Στράτος Διακουμόπουλος

Ουνιόν Βερολίνου και γκολ

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 - 13:06

Το διπλό της Ουνιόν Βερολίνου και τα γκολ στο Λονδίνο αποτελούν τα σημεία που θα μας στείλουν ξανά στο ταμείο

Ουνιόν Βερολίνου και γκολ

Σε επαναληπτικό ματς για τους 16 του Γιουρόπα Λιγκ, η Ουνιόν Σεν Γκιλουάζ υποδέχεται την Ουνιόν Βερολίνου. Η Ουνιόν Σεν Γκιλουάζ περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο πρώτο ματς, αλλά ήταν εξαιρετική στις αντεπιθέσεις, σκόραρε τρεις φορές, άγγιξε το διπλό με τους γηπεδούχους να απαντούν εν τέλει στις καθυστερήσεις. Η ισοπαλία (3-3) την διατηρεί για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης για πρώτη φορά στην ιστορία της. Προέρχεται από σπουδαίο διπλό στην έδρα της πρωτοπόρου Γκενκ (2-1) στο πρωτάθλημα Βελγίου και διατηρείται στο κόλπο για τον τίτλο. Η αναμέτρηση δεν διεξάγεται στην φυσική της έδρα, αλλά στην έδρα της Αντερλεχτ. Η Ουνιόν Βερολίνου είχε την κατοχή και τις περισσότερες ευκαιρίες στο πρώτο ματς, αλλά παρουσιάστηκε απρόσμενα προβληματική αμυντικά και χρειάστηκε να επιστρέψει τρεις φορές στο σκορ για το χορταστικό 3-3. Παραμένει το φαβορί για την πρόκριση σε μια ήδη θετική σεζόν εντός και εκτός συνόρων. Την περασμένη Κυριακή έμεινε πάντως στο 1-1 με τη Βόλφσμπουργκ και για πρώτη φορά φέτος στη Μπουντεσλίγκα συμπλήρωσε τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη. Αήττητη στα τρία τελευταία ευρωπαϊκά εκτός έδρας ματς όπου δεν δέχτηκε καν γκολ, Φέτος επικράτησε της Ουνιόν στο Βέλγιο στην φάση των ομίλων, το ίδιο θα κάνει και σήμερα!

Σε επαναληπτικό ματς για την φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ, η Άρσεναλ υποδέχεται την Σπόρτιγκ Λισαβόνας. Η Αρσεναλ προηγήθηκε στη Λισαβόνα, αλλά εν τέλει χρειάστηκε ένα αυτογκόλ για να μείνει όρθια κόντρα στη Σπόρτινγκ (2-2). Η ισοπαλία την διατηρεί βέβαια στο κόλπο της πρόκρισης όσο παλεύει παράλληλα για την κατάκτηση του αγγλικού πρωταθλήματος. Την Κυριακή σκόρπισε 3-0 την Φούλαμ πετυχαίνοντας όλα τα τέρματα στο πρώτο ημίχρονο και διατήρησε την διαφορά ασφαλείας από τη Μάντσεστερ Σίτι κατακτώντας το τέταρτο συνεχόμενο τρίποντο. Η Σπόρτινγκ κοίταξε στα μάτια την Αρσεναλ, προηγήθηκε με ανατροπή για να συμβιβαστεί εν τέλει με την ισοπαλία. Δεν κρύβει τους στόχους της για διάκριση στο θεσμό, δεν την βοήθησε βέβαια η κλήρωση. Παραδοσιακά δυσκολεύεται σε αγγλικό έδαφος, μετρά μόλις δύο νίκες σε 14 ματς, επικράτησε για τελευταία φορά το 2005 στο νησί. Έχει πάντως την ποιότητα να βάλει έστω ένα γκολ και να πληρώσει ξανά το αμφίσκορο!

ΠΡΟΤΑΣΗ

Ουνιόν Σεν Γκιλουάζ-Ουνιόν Βερολίνου 2 (2,25)

Αρσεναλ-Σπόρτινγκ Λισαβόνας Γκολ-γκολ (2,10)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων μέσα από την ματιά του Στράτου Διακουμόπουλου. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr