πιο πρόσφατα ματς, στα οποία αγωνίζεται με άκρως επιθετικογενή τακτική. Ο Σκωτσέζος κόουτς Ντάρεν Φέργκιουσον που ανέλαβε τον Ιανουάριο πιστώνεται την αναγέννηση των «γαλάζιων». Νοκ άουτ ο δεξιός μπακ Γουόρντ. Η Τσάρλτον υποχωρεί αργά αλλά σταθερά στην κατάταξη, για την ώρα πάντως δεν φαίνεται να αγχώνεται για την παραμονή της στην κατηγορία. Υποτονικές εμφανίσεις, τρεις ήττες σε τέσσερα ματς για την ομάδα από το Λονδίνο που για μια ακόμα σεζόν απογοητεύει, έχοντας ξεκινήσει με φιλοδοξίες. Ο κόουτς των «κόκκινων» Ντιν Χόλντεν δεν υπολογίζει στον βασικό γκολκίπερ Γουόλκοτ που είναι ανέτοιμος. Γκολ και θέαμα αναμένουμε σε ένα ακόμα ματς στο Πιτέρμπορο.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Ντέρμπι-Τσέλτεναμ 1/1 (2,10)

Πιτέρμπορο-Τσάρλτον Γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ (2,10)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων μέσα από την ματιά του Στράτου Διακουμόπουλου. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr