Στράτος Διακουμόπουλος

Γκολ και κόρνερ!

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 - 13:03

Τα γκολ στο Μάνσφιλντ και τα κόρνερ της Σιέρα Λεόνε αποτελούν τα σημεία που θα μας στείλουν ξανά στο ταμείο

Γκολ και κόρνερ!

Σε εξ’ αναβολής ματς στην Λιγκ 2 της Αγγλίας, η Μάνσφιλντ υποδέχεται την Γκρίμσμπι. Η Μάνσφιλντ βρίσκεται οριακά κάτω από την ζώνη των πλέι οφ ανόδου πληρώνοντας το πρόσφατο ντεφορμάρισμά της. Μία νίκη σε τέσσερα παιχνίδια ο απολογισμός που έχει να κάνει κυρίως με τις αδυναμίες στην άμυνα. Μπροστά ωστόσο έχει ποιότητα και σκόραρε στα 13 από τα 14 τελευταία παιχνίδια. Τα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ. Η Γκρίμσμπι είναι μια ομάδα μεσαίας δυναμικής που φέτος «ακούστηκε» λόγω της πολύ καλή πορείας της στο κύπελλο. Στο πρωτάθλημα έχει ξεμείνει από στόχους, πορεύεται στα μισά της κατάταξης, αλλά δεν χαρίζεται σε αντιπάλους. Μόνο μία ήττα έχει υποστεί στα επτά πιο πρόσφατα ματς. Βρήκε δίχτυα στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια. Πολύ χαμηλά ο άσος σε αυτό το ζευγάρι. Σε ακόμα καλύτερη απόδοση βρίσκουμε τα πιθανά γκολ εκατέρωθεν!

Σε αγώνα για τον πρώτο προκριματικό όμιλο του Κόπα Άφρικα, που θα διεξαχθεί στην πόλη Αγκαντίρ του Μαρόκο, η Σιέρα Λεόνε υποδέχεται το Σάο Τομέ και Πρενσίπε. Η Σιέρα Λεόνε βγάζει ποιότητα, δείχνει ικανή να πάρει την πρόκριση μέσω της δεύτερης θέσης, αλλά σε αυτήν την κατεύθυνση θα χρειαστεί οπωσδήποτε δύο νίκες κόντρα στον αδύναμο κρίκο του ομίλου. Ο κόουτς Τζον Κάιστ επιλέγει επιθετικογενή τακτική για τα «αστέρια». Τα δύο πρώτα ματς στον όμιλο εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ. Ιδιαίτερα ποιοτικό ρόστερ, με 15 παίκτες να αγωνίζονται εκτός συνόρων και ανάμεσά τους ο επιθετικός Μόρσεϊ του Παναιτωλικού και ο κεντρικός μέσος Καμαρά του Αιγάλεω. Το Σάο Τομέ και Πρενσίπε αποτελεί την πλέον αδύναμη ομάδα όλων των ομίλων. Και μόνο που πέρασε από την προκριματική φάση αποτελεί έκπληξη αλλά πλέον τα «γεράκια» δέχονται πυρ ομαδόν από τους αντιπάλους. Δύο ήττες με… 15 γκολ παθητικό για μια ομάδα που αμύνεται μαζικά στο ένα τρίτο του γηπέδου. Οι εννιά από τους παίκτες της αποστολής αγωνίζονται σε πορτογαλικές ομάδες μικρών κατηγοριών που αδυνατούν να κάνουν την διαφορά. Στο τιμόνι των νησιωτών παραμένει για τέταρτη σεζόν ο γηγενής κόουτς Αντριάνο Εουσέμπιο. Αναμένουμε «ανελέητο σφυροκόπημα» από την Σιέρα Λεόνε. Ρισκάρουμε με τα δέκα κερδισμένα κόρνερ των τυπικά γηπεδούχων!

ΠΡΟΤΑΣΗ

Μάνσφιλντ-Γκρίμσμπι Γκολ-γκολ (1,85) ή γκολ-γκολ και over (2,45)

Σιέρα Λεόνε-Σάο Τομέ και Πρενσίπε Σιέρα Λεόνε over 9,5 κόρνερ (2,35)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων μέσα από την ματιά του Στράτου Διακουμόπουλου. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr